Česká rozvojová agentura Michal Pastvinský ředitel Aktivity ČRA ve vztahu Rio úmluvám Seminář Naplňování mnohostranných environmentálních smluv z Ria v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Projekt KIC pro nakládání s odpady
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Představení zajímavých projektů OPVK
UNFCCC a Kjótský protokol Naplňování mnohostranných environmentálních smluv z Ria Praha, 19. listopadu 2012 Pavel Zámyslický Odbor energetiky a ochrany.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Nástroj změny v místním prostředí
Stav životného prostredia v roku 2020 zmysel dát v SEIS, INSPIRE a GMES.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Aktuální informace z České rozvojové agentury k ZRS s Moldavskem Ing
Brand Energie CZT Brandýs nad Labem.
Nové metodické trendy udržitelnosti
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Komunální dimenze rozvojové spolupráce České republiky v Bosně a Hercegovině.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
1 FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci Seminář Rozvojová spolupráce měst a obcí, Marie Zázvorková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Diskuse u kulatého stolu o udržitelných cílech rozvoje ve zdravotnictví.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
Místní plán inkluze + OP VVV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Ekonomika životního prostředí
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Česká rozvojová agentura Michal Pastvinský ředitel Aktivity ČRA ve vztahu Rio úmluvám Seminář Naplňování mnohostranných environmentálních smluv z Ria v kontextu závěrů konference Rio+20, zahraniční rozvojové spolupráce a proexportní strategie ČR

Výkaznictví aktivit ZRS souvisejících s Rio úmluvami Výkaznictví OECD DAC – Creditor Reporting System Rio Markers –Sledování aktivit zaměřených na naplňování cílů Rio úmluv –Klimatická změna – mitigace a adaptace –Desertifikace –Biodiversita úmluvy používají různé systémy výkaznictví

Rio Markers Každá aktivita může být „hlavním cílem" nebo "významným cílem" nebo „není zaměřená na cíl“ Policy marker (nelze určit přesnou částku) Neexistuje jednotná metodika výpočtu přesné částky –Každá země používá jinou – data obtížně porovnatelná –V ČR metodika neexistuje

6 Bosna a Hercegovina Využití obnovitelných zdrojů energie pro systém centrálního zásobování teplem v obci Nemila Rio relevance: mitigace Doba realizace: 2011 – 2013 Místo realizace: Bosna a Hercegovina obec Nemila (opština Zenica) Realizátor: Sdružení firem „EKO-CZT Nemila” Rozpočet: CZK Cíle projektu: –Podpora ochrany životního prostředí prostřednictvím snížení emisí, generovaných spalováním neobnovitelných fosilních paliv s nízkou kvalitou –Vytvoření systému CZT s využitím obnovitelných zdrojů energie –Převod know-how a dobrých praktik v oblasti obnovitelných zdrojů energie –Zlepšení zdravotních a hygienických standardů v obci Nemila

Etiopie Podpora zemědělských živností a udržitelného nakládání s přírodními zdroji v zóně Sidama Rio relevance: desertifikace Doba realizace: 2011 – 2013 Místo realizace: Etiopie okresy Shebedino a Awassa Zuria Realizátor: Člověk v tísni o.p.s. Rozpočet: CZK Cíle projektu: –Řešení problematiky správy přírodních zdrojů –Zlepšení situace na územích a plochách vážně postižených deforestací a erozí –Podpora alternativních zdrojů obživy a energie pro místní obyvatelstvo –Snížení přímé závislosti na přírodních zdrojích

Rio relevance: adaptace Doba realizace: 2011 – 2013 Místo realizace: Gruzie Realizátor: ČHMÚ, Glomex MS, Aquatest a.s. Rozpočet: CZK Cíle projektu: –Posílení připravenost Gruzie na extrémní klimatické výkyvy pomocí rozšíření a modernizace stávající meteorologické a hydrologické monitorovací sítě National Environmental Agency (NEA) –Posílení kapacity NEA v oblasti předvídání meteorologických a hydrologických ohrožení v Gruzii za účelem snížení nebo zmírnění negativních dopadů těchto pohrom Gruzie Posílení připravenosti Gruzie na extrémní výkyvy počasí

Mongolsko Záchrana ohrožených druhů mongolské fauny (koně Převalského) v chráněných územích západního Mongolska v kontextu sociálně ekonomického rozvoje Rio relevance: biodiversita Doba realizace: 2011 – 2013 Místo realizace: Mongolsko rezervace Gobi B (Tachin Tal), rezervace Chomyn Tal (Khovd) Realizátor: ZOO Praha Rozpočet: CZK Cíle projektu: –Záchrana koně Převalského a jeho návrat do původních biotopů v západním Mongolsku –Podpora kapacit správy rezervací –Socioekonomická podpora místní populace

Česká Rozvojová Agentura(ČRA) Nerudova 3, Praha 1 – Malá Strana Děkuji za pozornost!