Sociální a regionální rozvoj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Advertisements

NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
IX. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Přijímací řízení.
VI. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
19.1 Odčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Informace pro studenty
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
4. ročník studia (1. ročník Mg. Studia) zadání diplomové práce nejpozději do konce zkouškového období tj. do témata diplomových prací vypisují.
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Maturita 2010/2011 Co je potřeba znát z maturitní vyhlášky.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Sociální zabezpečení a důchodová politika SZDP Přednášející: Mgr. Hana Grzegorzová Typ předmětu: povinně volitelný, kontrola docházky…..nastaveny na první.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Diplomový seminář úvodní přednáška
Maturita 2015.
Jak se učí inovační podnikání
Cvičení I. Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D. 16. –
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI 7. února 2013.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Úvod do managementu 1. seminář
k přijímacímu řízení pro školní rok
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
PŘIHLÁŠKA NA STŘEDNÍ ŠKOLU
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
MTP Peníze 11F201 Finanční teorie, politiky a instituce – část o penězích, bankách, finančních trzích Karel Janda Office Hours: Monday 11:20-12:20,
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Maturity – jaro Předměty Povinně: Český jazyk a literatura Na výběr jeden z předmětů: - Cizí jazyk -Matematika Jediná úroveň Další (profilové) zkoušky.
Pokyny ke zkoušce z biologie 2008/2009
Maturity – jaro 2017.
Kreditní systém studia
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Transkript prezentace:

Sociální a regionální rozvoj Sociální vědy v sociálním a regionálním rozvoji/venkovském rozvoji

Kontaktní koordináty Michal Lošťák Katedra humanitních věd, PEF, ČZU Praha E 175 224 382 311 Fax:224 382 347 lostak@pef.czu.cz (používat přednostně)

Požadavky ke zkoušce multiple choice test projekt zaměřený na návrh řešení sociálního problému lokality, regionu písemná zkouška s možností ústního prodloužení

Přednáška - úvod Multiple choice test test obsahuje 10 otázek; otázky jsou založeny na látce z konzultací, skript a doporučené literatury (tzv. „balík matriálů“ – přílohy č 1-22 /bez příloh 5,7,8,9,12, které neobsahuje/) a samostatné práci studentů podle pokynů na konzultacích/ve skriptech a jejich aktivního zájmu o předmět (vašich znalostí, dovedností a vědění získaných studiem a obecným přehledem)

Multiple choice test (hodnocení a termín) maximum 20 bodů (za každou správnou odpověď 1 bod, za nesprávnou se body odečítají; v otázce může být i více správných odpovědí, počítají se jen ty označené /ať správně či nesprávně/; při počítání „správné/nesprávné“ nejsou zaváděny „minusové“ body – tj. za odpověď na otázku můžete získat 0 nebo 1 nebo 2 nebo 3 nebo 4 body) v případě vyplňování: správná vyplnění znamenají body, nesprávná vyplnění a nevyplněné otázky = 0 bodů psáno při písemné zkoušce jako její část

Multiple choice test (jednoduchý příklad) 1) Kulturní šok zažíváte: a) Když jdete na koncert finalistů soutěže „Česko hledá Superstar b) Když se díváte na TV NOVA c) Když se setkáte s odlišnou kulturou d) Když dostanete asijskou chřipku (minimálně 1 odpověď je vždy správná, ale může jich být i více, nesprávně uvedené odpovědi se odpočítávají od správných) 2) Vyjmenujte typy hodnocení projektů rozvoje …………………………….. Vzor části testu (s možností si jej vyplnit a zkontrolovat odpovědi – Příloha č. 1)

Projekt Psaný projekt zaměřený na řešení problémů v regionech/venkovských oblastech – buď problémy, které znáte, nebo vám mohou být zadány (struktura a zaměření viz dále v „balíku materiálů“ – příloha č. 2) Projekt vypracují studenti ve skupině. Každá skupina bude mít 2-maximálně 3 členy). Projekty vícečlenných skupin nebudou přijaty)

Projekt Vzorový příklad projektu je v příloze č. 3. Projekt je v angličtině a je určen pro jiné území než Evropa; opsání a pouhá modifikace k ČR budou hodnoceny snížením dosažených bodů v rozmezí 50%-100% v závislosti na stupni totožnosti s tímto vzorovým projektem. Inspirujte se, ale neopisujte a hledejte odpovídající problémy a jejich neotřelé řešení

Projekt (hodnocení a termín) Maximálně 20 bodů Nutno předložit do půlnoci (24:00) posledního pátku před první vyhlášenou zkouškou - pozor ne před první zkoušku, na kterou jste zapsáni (domluva termínů zkoušky na konzultaci - bude uvedena na IS ČZU v systému „hroch“), pouze elektronickou poštou: lostak@pef.czu.cz Projekt posílejte jako přílohu nazvanou příjmením všech členů skupiny: např. Smith-Simpson-Douglas.doc a v e-mailu s názvem zprávy uveďte VSRR-MG-Název střediska (jméno města). Jiné označení znamená minus 5 bodů z projektu

Projekt (hodnocení a termín) Maximálně 20 bodů. V případě nedodržení předepsaných formálních náležitostí uvedených v zadání (viz příloha č. 2 a tento text -- např. překročení stanovené délky; nedodání v elektronické podobě, nedodání ve stanoveném termínu, opsání existujících projektů atd.): 0 bodů. Takoví studenti nemají tento projekt pro první termín započítán. Na termín přijít mohou, ale projekt se jim nezapočítá, i kdyby jej před zkouškou dodali, ale až po uplynutí termínu. Jestliže u zkoušky neuspějí, mohou pro následující termín předložit projekt, a to nejpozději pět dnů před termínem náhradní zkoušky. Neučiní-li tak, vztahuje se na ně pravidlo jako u první zkoušky (přicházejí tedy o možnost započítat jejich projekt i pro druhý termín).

Projekt (hodnocení a termín) Neuvedete-li v projektu jinak, všichni členové skupiny obdrží stejný počet bodů: 20-0. Můžete také napsat proporci jednotlivých členů týmu, pokud jde o jejich vklad do přípravy projektu: např. Smith:100%, Simpson:100%, Douglas: 50%. Potom členové s nejvyšším procentickým zastoupením získají nejvyšší počet bodů z hodnocení projektu (řekněme 17 bodů) a ostatní získají počet proporcionální, např. Smith: 17 bodů, Simpson: 17, Douglas: 8,5).

Písemná zkouška 5 otázek se slovními odpověďmi Seznam otázek viz příloha č. 4 Otázky jsou založeny na látce z přednášek, cvičení, skript, povinné literatury a práce studentů Jedna otázka (nebude v seznamu) bude zjišťovat umění aplikovat teoretické přístupy v řešení praktických problémů; podobně bude postupováno i při případném ústním zkoušení (k procvičení možno a nutno využít otázky ze skript: Hudečková, H., Lošťák, M. Ševčíková, A. 2006. Regionalistka, regionální rozvoj a rozvoj venkova. Praha: PEF ČZU. – od strany 89 do konce)

Písemná zkouška Termíny zkoušek budou domluveny na konzultaci. Kdo nevyužije zkoušky ve středisku, musí sledovat jejich vyhlášení prostřednictvím: http://hroch.czu.cz Pro zkoušení ve středisku budou termíny maximálně pro 30 studentů. Termíny v Praze budou vypsány v měsících leden (od 15.1.) a únor (do 16.2.): nutno sledovat informační systém „hroch“, nezapsaní studenti nebudou ke zkoušce připuštěni Opravné termíny budou vypsány pouze ve druhé polovině května 2007 (kdo nevyužije ani jeden termín do 16. února, nemůže přijít v květnu 2007 na opravný termín, které budou pouze 2) Další termíny budou vypsány až ve druhé polovině června 2007. V srpnu a září nebudou vypsány žádné termíny a nejdříve bude možné vykonat zkoušku až v lednu/únoru 2008. Na zkoušky mohou pouze zapsaní studenti v IS „hroch“ Na zkoušky ve středisku je nutné rozdělení skupiny a rovněž zapsání studentů do IS „hroch“ (přihlášení se ke zkoušce)

Písemná zkouška (příklad) V jakých oblastech a jak se předpokládá realizace strategie integrovaného endogenního rurálního (regionálního) rozvoje (co je předpokladem úspěšné realizace integrovaného endogenního rozvoje, jak tento rozvoj realizovat)? 3 základní principy modelu integrovaného endogenního rozvoje a jejich propojení se sociálními vědami. Přibližte integrovaný endogenní model rozvoje na konkrétním případě/příkladě.

Písemná zkouška (hodnocení) Každá otázka -- maximálně 6 bodů – celkem 30 bodů Možnost ústního vylepšení (pokud máte zájem a přesvědčíte o znalostech) Examinátor má právo se přesvědčit v ústní zkoušce o vašich schopnostech

Celková známka (celkové hodnocení) Sumarizuje multiple choice test, projekt a písemnou část a dodatečné body 58-70 bodů – 1, výborně 49-58 bodů – 2, velmi dobře 40-48 bodů – 3, dobře Méně než 40 bodů -- nedostatečně

Základní literatura pro kurz Hudečková, H., Lošťák, M. Ševčíková, A. 2006. regionalistka, regionální rozvoj a rozvoj venkova. Praha: PEF ČZU. – od strany 89 Hudečková, H., Lošťák, M. 1998 (2000). Sociologie II. Praha: ČZU PEF (skripta), s.10-17; 24-60 (ostatní strany pro lepší pochopení) Hudečková H, Lošťák, M. 1995 (2000) Sociologie I Praha: ČZU PEF Majerová, V a kol. 2000. Sociologie venkova a zemědělství. Praha: ČZU PEF (skripta), s.92-102; 135-153;154-236. Další literatura bude uvedena v „balíku materiálů – Přílohy č. 1-22 (bez příloha 5,7,8,9,12 – ty neobsahuje)“

Základní literatura pro kurz Blažek, J. Uhlíř, D. 2002. Teorie regionálního rozvoje (nástin, kritika, klasifikace). Praha: Karolinum Průvodce krajinou priorit pro Českou republiku. 2002. Praha: Centrum pro sociální a ekonomické strategie, UK FSV Vize rozvoje ČR do roku 2015. 2000. Praha: Centrum pro sociální a ekonomické strategie, FSV UK Národní rozvojový plán 2004-2006, 2007-2013 (dostupný z: http://www.mmr.cz

Základní literatura pro studenty Všechny *.ppt prezentace Přílohy: příloha 06, příloha 10, příloha 11, příloha 13, příloha 14, příloha 15, příloha 16, příloha 17, příloha 18, příloha 19, příloha 20, příloha 21, příloha 22 (příloha 22 jako nutná ke kapitole 4 ve skriptech). Podtržené přílohy jsou klíčové, nepodtržené jsou důležité, protože rozvíjejí text v *.ppt prezentaci (pro lepší pochopení prezentace) Příloha 01- 04 jsou instruktážní podklady pro zkoušku Přílohy 5,7,8,9, a 12 nehledejte. Nepotřebujete je vůbec

Jak se dostat k „balíku materiálů“

Jak se dostat k „balíku materiálů“

Jak se dostat k „balíku materiálů“ https://student.pef.czu.cz/ Odkaz Novell NetStorage Přihlásit se jako do informačního systému fakulty Najít adresář DriveI@PEF, v něm najít adresář KHV v něm adresář LOSTAK v něm adresář VSRR-Mg-strediska