KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Nebezpečné odpady.
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
ENVIBRNO 2006 Překážky uspokojování surovinových potřeb průmyslu vyplývající ze zákona o odpadech Ing. Zdeněk Veverka Univerza-SoP, s.r.o. Střekovská 1345,
Registr zařízení a evidence rozhodnutí v ISOH IX
Stavební zákon a územní plánování
Zákonná opatření Senátu v daňové oblasti Rizika spojená se způsobem jejich přijetí 20. listopadu 2013.
BABYLON 22. říjen 2014 Liberec Databáze kompostáren za rok 2013 Kristýna HUSÁKOVÁ odbor odpadů.
Stav a vývoj legislativy v oblasti odpadů v České republice Vladimír Mana.
Nakládání s odpadními fotovoltaickými panely Praha, listopad 2010 Ing. Jan Pavlíček.
Aktuální novelizace zákona o odpadech Štěpán Jakl odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Cement, váprno, ekologie, , Lísek u Bystřice nad Pernštějnem Požadavky na paliva z hlediska ochrany ovzduší pohled do nejbližší budoucnosti Kurt.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ohlašování odpadů v roce 2014,
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Odpadové hospodářství
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
Problematika odpadového hospodářství Povinnosti obce při nakládání s komunálním odpadem (KO), podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka OPŽP – výroční konference Akcelerační.
Právní požadavky v ochraně životního prostředí Ing. Jiří Seger Ing. Alena Švarcová OZP-komplet.pptSdružení poradců A.Švarcová - J. Seger1 Sdružení poradců.
Hodnocení plnění POH LK
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
TECHNOLOGIE A NÁSTROJE OCHRANY PROSTŘEDÍ
Právní režim nakládání s odpady
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Právní předpisy a změny v právních předpisech z pohledu odpadového hospodářství Eva Kubová Odbor odpadů MŽP.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 24. září 2015 Harrachov Dana Štěpánová.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
POH krajů Problémové oblasti jejich přípravy Porada (MVČR) 7
náměstek Ministerstva životního prostředí
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Problematika potravinových odpadů v ČR
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Transkript prezentace:

KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing. Gabriela Bulková Ministerstvo životního prostředí

Osnova prezentace Katalog zařízení - novela zákona o odpadech Návrh MŽP – Katalog zařízení Nejčastější připomínky KÚ, problémy k řešení Diskuze

Ekoauditová novela zákona o odpadech § 39 odst. 13 – Infrinovela doplnění: Pro účely plnění evidenč. a ohlaš. povinností přiděluje KÚ zařízením ke sběru, výkupu, využívání, odstraňování, zař. podle § 14 odst. 2 a malým zařízením podle § 33b odst. 1 do 15 dnů ode dne vydání souhlasu podle § 14(1), integrov. povolení, ohlášení zahájení provozu (§ 14(2), § 33b (1)) IČZ.

Novela zákona o odpadech Při plnění povinností dle § 39 a § 40 je každý povinen přidělená IČZ používat. MŽP stanoví vyhláškou způsob přidělování IČZ (§ 39 odst. 11, nově Infrinovela písm. e).

Katalog zařízení – návrh MŽP MŽP návrh Katalogu zařízení Rozeslán KÚ 1. 9. 2014 5 KÚ reakce (zasláno emailem)

Katalog zařízení – návrh MŽP

Katalog zařízení – návrh MŽP

Katalog zařízení – návrh MŽP

Katalog zařízení – návrh MŽP

Analýza problémových oblastí Nesouhlas, aby jeden typ zařízení (jedno IČZ) byl jen jeden druh činnosti – neodpovídá praxi? Problém – zařízení x rozsah. Kódy nakládání – jestli je uvádět v Katalogu zařízení? Kódy R,D,N. Problém zda využívat kódy N? Nevhodné použití slova předúprava – nahradit úprava. Předúprava problém - výsledkem předúpravy je upravený odpad, nesouhlas s Dxy a Nxy (konečné využití či odstranění).

Analýza problémových oblastí Požadavek na použití R12 – např. recyklace stavebních odpadů byly oba kódy R12 i R5. Nejasnosti – kdy jde o předúpravu a kdy o využití (např. SDO z recykl. linek - buď upravený odpad nebo certifikovaný výrobek). Sběr a výkup - kombinace sběru a výkupu a využívání odpadů (část odpadů je předávána v nezměněné formě dál a část se upraví).

Analýza problémových oblastí Nesouhlas - skládky označovat OO,NO. Návrh u skládek odpadů používat termíny první, druhá, třetí fáze provozu skládky, dlouhodobé skladování. Nesouhlas s BPS a pyrolýzou – označení R1, ale požadavek na R3? Neutralizace – místo D13 požadavek na D14. Demontáž odpadu – požadavek na D13. Nejasnosti – třídění odpadu 3.4.1 (jen třídičky, nebo všude kde se třídí)?

Analýza problémových oblastí Nejasnosti - Úprava odpadu k energet. využití (2.10.0). Nejasnosti - zakládkové a podobné směsi z odpadů (5.8.0). Chybí v Katalogu - terénní úpravy označované R10.

Děkuji za pozornost Gabriela.Bulkova@mzp.cz Tel: 267 122 711