Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek."— Transkript prezentace:

1 Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek

2 Exkurze v Zoo Ústí V úterý 11.listopadu jsme se zúčastnili výukového programu v Zoo Ústí nad Labem, který měl název NEKUPUJME SI JEJICH ŽIVOTY Výuka byla složena z prezentace, testu a setkání naší skupiny, aby byly zodpovězeny naše otázky Z programu jsme si odnesli následující:

3 Nelegální obchody ze zvířaty? Člověk v dnešní době je ochoten podstoupit riziko dopadnutí na hranicích, protože obchod s ohroženými druhy zvířat je dnes hned za překupnictvím zbraní a drog třetí nejvýnosnější obchod Avšak na hranicích nemusí vždycky zvíře převoz přežít kvůli drastickým podmínkám pašeráků!

4 Pro ochranu zvířat existuje CITES! A co to vlastně je? Tzv. Washingtonská dohoda je úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin Je to jedna z nejdůležitějších dohod chránících rostliny a živočichy na mezinárodní úrovni Jejím smyslem je celosvětová kontrola obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlinobchoduživočichůrostlin

5 Úmrtnost zvířat nezpůsobuje jen převoz na hranicích! Některá zvířata jsou lovena pytláky díky jejich výjimečnosti např.:slon je loven kvůli jeho klům, které jsou ze slonoviny a dělají se z nich sošky, avšak po uříznutí klů slon ZEMŘE! Další takové zvíře je nosorožec, který se loví kvůli jeho rohu, který má podle všeho léčivé účinky, ale po uříznutí rohu také nosorožec ZEMŘE!

6 Zvířata nejsou lovena jen kvůli medicině a úmění! Zvířata mohou být lovena také kvůli módě, např.:některá zvířata jsou lovena jen kvůli tomu, aby se z nich v budoucnu stala třeba kabelka, peněženka nebo boty!Jsou to plazi, kteří mají nádhernou a výjimečnou kůži. Ale nejsou to jen plazi, kteří končí takhle, ale např.:také norek končí hrozně.Dělá se z něho kožich!

7 A co jako domácí mazlíček? Lidi, když si většinou kupují nějaké zvíře jako domácího mazlíčka, tak mohou, ale když si kupují nějaké exotické zvíře, tak by většinou měli předem vědět, jak se o toto starat. Ale když nevědí jak se o zvíře starat, tak té přírodě také nějak nepomáhají. Lidi totiž vidí, jak si někde ve filmu někdo koupí opičku a tak si řekne:,,Proč bych si jí taky nekoupil?“ a myslí si, že o ni pečovat je hračka a nic nepotřebují vědět, ale to je chyba!

8 Ohrožená nejsou jen exotická zvířata! Ohrožená je také i naše fauna a flora, avšak to si uvědomí jen malá většina lidí, kteří se snaží tomuto zabránit, ale může tomu zabránit mnoho lidí, ale je tu jedna otázka-JAK? Mohlo by stačit, kdybych nevyhazoval odpadky tam kam nepatří, nebo kdybych vysazoval stromky? V tomto se nedá nikomu radit, ale každý by měl pomoc PŘÍRODĚ, aby nám tady zůstala nějaká radost ve formě zvířat.

9 Poslední zamyšlení Jak by se nám líbilo, kdyby se zvířata a rostliny chovali k nám tak jako se chováme my k nim? Líbilo by se nám, kdyby nás někdo lovil jako trofeje, dělal z nás kabelky a boty, někdo šel a rozšlápl nás a tím skončil náš život? Určitě ne! TAK SE TAK NECHOVEJME MY K NIM!


Stáhnout ppt "Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek."

Podobné prezentace


Reklamy Google