1. přikázání Táta daroval synovi vše, syn si přestal všímat otce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

Co pro mě znamená RODINA?
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Pro někoho něco znamenáš
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Okna myji málokdy, protože miluji ptáky a rozhodně nechci, Okna myji málokdy, protože miluji ptáky a rozhodně nechci, aby si zbytečně rozbíjeli hubu. aby.
1. KORINTSKÝM 13 Pro dnešek! Tommy's Window Slideshow
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Jednou, až budou moje děti dost velké na to, aby pochopili, co motivuje jejich rodiče, řeknu jim: „Milovala jsem tě tolik, že jsem se tě vždy ptala kam.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Shrnutí I. - III. přikázání. Shrnutí I. - III. přikázání I. přikázání Spojení lidských práv – svobody – prvního přikázání – svoboda zakotvena v Bohu (který.
Přijď Duchu svatý.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
A ty, Betléme efratský, ačkoli jsi nejmenší mezi judskými rody, z tebe mi vzejde ten, jenž bude vládcem v Izraeli, jehož původ je odpradávna, ode dnů.
Ve společenství s Matkou Boží
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Ježíšova velekněžská modlitba I
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Pozvání k účasti na liturgii.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Všude zní ozvěna vánočního ticha. Odněkud ze tmy mráz do oken dýchá. Hvězdy v našich očích září, přišel čas obrátit list ve starém kalendáři.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Kéž je radost a láska zmrtvýchvstalého Ježíše stále s vámi, ve vás a mezi vámi, abychom se všichni stali pravými svědky lásky jeho Otce ke světu. „Neboť.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
Obnovená přátelství potřebují větší péči než nepřerušená.
Až přečteš tento , zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“
Dopis od Boha.
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
Co je to Láska?. Láska je zázrak, který se může udát kdykoliv. Friedrich Dürrenmatt.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
1. Zazni dnes Hospodinu chvála, | Bůh v lásce nám se podává | a milost jeho neskonalá | na věky s námi zůstává. | Hlas spasení | a věčná chvála zástupy.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
O milosrdném otci a marnotratném synu Bůh Bůh má člověka vždycky rád, chce pro něj to nejlepší Člověk Člověk myslí na sebe a svou neláskou ubližuje.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
1. Až potud nám pomáhal Hospodin z milosti, proto k nebes výšinám hleďme s důvěrností, odkud pomoc přichází nám vždy v pravé době, tam, kde duše nachází.
1. Zavítej k nám, Duchu svatý | s Otcem synem též podstaty | a rozlej se v srdcích našich | v darech spasení nejdražších.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
Mezilidské vztahy 3. ročník
1. Buď počátkem to Slovo nám, | jímž učiněn svět! | Nic bez něho | je život v něm, | jas do zemských běd. | A to světlo svítí | do všech temnot žití, |
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Na psí život si většinou stěžují jen Ti, kteří psa nikdy neměli …
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Až přečteš tento , zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“
CLICK TO ADVANCE SLIDES
Transkript prezentace:

1. přikázání Táta daroval synovi vše, syn si přestal všímat otce.

1. přikázání Kdo správně jedná podle 1. přikázání, ten v Boha věří a rád se modlí – ráno, večer, při jídle, i jindy. Ví, že v modlitbě může mluvit s Bohem o všem.

2. přikázání Učitelka utěšuje dívku, které se posmívají, pro její jméno.

2. přikázání Kdo správně jedná podle 2. přikázání, ten má Boha rád a nevyslovuje jeho jméno a jména svatých nadarmo a roztržitě. Váží si všech věcí (kříže, obrazů, atd), které nám Boha připomínají.

3. přikázání Chystala oslavu narozenin, ale nikdo nepřišel.

3. přikázání Kdo správně jedná podle 3. přikázání, ten chodí v neděli a ve svátky na mši svatou. Přichází včas a pozorně se jí účastní. Ví, že neděle je dnem odpočinku, kdy nepracujeme bez potřeby a děláme druhým radost.

4. přikázání Otec miloval svého syna, syn se zajímal jen o sebe.

4. přikázání Kdo správně jedná podle 4. přikázání, ten své rodiče poslouchá, rád doma pomáhá, neodmlouvá a není drzý. Poslouchá a má rád také jiné lidi, kteří to s ním myslí dobře (babičku, dědečka, učitele …)

5. přikázání Věděla, že život si nedala, ale myslela si, že jej může ničit.

5. přikázání Kdo jedná podle 5. přikázání, ten nikomu neubližuje bitím, nepřátelstvím, hněvem nebo hádkami. Chrání si své zdraví a zbytečně neriskuje tak, že by si mohl ublížit. Neničí a netrápí nic, co žije – zvířata ani rostliny.

6. přikázání Kamarádili spolu, dokud si nepokazil pohled na holky špatnými filmy.

6. přikázání Kdo jedná správně podle 6. přikázání, ten nemluví neslušně, neposlouchá nestydaté vtipy a nechce, aby je druzí vyprávěli. Nedívá se na nestydaté obrázky a filmy anebo zvědavě, když je někdo svlečen. Nedotýká se neslušně těla druhého člověka nebo svého.

7. přikázání Radoval se z čokolády, kterou ukradl. Táta byl smutný ze syna, který se spustil.

7. přikázání Kdo jedná podle 7. přikázání, ten nekazí ani nebere nic, co mu nepatří. To by byla krádež

8. přikázání Ve škole ze zlosti rozbila okno, lhala, že to neudělala.

8. přikázání Kdo jedná podle 8. přikázání, ten mluví pravdu, nepomlouvá a nepoužívá hrubá a nevhodná slova. Ve všem se snaží být čestný a nepodvádí.

9. přikázání Na začátku stál slib lásky, životem však vyprchal.

9. přikázání 9. přikázání říká manželům, že si mají být věrní a neopouštět se ani v těžkostech.

10. přikázání Tak chtěla mít to, co má spolužačka, že ji to záviděla a nepřála.

10. přikázání Kdo jedná správně podle 10. přikázání, ten nikomu nezávidí, nedychtí po tom, co není jeho a rád se s druhými rozdělí.