PAT&MAT Autor: Martin Hošek Mat se vždycky rád díval z okna na to, jak Pat venku pracuje. Připadal mu totiž ohromě šikovný. Zvlášť když benzínovou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU ICT2/1/1/14 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník
Advertisements

Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Aneb kdo ještě vydržel v tomhle ústavu
Stěhování knihovny krok za krokem srpen - září 2006.
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
Jakubov rok poté   Jakubov a Peklo  pomoc členům pozemkového spolku  byl to podzim podzimní.
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Copak nám nadělil rok 2008 V tomto roce jsme zažili mnoho nečekaných změn. Dokonce takových změn, že je nám mnozí můžou závidět, ale určitě se nechceme.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
Irské štěstí OPRAVDU to funguje..
Já a vše kolem mě..
URČITĚ SI TO PŘEČTI !!!!!!!!!!! Rozhodneš-li se číst, dočti prosím až do konce.
Sčítálek.
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Všichni jistě víte, že jsem měl nedávno zdravotní problémy. Můj lékař mi po řadě vyšetření teprve nedávno stanovil diagnózu: DPPVV.
Na výrobě našeho „Koše snů“ jsme pracovali 2 týdny. Je vyroben z vlnitého papíru, polepen novinami a sešitý lýkem.Slouží ke tříděníodpadu: papír,plasty,baterie.
Potahování Bočnic. Konečná úprava Dokončovací práce-provádí zaškolený pracovník.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Patronus 9/06 Madam Pomfrey, prof. McGonagallová, prof. Snape od Veni.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
O červené Karkulce Zpracoval: Jan Krejčí.
Nikola se před několika dny přestěhovala do nového města nikdo ji tu však nebere vážně a nikdo se s ní nekamarádí… Proto se jen učí ale stejně jí to moc.
PROJEKT ZVLÁDNEME TO ČÁST CHODÍCÍ LIDÉ I. ZŠ ŠTÍTINA 5. TŘÍDA.
MG Production Lahvička MG Production Sedmdesátiletý Marcel by se chtěl od svého doktora dovědět, zda je jeho sperma funkční.
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Blondýnka a 710-ítka.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde se ukrývali Izraelité před Midjánci, kteří je napadli? V JESKYNÍCH, V HORÁCH 2. Co udělal Gedeón, když zůstal.
KrkonošeKrkonoše Přestěhovali jsme se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože, jak je zde krásně! Už se nemohu dočkat až majestátné horské vrcholy pokryje.
Blondynka a 710-itka. Blondynka vstoupi do dilny na BMW automobily a pta se, zda- li maji "710-itku". Mechanik se na ni tazave diva: Co ma ta "710-itka"
EU ICT2/1/1/6 Člověk a svět práce - 4.,5. ročník Téma: Jak roztočit větrník – Práce s papírem Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální výchova,
Krkonoše.
Charles Bukowski Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_334_Zájmena AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM: 7.,
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
je neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna.
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Zapojení rezistorů - úlohy na doma -
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ odchylky od pravidelné stavby věty Název sady: Český jazyk.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016
Prezentace Nicolas Richter
Aneb kdo ještě vydržel v tomhle ústavu
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Keramika období laténského
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
Irské štěstí.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Výlet na Lipno Letošní prázdniny jsme s paničkou vyrazily na Lipno. Kde jsme si nenechaly ujít stezku do korun stromů. Panička nahoru jela sedačkovou lanovko.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Krkonoše.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Rozhodneš-li se číst, dočti prosím až do konce.
Krkonoše.
Ach ty naše krásné ženy.
Transkript prezentace:

PAT&MAT Autor: Martin Hošek

Mat se vždycky rád díval z okna na to, jak Pat venku pracuje. Připadal mu totiž ohromě šikovný. Zvlášť když benzínovou sekačkou zušlechťoval trávníky kolem domu. To mu šlo vážně skvěle a Mat na něm mohl pokaždé oči nechat. „to bude fazónka! To bude paráda!“ vykřikoval do pravidelného rachotu motoru i tentokrát a těšil se, že jejich trávník bude zase nejupravenější v celém širém okolí. Třeba i opravit sekačku

Jenže co to? Motor najednou škytl, potom párkrát zabublal a zhasl.„To nic!“ prohlásil se znaleckým nadhledem Pat. „to mi asi došel benzin.“ Sekačka ale nenaskočila, ani když jí z kanystru dolil plnou nádrž. Startovací lanko jen na prázdno proklouzlo sem a tam – a nic.„Možná za něj špatně taháš,“ napadlo Mata, který mezitím seběhl dolů, aby kamarádovi pomohl. „Co kdybych to zkusil já?“ Ale ať startoval jak startoval, sekačka pořád mlčela jako zařezaná. Mat ji položil na bok a snažil se jí domluvit kladivem.Jenže zaseklý nůž se ani nepohnul.Zato se přetrhlo lanko, za které Mat několikrát divoce škubl,když sekačku postavil zpátky na kolečka.

„A jsme namydlení!“ povzdechl si Pat. „Nejsme!“ ujistil ho Mat a obratem ruky nahradil přetržené lanko kusem provázku se smyčkou na konci. Pat tou smyčkou protáhl násadu hrábí a mohli se do startování pustit oba. Aby se jim při něm sekačka přestala vracet a ujíždět jim, připoutal ji Mat drátem k železné tyči zatlučené do díry, kterou předtím odborně předvrtal elektrickou vrtačkou.„Teď už se ani nehne,“ pochvaloval si Pat. Až řeknu tři, tak pořádně zabereme. Snad to ten provázek vydrží.“

Provázek vydržel, ale sekačka ne. Celý vršek i s motorem a nádrží se utrhl a na zemi zůstal stát jen holý podvozek. „A máš po sekání!“ oznámil Patovi ponuře Mat. To se ovšem náramně spletl, protože Pat vyrazil poklusem domů a vrátil se s úplně novou kosou, úhledně zabalenou v papírové krabici. „Když je člověk co k čemu, obejde se i bez moderní techniky!“ holedbal se. „Hned jak tu kosu nasadíme, pustím se do toho jak za starých časů. A uvidíš, jaký budeme mít trávník! I v Anglii by nám ho záviděli.“

Nasadit kosu tak, aby se skutečně dala používat jako kosa, bylo poněkud složitější než si Pat původně představoval. Ale i když se jim to po řadě pokusů konečně povedlo, stejně se Patovi nepodařilo nic useknout. „Počkej!“ zarazil ho Mat a chopil se kosy místo něho. „Předvedu ti jak se s ní máš správně rozmachovat. Viděl jsem to v jednom televizním filmu pro pamětníky.“ „Tohle v tom filmu bylo taky?“ zeptal se trošku škodolibě Pat, když jeho kamarád zabodl kosu špičkou do země a podařilo se mu ji zkroutit do nevzhledné vrtule. „I mistr sekáč se někdy utne,“ připustil sebekriticky Mat a pokusil se uvézt kosu do původního tvaru, tak že po ní začal sem a tam jezdit válcem.