Motivační prezentace k tvorbě novoročenky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BANKOVNÍ AKADEMIE Vlkova 12, Praha 3 – Žižkov
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Nový rok Vít Jaška 6.C.
Vypracoval: Michal Klaus
Sociální sítě.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Sochy z indiánské scény vyrobené z papíru od: Allen a Patty Eckman Autor © Arie - texty z angličtiny volně přeložil
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Jak se žilo na konci 18. století obyčejným lidem?
Analogový a digitální zvuk a jejich rozdíly
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
ČESKÁ REPUBLIKA Můj erb Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Ruské Vánoce.
Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc
Vánoce v Japonsku.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
VY_52_INOVACE_DEK_60 Konceptuální umění Akční umění
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_20 Název materiálu: Reklama Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Základní škola Bohutín, okres Příbram
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
SECESE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Encaustika pro začátečníky
PARAFRÁZE románské, gotické, renesanční okno práce žáků 7. r /pomocí PC programů/
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Našel jsem spoustu krásných obrázků, které vystihují atmosféru Vánoc.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 26 Číslo.
vytvořili: Nicolas Ullmann, Ondřej Coufal garant: Jana Ullmannová
Batika Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Myšlenkové mapy Myšlenkové mapy ("Mind maps") jsou jedním z mnoha způsobů strukturovaného záznamu informací. K vynálezu "moderních" myšlenkových map se.
Počítačová bezpečnost
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Historie fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/42 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Svatební tvoření… …inspirace. I romantické oznámení může být vkusné, jemné, a dokonce vtipné… Svatební oznámení.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Vektorová grafika (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
Vánoce v Japonsku. Historie… Vánoce(křesťanský svátek) se do Japonska dostaly v 16. století spolu s křesťanskými misionáři, ale až v 19. století se staly.
VÁNOCE - RUSKO.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_06 TÉMA: VYNÁLEZY.
Algoritmizace a programování Algoritmy 5 – Myšlenkové mapy.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
VÁNOCE- FRANCIE.  Vánoční čas nastává ve Francie během adventu. Jedná se o 4 neděle, které předcházejí Vánocům. Jak praví tradice, každou neděli se na.
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Český výrobce dřevěných ozdob a dekorací svítící dekorace nádobí z masivu ozdoby a dekorace 3D dekorace novoročenky a pozvánky
SOFTWARE Operační systémy.
Elektronická a písemná komunikace
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
Struktura látek (pevných, kapalných a plynných)
Vizitky - navštívenky Mrk.MMXII.
Leonardo da Vinci Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_10
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Motivační prezentace k tvorbě novoročenky Novoročenka - PF Motivační prezentace k tvorbě novoročenky Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Novoročenka Pour Feliciter - Pro štěstí Forma: papírová elektronická dřevěná keramická … Přání do nového roku UVEĎTE PŘÍKLADY A POROVNEJTE ROZDÍLY Adresace: Osobní novoročenky Firemní novoročenky Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Trochu historie a zajímavostí Přání všeho dobrého do nového roku provází lidstvo již celá staletí a tak i historie novoročenek je velmi pestrá. Vysledovat předchůdce dnešních novoročenek je prakticky nemožné. Zde je několik více či méně důvěryhodných zpráv, zaručených informací a nepodložených fám o vzniku novoročenky z internetu. Třeba opravdu na každém šprochu je pravdy trochu Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Trochu historie a zajímavostí U Josefa Berglera, prvního ředitele pražské kreslířské akademie, si hrabě Chotek z Vojnína a Chotkova nechal vyrobit gratulační lístky, které svým příbuzným a známým rozesílal poštou. Tak vznikla první česká novoroční přání, jenž jsou naše nynější novoročenky První latinská novoročenka byla vytištěna v Praze roku 1605 Novoročenky u nás pravděpodobně zavedla šlechta díky její lenosti! Vynálezcem populárního přání Pour Féliciter na českých novoročenkách je prý hrabě Chotek z Chotkova a Vojnína. Místo aby podle zavedených zvyklostí přijímal k Novému roku zdvořilostní návštěvy, začal rozesílat na počátku 19. století blahopřejné lístky. Říkalo se jim omluvenky a zdobil je hezký obrázek. Zdání světovosti vytvořil hrabě doplněním textu přáním ve francouzštině - v jazyce diplomatů, šlechty, vzdělanců a vůbec tehdejších všech lepších lidí. Nenechte se ale mýlit, že novoročenky jsou českým vynálezem. Přání k novému roku se začalo používat nezávisle na sobě hned v několika zemích. Další informace: wikipedia Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707 Současnost V současnosti se jako osobní novoročenka posílá zpravidla klasická pohlednice nebo tzv. rozkládací přání (kartonový dvojlist). Naproti tomu firemní novoročenky se snaží být originální, proto bývají roztodivných tvarů, motivů, grafických zpracování i funkcí. S rozmachem elektronické komunikace však byly klasické fyzické novoročenky částečně vytlačeny virtuálními - lidé posílají e-mail,kde hojně využívají tzv. e-pohlednice - většinou krátká scénka ve formátu Flash). Přesto tradice klasických novoročenek přetrvává a stále více lidí se k nim opět navrací pro jejich osobitost. Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Určete jiný než marketinkový aspekt Vánoc Současnost Vánoce se staly nejpopulárnějším svátkem západní civilizace zejména proto, že jdou obchodně mnohem lépe využít než Velikonoce. Určete jiný než marketinkový aspekt Vánoc Určete marketinkový význam novoročenek porovnejte jej se sociálním významem novoročenek Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707 Současnost Významnými propagátory a tvůrci profesionálních novoročenek byli a jsou výtvarní umělci a umělečtí fotografové. Je jejich zásluhou, že novoročenka nemá být pouze slovním sdělením, ale též uměleckým dílem, které má potěšit a případně pobavit. Novoročenky v původním smyslu slova (tj. zhotovené originální grafickou technikou a vesměs rozesílané umělci) jsou vyhledávaným sběratelským artiklem. Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707 Tvorba novoročenky Na klasických novoročenkách se setkáváme s motivy novoročními, často spojenými s nejrůznějšími vtipy, vtípky a originálními nápady vztahujícími se k osobě odesílatele. Kouzlo klasické novoročenky spočívá právě v možnosti nadsázky, nadhledu, či dokonce sebeironie. Klasické novoročenky patří neodmyslitelně ke koloritu Nového roku a oslav provázejících jeho příchod. Novoroční přání však bývá často spojeno i s přáním vánočním – to se mezi motivy pak setkáváme i s vánočními stromečky, dárky, kometami, občas se objeví i Santa Klaus. Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Novoročenky jako firemní prezentace – profesionální tvorba Nejčastěji se novoročenky posílají tištěné na nejrůznějších grafických a strukturovaných papírech v podobě pohlednic, knížek či skládaček. Škála papírů je nepřeberná a to jak po stránce barevnosti, tak i struktur povrchu. Existuje spousta ateliérů a grafických studií, která se snaží vybírat ty nejzajímavější speciální materiály, které se na trhu nabízejí. Nezřídka se lze setkat i s použitím nejrůznějších ručních papírů zdobených celou řadou přírodnin – od dekorativních trav až po nejrůznější květy, ale to pak už jde o zakázkovou výrobu. Běžným doplňkem papírové novoročenky bývají tvarové výseky v ploše novoročenky, metalická ražba – zdobení barevnými metalickými fóliemi, reliéfní ražba – slepotisk, digitální výsek, gravírování, rastrování a jiné doplňkové technologie. Motivy firemních novoročenek pocházejí nezřídka i z dílen renomovaných výtvarníků a stávají se pak vyhledávaným sběratelským artiklem. I přes rozmach elektronické komunikace zůstává tištěné novoroční přání nezaměnitelnou součástí osobní i firemní prezentace a propagace. Zasláním, či dokonce osobním předáním novoročního přání dáváme obdarovanému najevo svou úctu. Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707

Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707 Tvorba novoročenky Vyhledejte na internetu alespoň 10 osobních novoročenek a 10 firemních novoročenek, které se Vám líbí a popište, čím Vás zaujaly. Vytvořte jednoduchou prezentaci Mgr. Ludmila Krčmářová, VY_32_POGRA_1707