Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Spolupráce s mikroregiony
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
statutární náměstkyně hejtmana
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Fond Vysočiny Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina Projekty Dotace z krajského rozpočtu

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Fond Vysočiny Co je to Fond Vysočiny? Fond Vysočiny je samostatný účelový rozvojový fond (existence od roku 2002). Soustřeďuje část rozvojových prostředků Kraje Vysočina, které jsou poskytovány jednotlivým subjektům prostřednictvím grantových programů. Prostředky jsou poskytovány formou dotací na základě stanovených pravidel (výzev grantových programů) a v souladu se schválenými prioritami kraje, a to nezávisle na rozpočtovém roce.

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Fond Vysočiny Grantový program „Doprovodná infrastruktura cestovního ruchu 2012“ Cíl programu Podpora rozvoje doprovodné infrastruktury cestovního ruchu zaměřené na rozvoj zážitkové turistiky na území Kraje Vysočina. V rámci GP bylo podporováno -Výstavba, modernizace či rozšíření outdoorové a indoorové infrastruktury zážitkové turistiky včetně pořízení vybavení (např. zábavní a relaxační centra, lanové parky, lezecké stěny, bikeparky, wellness centra, apod.) -Pořízení vybavení pro rozvoj netradičních trendů v zážitkové turistice (např. zorbing, snowkitig, terénní koloběžky, paragliding, apod.)

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Fond Vysočiny Příjemce dotace: právnické osoby (veřejný i podnikatelský sektor) a fyzické osoby podnikající Lokalizace projektu: Kraj Vysočina Minimální a maximální výše dotace: Kč – Kč Minimální podíl příjemce: 60% celkových uznatelných nákladů projektu Časový harmonogram realizace projektu: zahájení projektu po podpisu smlouvy o poskytnutí podpory a ukončen nejpozději do Platební podmínky: dotace poskytnuta po ukončení realizace projektu Garant programu: Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Bližší informace:

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Fond Vysočiny Od roku 2002 do roku 2011 bylo do oblasti cestovního ruchu vyhlášeno 16 GP Celkem bylo alokováno 51,3 mil. Kč Rozdělená podpora dosáhla částky 43,4 mil. Kč Podařilo se zrealizovat projekty v celkovém objemu finančních prostředků 139 mil. Kč

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina (ROK 2012)  Zásady ZK na podporu činnosti TIC v Kraji Vysočina Účelem poskytnuté dotace je standardizace, zkvalitnění a rozšiřování informačních služeb v oblasti cestovního ruchu a zajištění spolupráce TIC na marketingových aktivitách kraje. Max. výše dotace Kč (alokace 1,3 mil. Kč) Zásady byly vyhlášeny v roce 2006, 2008, 2011 a Celková rozdělená dotace byla ve výši cca 5,6 mil. Kč

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina (ROK 2012)  Zásady ZK pro poskytování dotací na obnovu kulturních památek v Kraji Vysočina Účelem poskytnuté dotace je obnova nemovitých a movitých kulturních památek v Kraji Vysočina. Dotace je poskytována vlastníkům kulturních památek (alokace 13 mil. Kč). Max. výše dotace 40%– 50% (dle charakteru žadatele) max. však Kč. Zásady vyhlášeny v letech 2004 – Podařilo se zrealizovat projekty v celkovém objemu finančních prostředků 446 mil. Kč. Celková rozdělená dotace dosáhla částky 142 mil. Kč, podíl obcí 71 mil. Kč, 233 mil. Kč podíl vlastníků.

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina (ROK 2012)  Zásady ZK pro poskytování dotací městům s památkami UNESCO v Kraji Vysočina (alokace 900 tis. Kč) Bližší informace k vyhlášeným zásadám je k dispozici na

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Projekty v cestovním ruchu Mediální kampaň turistického regionu Vysočina Muzea a galerie na Vysočině on-line Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny Zámek Třebíč – modernizace zámku a zpřístupnění nových expozic Vysočina fandí kultuře

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Dotace z krajského rozpočtu Dotace na značení pěších turistických tras v Kraji Vysočina Dotace na značení cyklistických tras v Kraji Vysočina

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu z Kraje Vysočina Otázky a odpovědi Děkuji za pozornost