Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova , Všeradice
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Program rozvoje venkova Příprava na programové období po roce 2013
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Novinky v Programu rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s. od r.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Centrum rozvoje venkova Olomouckého kraje 27. listopadu, hotel FIT v Přerově Obnova a rozvoj vesnic, občanského vybavení a služby na ochranu kulturního.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
ROP JV – informace o novém programovém období
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Cíle Programu rozvoje venkova ČR  Zvýšení kvality venkovského života  Podpora rozvoje infrastruktury  Rozvíjení přírodního a kulturního dědictví  Podpora klasické výroby potravin  Podpora turistiky, sportu a služeb  A mnoho jiného

Program rozvoje venkova ČR  Rozdělen na 4 Osy  Vyhlášení výzev 1 x za rok pro každé opatření  Dosud vyhlášeno 8 kol příjmu žádostí  Poslední výzva proběhla v období od  Spuštěna téměř všechna opatření obsažená v programovém dokumentu

Souhrnné informace pro osu I Stav k (8 kol výzev) Počet Hodnota v mil. Kč Zaregistrované projekty ,8 Schválené projekty ,8 Proplacené projekty ,4 Celkový rozpočet pro osu I ( ) : cca 21 mld. Kč

Souhrnné informace pro osu III Stav k (8 kol výzev) Počet Hodnota v mil. Kč Zaregistrované projekty ,0 Schválené projekty ,3 Proplacené projekty ,5 Celkový rozpočet pro osu ( ) : cca 16 mld. Kč

Srovnání čerpání rozpočtu projektových opatření osy I a III

III Obnova a rozvoj vesnic

III Občanské vybavení a služby

III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví a venkova

III.3.1 Vzdělávání a informace

Shrnutí výsledku  Počet zaregistrovaných projektů se snížil  Možné důvody: Nezpůsobilost DPH Změny způsobilých výdajů u jednotlivých opatření Malý – nedostatečný rozpočet obce Zhoršující se možnost získání půjčky na předfinancování projektů

Problematika DPH  Vznik již při nastavení administrativních postupů  Jazyková mutace nařízení Rady (ES) č.1698/2005  V průběhu implementace PRV vyvstala nejasnost týkající se aplikace čl.71 nařízení Rady (ES) č. 1698/2005, týkající se způsobilosti výdajů na úhradu DPH  EVROPSKÁ KOMISE vydává oficiální stanovisko, že DPH nemůže být způsobilé

Problematika DPH  MZe přijímá korekci vůči konečným žadatelům  V průběhu 5. kola dochází ke změně Pravidel  Neuznatelnost DPH pro obce a svazky obcí  Schválení nového národního dotačního titulu OBCE, na proplacení DPH obcím a svazkům obcí pro projekty schválené v rámci kola  Od 6. kola příjmu žádostí je v Pravidlech definitivně zakotvena nezpůsobilost DPH

PRV a řešení finanční krize  Pomoc žadatelům – prodloužení lhůty pro realizaci projektů na 24 měsíců  Navýšení limitu pro de-minimis na EUR v období od do  Barrosův balíček - dodatečné finanční prostředky určené pro Program rozvoje venkova v rámci Evropského plánu hospodářské obnovy

PRIORITY PRV PRO NÁSLEDUJÍCÍ OBDOBÍ  Zajištění obcím usnadňující přístup k finančním prostředkům, a to i z a současné ekonomické krize  Přispívat významnou měrou nejen ke zlepšování životních podmínek ve venkovských oblastech

Děkuji za pozornost !!!