Ministerstvo životního prostředí Podpora turistických stezek v mobilu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Eva Měráková, Lenka Jandová
PROGRAM LIFE
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Dobrovolné nástroje v_působnosti MŽP Ing. Jan Kříž náměstek pro řízení sekce fondů EU, finančních a dobrovolných nástrojů.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Budování kapacit pro rozvoj škol II
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Ministerstvo životního prostředí Podpora turistických stezek v mobilu

MOBILNÍ MARKETING - CÍL Naším cílem je osvětlení potřeby ochrany chráněných území. V dnešní době je z hlediska turistů ochrana přírody a opatření v drtivé většině případů věcí víry. Cílová skupina10 – 26 let Prezentace „co se děje, když se něco děje“.

PŘEDPOKLADY Spolupráce veřejného a neziskového sektoru Dominantní – dobrovolnická práce Strategické a rozvojové dokumenty Načasování zahájení s rozvojem technologie Finanční podpora

OBAVY Nezájem veřejnosti (cílové skupiny) Nepřijetí technologie (i v jiných sektorech) Rychlé opuštění technologie Neefektivní vynaložení finančních prostředků

POSTUPNÝ NÁSTUP 2009 – 25 2D kódů (jižní Čechy) 2010 – 300 2D kódů 2011 – D kódů

VÝSLEDKY ROKU 2010 Nízká návštěvnost ( zajímavá u prvních tabulek) Nadšení správců stezek, špatné umístění Špatná podoba tagglistu Velký zájem o zapojení (nové stezky) Nedostatečná propagace, složitý marketing

VÝSLEDKY ROKU 2011 Zvýšený zájem veřejnosti Zájem o partnerství, zájem médií Problém udržitelnosti stezek Nerovnoměrná kvalita stezek Vracející se problém marketingu Nižší možnosti finanční podpory

NOVÉ MOŽNOSTI Propojení správců stezek Vytvoření páteřních stezek Podpora nových technologií Využití možnosti finanční podpory Medializace Mobilní aplikace

SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY Zapojení 2D kódů do environmentálního vzdělávání Udržení existujících stezek i po skončení doby udržitelnosti projektu Omezená míra finanční podpory

PROGRAM LIFE+ Komunitární nástroj pro podporu rozvoje a implementace politiky EU v oblasti životního prostředí Naplňování cílů 7. Akčního plánu EU pro životní prostředí prostřednictvím –implementace a šíření příkladů nejlepší praxe –pilotní aplikace inovativních řešení a technologií Naplňování cílů Strategie EU 2020 Výzva pol. roku 2014

OBECNÉ CÍLE PROGRAMU (a)přispívat k dosažení zdrojově efektivní, nízko-uhlíkové a vůči klimatické změně odolné ekonomice, k ochraně a zlepšování kvality životního prostředí a zastavení ztráty biologické rozmanitosti, včetně podpory sítě NATURA 2000 a zastavení ekosystémové degradace (b)zlepšit rozvoj, implementaci a uplatňování politiky Společenství v otázkách životního prostředí a klimatu a urychlit a podpořit integraci environmentálních cílů do jiných politik EU a do činnosti veřejného i soukromého sektoru (c)podpořit správu v oblasti životního prostředí a změny klimatu na všech úrovních, včetně zapojení občanského sektoru, NNO a místních aktérů (d)podpořit naplňování Akčního program EU pro životní prostředí

ROZPOČET LIFE Navržený rozpočet: mil. Euro, z čehož –2 292 mil. Euro na podprogram pro Životní prostředí, z toho min. 55% na přírodu a biologickou rozmanitost –764 mil. Euro na podprogram pro Klimatickou změnu Min. 81% na akční granty Min. 15% na přeshraniční projekty Max. 30% na integrované projekty

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP Výsledek 1: Zvýšení kapacity pro efektivní řízení a monitorování lokalit Natura 2000 (monitoring druhů a stanovišť + implemetace managementových planů pro Naturové oblasti) Výsledek 2: Zvýšení povědomí a vzdělávání v oblasti biodiverzity a ekosystémových služeb, včetně povědomí a vzdělávání ve spojení s biodiverzitou a změnou klimatu a s ekonomickým hodnocením ekosystémů (podpora vzdělávacích environmentálních programů a kampaní + tvorba výukové infrastruktury – naučné stezky, apod.)

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP Výsledek 3: Zlepšení integrace biodiverzity do sektorových politik a právních předpisů (Implementace akčních a managementových plánů pro zvláště ohrožené druhy živočichů + implementace místních a regionálních environmentálních strategíí v úzké spolupráci s veřejností) Výsledek 4: Zabránění fragmentaci ekosystémů (analýzy a monitoring stavu ekosystémů + tvorba či zlepšení fragementačních opatření) Výsledek 5: Zlepšení informací o životním prostředí o vlivu, stavu a trendech (realizace environmentálních monitorovací programů)

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP Výsledek 6: Rozvoj systémů pro výměnu informací na adaptaci změn klimatu (osvětová činnost + tvorba monitorovacích systémů) Výsledek 7: Rozvoj strategií a opatření pro adaptaci na změnu klimatu (rozvoj a tvorba adaptačních opatření (povodně, sucha, apod.)

OTEVŘENÁ VÝZVA Vyhlášení cca. leden 2014 Délka 3 měsíce Počátek projektů 1Q 2015 Doporučená délka projektů 1 rok Celková alokace otevřené výzvy: EUR

KONTAKTY Mgr. Michal Petrus, vedoucí odd. programů EU Tel: Ing. Gabriela Kalábková, odd. programů EU Tel: Bc. Markéta Konečná, odd. programů EU tel:

Děkuji za pozornost