XXIV. SJEZD ČLK XXVIII. SJEZD ČLK HOTEL CLARION 22. – 23. 11. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK
Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Výjezdní zasedání prezidia, předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS Luhačovice – Hotel Fontána II – kongresový sál Luhačovice.
Sněm RVŠ JUDr. Lenka Valová. I. Počty studentů II. Příprava rozpočtu 2014 III. Návrh Zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti IV. Návrh.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
XXVI. SJEZD ČLK PRAHA HOTEL CLARION.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Nesrovnalosti, porušení rozpočtové kázně
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
19. – , hotel Voroněž Brno XXV. SJEZD ČLK.
Činnost právní kanceláře ČLK
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Okresní sdružení ČUS Tábor
XXVIII. Sjezd ČLK, Praha Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK 11/ /2014 XXVIII. Sjezd ČLK, Praha
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdaňování stálé provozovny - aktuální pohled Finanční správy ČR
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Základní registr obyvatel
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Registr dlužníků státu
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období –
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Informace o činnosti Společnosti revizního lékařství ČLS JEP
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Medicus medico lupus.. Discipinární role lékařské komory.
Předsednictvo RVŠ 17. ledna 2013 JUDr. Lenka Valová.
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Systém kontrolní činnosti SEI
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Systém kontrolní činnosti SEI
Usnesení Představenstva AutoSAP ze dne Představenstvo bere na vědomí základní výsledky hospodaření AutoSAP za rok.
Úhrada 75 % způsobilých výdajů za řešení I. etapy ve výši ,- Kč byla ze strany MPO ČR provedena. Ze strany MPSV ČR byla dne 2. března.
DAŇOVÝ ŘÁD Zákon č. 280/2009 Sb. Upravuje při správě daně:
Představenstvo na svém 109. zasedání: 1/ bere předložený výhled hospodaření AutoSAP za rok 2010 na vědomí s tím, že: a/ dosavadní vývoj plateb.
Řádná členská schůze Bytového družstva Mírová - Kolovraty Kulturní sál U Boudů
Územní samospráva Obce
1. shromáždění společenství vlastníků Jan Sedláček Jan Oppelt Ivo Kopřiva Tomáš Frkal.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Správní řád -vybrané instituty
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Okresní sdružení ČUS Tábor
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

XXIV. SJEZD ČLK XXVIII. SJEZD ČLK HOTEL CLARION 22. –

ZPRÁVA O ČINNOSTI REVIZNÍ KOMISE ČLK XXVIII. SJEZD ČLK 22. – hotel Clarion Praha

KOMISE PRACOVALA VE SLOŽENÍ: (abecedně) ZÁSTUPCI ZA ČECHY: MUDr. Dominik Petr MUDr. Rybář Zdeněk MUDr. Sýkora Tomáš MUDr. Vedralová Jana – předsedkyně MUDr. Vejvarová Hana ZÁSTUPCI ZA MORAVU: MUDr. Gaillyová Renata, Ph.D. MUDr. Janáček Ivo MUDr. Mgr. Kohnová Ivana - zástupkyně MUDr. Řezník František

ČINNOST a PERSONÁLNÍ ZASTOUPENÍ SEKRETARIÁTU RK/ČR ČLK v kanceláři v Praze – společný sekretariát pro RK i ČR ČLK ředitel kanceláře: MUDr. Tomáš Merhaut trvale 3 sekretářky na plný úvazek 1 pracuje pro ČR ČLK – ale vzájemná zastupitelnost

POČET ZASEDÁNÍ RK ČLK: 10 x Praha: 5 x Olomouc: 5 x Výjezdní: 1x Doba konání: pátek – výjimečně sobota od 9 00 Výstup: „Zápis z jednání“ – dle rozdělovníku Pravidelně: vždy účast předsedkyně RK ČLK na zasedání představenstva ČLK

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, REGISTR KAUZ Pravidelné schéma projednávání kauz na zasedáních: stav databáze, monitoring stížností stav ukončování a kontrola uzavírání kauz projednávání vadných rozhodnutí RK/ČR OS ČLK projednávání komplikovaných kauz projednávání návrhů pověřených členů dle SP4 § 4/3 projednávání rozhodnutí o námitkách dle SP4, § 4/5 projednávání kauz ze znaleckých komisí projednávání žádostí o delegace stížností

ROZVAHA NAD SLEDOVANÝMI KAUZAMI ZA ROK 2013/2014 za rok 2013 zaregistrováno celkem 963 stížností resp stížností z 1403 stížností bylo 1116 postoupeno okresním disciplinárním orgánům pověření členové RK ČLK odmítli 297 stížností, což představuje 21, 2 % z celkového počtu (1403) v 74 případech byla proti rozhodnutí pověřeného člena RK podána námitka za rok zaregistrováno: 981, resp stížností

DELEGOVÁNÍ KAUZ zvláštní problém – snaha o redukci na minimum, naopak v opodstatněných případech žádostem vyhovíme delegace v souvislosti se změnou pracoviště lékaře předání veškeré spisové dokumentace na delegovaný okres - nutnost vyvinutí aktivity okresu, který o delegaci žádá a vzájemná spolupráce okresů včetně refundace nákladů S4 § 2, odst. 12. POČTY DELEGOVANÝCH KAUZ rok schválení delegace zamítnutí delegace celkem (do )

PROBLÉMY PŘI VYŘIZOVÁNÍ KAUZ velké množství práce – ale ve srovnání s předchozími obdobími se situace nadále zlepšuje i díky elektronickému registru kauz stálý problém – neřešení stížností některými okresy v řádných termínech RK ČLK je kontrolní, nikoliv výkonný orgán směřuje-li jedna stížnost na více lékařů z různých okresů, event. pracuje-li lékař ve více okresech, je kauza přidělena k řešení do okresu podle místa registrace lékaře v době, kdy se údajný skutek měl stát - toto OS ČLK může požádat o delegaci do okresu dle místa skutku s následnou refundací nákla dů

DŮVODY PRŮTAHŮ PŘI VYŘIZOVÁNÍ KAUZ problémy se získáváním zdravotnické dokumentace - stále panuje mylná domněnka o nemožnosti nahlížení ČLK do zdravotnické dokumentace - toto oprávnění komory zůstalo jednoznačně zachováno – zák. č. 372/2011 Sb. § 51, odst. 4 a § 65, odst. 2, písm. d) a právní výklad ČLK a legislativní rady vlády přerušení řízení v ČLK pro předání věci jiné instituci (PČR) doba projednávání v nezávislých odborných komisích směřuje-li stížnost proti zdravotnickým zařízením a nikoliv proti konkrétnímu lékaři – nutnost jeho dohledání prvoinstančními orgány! složité a komplikované kauzy pomalé a liknavé vyřizování v některých OS ČLK

NÁPRAVNÁ OPATŘENÍ ZE STRANY RK ČLK trvalé upozorňování okresů na vleklé řešení stížností doporučení právní pomoci doporučení vypracování posudku VR ČLK konzultace s PČ RK ČLK neradi uplatňujeme S4 §2, odst. 13 – předání kauz ČR ČLK k udělení pokuty OS ČLK za nečinnost rychlým řešením stížností lze předejít případným žalobám na lékaře u soudu!

ÚČAST NA JEDNÁNÍ NEZÁVISLÝCH ODBORNÝCH KOMISÍ (dříve znalecké komise) účast pověřených členů na jednáních NOK v roce 2013 – 16 x – – 10 x závěr ve smyslu "non lege artis" postupu byl podnětem k zahájení šetření na půdě ČLK – 6 x

KONTROLA ODVODU ČLENSKÝCH PŘÍSPĚVKŮ k činil dluh odvodů členských příspěvků za rok 2014 do centra Kč, z toho: Třebíč: Kč vnitřní dluh - nevybrané členské příspěvky v OS ČLK do ve výši Kč za léta ve výši Kč celkem vnitřní dluh Kč

VYMÁHÁNÍ DLUŽNÝCH ČLENSKÝCH PŘÍSPĚVKŮ v první instanci řeší RK OS ČLK zahájením disciplinárního řízení a uložením disciplinárního opatření pro neplnění povinností člena ČLK právní oddělení ČLK se zabývá vymáháním tohoto dluhu až následně žádáme představenstva OS ČLK k bezodkladnému podání návrhu na zahájení DŘ u neplatičů členských příspěvků za rok 2014 !

KONTROLA EKONOMIKY A HOSPODAŘENÍ rozbor hospodaření centra ČLK k (výkazy zisků a ztrát OS ČLK a centra) rozbor hospodaření ČLK k rozpočtové opatření k rozpočtu na rok 2014 návrhy rozpočtů a členských příspěvků ČLK pro rok 2015 přehled splátek úvěrů a úroků na pořízení nemovitosti v Praze a Olomouci poslední splátka úvěru za nemovitost v Olomouci byla uhrazena v prosinci 2013 za nemovitost v Praze bude uhrazena v 05/2015

KONTROLA FAKTUR A ÚČETNÍCH DOKLADŮ NA EKONOMICKÉM ODBORU kontrola za období 11/ /2014: dodavatelské faktury, pokladní a mzdové podklady, podkladové smlouvy pro fakturace, náhrady za výkon funkce v orgánech ČLK vedení dokumentace administrativně v pořádku nebyly shledány závady ve vedení účtů RK ČLK není kompetentní k posuzování účelnosti vynaložených finančních prostředků

HOSPODAŘENÍ OS ČLK RK ČLK dle SP 17, §12/2 pravidelně projednává rozpočty těch OS ČLK, kde okresní shromáždění nebyla usnášeníschopná – projednáno 85 z 86 1 usnášeníschopný okres: Most RK ČLK předkládá delegátům sjezdu přehled hospodaření jednotlivých OS ČLK s vyčíslením nákladů za jednotlivé položky a s přepočtem na jednoho člena za účelem porovnání efektivity hospodaření jednotlivých OS ČLK v roce 2013 hospodařilo se ztrátou po zdanění 17 okresů 5 okresů vykázalo záporné jmění

ČERPÁNÍ NÁKLADŮ OS ČLK RK ČLK opakovaně doporučuje adekvátně finančně ohodnotit práci funkcionářů OS ČLK od Kč/hod dle Usnesení XXV. Sjezdu ČLK 2011 apeluje na snížení zbytečných nákladů (např. vysoký nájem) a minimalizaci nákladů nedaňových – na reprezentaci, vzdělávání, dary apod.

Za všechno patří dík všem RK OS ČLK, sekretariátu RK ČLK v Praze a ekonomickému oddělení ČLK v Olomouci