Problematika kvality ovzduší Moravskoslezského kraje a činnost krajského úřadu Zpracoval: Ing. Marek Bruštík Datum: 28.5.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropské seskupení pro územní spolupráci Strategie systémové spolupráce veřejných institucí Moravskoslezského kraje, Slezského a Opolského vojvodství oblast.
Advertisements

Konference o kvalitě ovzduší v Ostravě 12. dubna 2010
Zpracoval: Ing. Tomáš Kotyza
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Akční plán pro Moravskoslezský kraj na rok 2011
Problémy životního prostředí a jejich řešení 1: ovzduší
Dlouhodobě snižujeme objem našich emisí
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Energeticky nezávislý kraj náměstek hejtmana.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
DOPRAVA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Zpřísňující balíček Moravskoslezského kraje v rámci smogových situací Ostrava, dne Miroslav Novák.
Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Tisková konference Úřad.
CÍLE A HLAVNÍ ZMĚNY V NÁVRHU NOVÉHO ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ SENÁT Parlamentu České republiky Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí.
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Návrh nového zákona o ochraně ovzduší z pohledu provozovatele zdrojů znečišťování ovzduší Senát PČR, 16.února 2010 Petr BARANEK Ředitel pro životní prostředí,
ZNEČIŠŤOVÁNÍ ATMOSFÉRY
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Vývoj kvality ovzduší v České republice
Čtyři významné průmyslové podniky věnovaly kraji 10 mil
Operační program Životní prostředí
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
W orkshop IMPEL PIAQ Srovnávací program pro kvalitu standardů kvality ovzduší v průmyslově znečištěných oblastech 14. – Praha, ČIŽP.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Partyzánské náměstí Ostrava tel.: fax: Projekty EU na Zdravotním ústavu Ostrava „Identifikace průmyslových zdrojů“
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Novela zákona o ochraně ovzduší Připravena na základě poslanecké iniciativy poslanců: Pavla Drobila Kristýny Kočí Pavola Lukši Jakub Achrer, OOO MŽP 20.
Znečištění ovzduší Ročárková, Pachmanová.
Žilová, Stoklasová, Pavlíková 3.O
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Ústav plynárenství, koksochemie a ochrany ovzduší Technická 5, Praha 6 Školitel: Ing. Ivan Víden, CSc.
Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 1 Úvod. Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 2 Úvod.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
ZEVO SAKO Brno, a.s. jako součást imisního prostředí
Čistá mobilita z pohledu MŽP Mgr. Jaroslav Kepka oddělení politiky a strategií životního prostředí.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Krajský úřad Zlínského kraje
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Nový zákon o ochraně ovzduší
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
ÚZEMNÍ PROGRAM SNIŽOVÁNÍ EMISÍ A IMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ ZLÍN – ZLÍNSKÝ KRAJ ČHMÚ, pobočka Brno
Národní program snižování emisí České republiky
Emise TZL společnosti ArcelorMittal Ostrava
„Územní program snižování emisí a imisí znečisťujících látek do ovzduší Zlínského kraje“ řešitelské pracoviště ČHMÚ pobočka Brno.
Akční plán zlepšování kvality ovzduší 2017
STUDIE PROVEDITELNOSTI ZAVEDENÍ NÍZKOEMISNÍ ZÓNY NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA „Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí.
Transkript prezentace:

Problematika kvality ovzduší Moravskoslezského kraje a činnost krajského úřadu Zpracoval: Ing. Marek Bruštík Datum:

Obsah prezentace Analýza imisní situace (problematika kvality ovzduší v kraji) Analýzy emisní situace (podíl zdrojů znečišťování ovzduší na vypouštěných znečišťujících látek) Priority a možnosti Moravskoslezského kraje z pohledu ochrany ovzduší

Sledované imisní limity pro ochranu zdraví: Oxid siřičitý (SO 2 ) Oxidy dusíku (NOx) Oxid uhelnatý (CO) Olovo (Pb) Kadmium (Cd) Nikl (Ni) ! Suspendované částice (PM 10 ) - problém při zimním smogu. S vysokou hladinou PM 10 souvisí vysoké koncentrace PAH (vyjádřené jako benzo(a)pyren), benzenu a místně překračování arsenu. ! Troposférický ozon – problém při letním smogu Analýza imisní situace v kraji

Dodržení emisních stropů k roku 2010: amoniak těkavé organické látky ! oxid siřičitý – možný problém ! oxidy dusíku – možný problém ! tuhé znečišťující látky – není stanoven emisní strop – problém imisní Analýza emisní situace v kraji

Amoniak

Těkavé organické látky

Oxid siřičitý

Top znečišťovatelé: ArcelorMittal Ostrava a.s. - závod 4 energetika, Dalkia Česká republika, a.s.- Elektrárna Třebovice  produkují 30 až 40 % emisí SO 2 kraje.

Oxidy dusíku

Top znečišťovatelé: Doprava  produkuje 30 až 40 % emisí NOx v kraji ArcelorMittal Ostrava a.s.- závod 4 energetika, ČEZ, a.s. – Elektrárna Dětmarovice, Dalkia Česká republika, a.s.- Elektrárna Třebovice  produkují více jak 30 % emisí NOx v kraji

Tuhé znečišťující látky

I když mezi roky 2003 a 2007 došlo k absolutnímu nárůstu emisí tuhých látek o 500 tun u všech zdrojů v kraji pro velké zdroje se jedná naopak o snížení emisí tuhých látek o 700 tun

Priority kraje z pohledu ochrany ovzduší Priorita 1: Snížení imisní zátěže suspendovanými částicemi velikostní frakce PM 10 (snížení PAU – benzo(a)pyren) Priorita 2: Snížení emisí oxidů dusíku Priorita 3: Snížení emisí těkavých organických látek Priorita 4: Snížení emisí oxidu siřičitého

Priorita 1 – snížení PM 10 Zpřísnění emisních limitů a podmínek provozu v rámci nových nebo změnách integrovaných povolení – nástroj kraje provozy výroby surového železa (TOP zdroje prachu = nové odprášení aglomerací), provozy výroby oceli (sekundární odprášení = zamezení „červených dýmů“), emisních limitů TZL u většiny provozů v oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší oproti současné složkové legislativy (především: slévárny, koksovny)

Integrovaná povolení TOP zdroje TZL, PAH, SO 2 NOx

Integrovaná povolení – zpřísnění u TOP zdrojů prachu Snížení u TOP zdrojů, především díky novému odprášení aglomerací

Priorita 1 – snížení PM 10 Ekologizace dopravy – nástroj obcí, kraje, státu, právnických a fyzických osob obměna vozidlového parku v majetku obcí, kraje, státu obměna vozidlového parku v soukromém majetku

Opatření v rámci majetku kraje Opatření ke snížení emisí nanočástic z výfuků vozidel vozových parků v rámci vlastnictví kraje (prachové filtry, CNG) – návrh projektu

Priorita 1 – snížení PM 10 Omezení emisí z plošných a liniových zdrojů – nástroj obcí, kraje, státu, soukromé subjekty úprava (zpevnění) povrchu komunikací výsadba izolační zeleně organizační dopravní opatření ve městech čištění povrchu komunikací manipulace a doprava sypných materiálů

Realizovaná opatření kraje v rámci majetku kraje V roce 2008 došlo ke zvýšení četnosti čištění komunikací ve správě silnic MSK (včetně státních silnic I třídy ve městech) až na šestinásobek oproti zákonným požadavkům

Priorita 1 – snížení PM 10 Omezení automobilové dopravy a vymístění mimo obydlené zástavby – nástroj obcí Budování silničních obchvatů měst a obcí Omezení automobilové dopravy úplný zákaz vjezdu, selektivní zákaz vjezdu, rychlostní omezení, parkovací politika (včetně budování krytých/podzemních garáží)

Priorita 1 – snížení PM 10 Snižování plynných prekurzorů (SO 2, NO X, VOC) tuhých znečišťujících látek – nástroj obcí, kraje, státu zpřísnění v rámci změn integrovaných povolení (energetiky, hutní provozy) zpřísňování podmínek spalování tuhých paliv v lokálních topeništích zpřísňování podmínek spalování motorové nafty a benzínu v dopravě

Možnosti kraje Příprava zákonodárné iniciativy Moravskoslezského kraje ve vztahu k novele zákona o ochraně ovzduší - zabránění spalování nevhodných paliv a odpadu v malých spalovacích zdrojích (lokální topeniště)

Priorita 2 – NOx Snižování emisí NOx – nástroj obcí, kraje, státu, právnické a fyzické osoby úspory a efektivní využívání energie podpora „nespalovacích“ obnovitelných zdrojů energie ekologizace zvláště velkých a velkých zdrojů znečišťování ovzduší

Priorita 3 – VOC Snižování emisí VOC – nástroj obcí, kraje, státu omezení emisí VOC při používání rozpouštědel (vodouředitelné nátěrové systémy) omezování „studených startů“ motorových vozidel (kryté parkovací státní) snižování emisí ze zdrojů znečišťování ovzduší (omezování emisí VOC z koksoven)

Priorita 4 – SO 2 Snižování emisí SO 2 – nástroj obcí, kraje, státu, fyzických osob omezení emisí na stávajících energetikách instalace environmentálně šetrnějších spalovacích kotlů v domácnostech

Dotační politika kraje Dotace kraje – na vypracování projektových dokumentací, EIA, energetických auditů vedoucí ke zlepšování kvality ovzduší, snižování emisí a snižování energetické náročnosti Realizace samotných projektů pomocí peněz z OPŽP osa 2 (Dotace pro zlepšování kvality ovzduší a omezování emisí) a osa 3 (Dotace na udržitelné využívání zdrojů energie)

Dotační politika kraje Dotace na monitoring kvality ovzduší v kraji nad rámec státního monitoringu – provoz AMS Bohumín a Věřňovice, vzorkovače v Kopřivnici a Hlučíně (cca. 2 mil Kč ročně)

Koncepční strategie Program snižování emisí Program ke zlepšování kvality ovzduší Nad rámec zákona (a jako jediný kraj v ČR) od roku 2005 informuje MSK o výskytu zvýšených koncentrací škodlivin v ovzduší