BIBLICKÝ RŮŽENEC bolestná tajemství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Advertisements

TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
BIBLICKÝ RŮŽENEC tajemství světla
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
KŘÍŽOVÁ CESTA k u t n o h o r s k é k a p l i č k y.
BIBLICKÝ RŮŽENEC slavná tajemství
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Integrita bezúhonnost
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
Svatý syn, přišel na svět, provázel lid, třicet tři let ač ještě mlád, ač plný sil, kříž smrti mé zakusil, zakusil. Ref.: němý jak Beránek šel vstříc smrti.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Ve společenství s Matkou Boží
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj a bez nároků žil. Zněl pláč noci té, tam Bůh našel nás, kde pláč je nám domovem. 1/5.
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Velikonoční příběh Ilustrace Henry Martin Copyright © 2005
MODLITBA SVATÉHO RŮŽENCE
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Lukášovo evangelium podle vedoucích 35.phrr Praha
1. Trním, blátem jsi šel, s křížem těžkým jak kov, co přijde sám si věděl, smrt přijal jsi beze slov. Ve tváři pot v dlaních krev, pod bičem Tě pacholek.
1. U stolu tvého církev tvá | zvěstuje, Ježíši | tvou smrtí že jsme spaseni, | poklade nejvyšší! | Tys věčně smířil s Otcem nás; | tvá oběť věčný platí.
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
1. Přišel na zem konat dílo spásy a lidem bídným s láskou pomáhal,
Přišel na zem 1. Přišel na zem konat dílo spásy a lidem bídným s láskou pomáhal ke svobodě zval zotročené hříchem, můj Pán. Světem šel a lidskou nesl.
♫ Zapněte reproduktory ♫ Zapněte reproduktory Pokračujte kliknutím.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo to byl Eliáš? PROROK 2. Proč šel Eliáš za králem Achabem? ABY MU OZNÁMIL, ŽE PŘIJDE OBDOBÍ SUCHA 3. Kde žil.
Amore amore .... Amore amore ... Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám. Sám sebe ptám.
1. V milosti kraluje Hospodin | celého vesmíru do končin | a jeho dobrotu přemnohou | nebesa obsáhnout nemohou.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
1. Ježíši Vykupiteli, | můj duch se v tobě veselí, | v životě, smrti jist jsem tím, | že tvým se vlastním zváti smím. | V tvé ruce vkládám život, | čest.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
NIKODÉMOVA NOC
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
1. Ježíši milý, co jsi spáchal zlého, | že vyřkli ortel hněvu ukrutného? | Čím provinil ses, | v čem jen hledat vinu tvých slov a činů?
1. Když nebeský duši mou proniká mír, ať hrozí mi svět ze všech stran, mé srdce už nestrhne bouřlivý vír, bezpečnou kotvou mou můj je Pán. Šťasten jsem.
1. Já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, kde je na věky mír.
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
Matoušovo evangelium.
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
Lukáš 23,50-24,12 Josef z Arimatie Ježíšova smrt a vzkříšení 50 Členem židovské rady byl muž jménem Josef, člověk dobrý a spravedlivý, 51 který nesouhlasil.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává druhou část většího celku - Bible. Věnuje.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
DUCHOVNÍ SPÁNEK A PROBUZENÍ
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Zamyšlení nad jedním velmi zajímavým pozdravem
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

BIBLICKÝ RŮŽENEC bolestná tajemství Každé tajemství je vyjádřeno jednou scénou Před modlitbou „Otče náš“ přečteme tajemství příslušného desátku Před každým „Zdrávas Maria“ čteme parafráze nebo citace biblického textu, které se postupně zobrazují (nevkládá se již tajemství) BIBLICKÝ RŮŽENEC bolestná tajemství © České katolické biblické dílo

JEŽÍŠ SE PRO NÁS KRVÍ POTIL

Ježíš se odebral se svými učedníky na Olivovou horu. Posaďte se zde, zatímco poodejdu a tamhle se pomodlím. Vzal s sebou do zahrady Petra, Jakuba a Jana. Až k smrti je mé duši smutno! Zůstaňte zde a bděte se mnou! Padl na tvář a modlil se.

Můj Otče, je-li možno, kéž mne mine tento kalich utrpení Můj Otče, je-li možno, kéž mne mine tento kalich utrpení. Přece však ne jak chci já, ale jak chceš ty! Jeho pot byl jako kapky krve, stékající na zem. Petře, ty spíš? Nemohli jste bdít se mnou alespoň hodinu? A znovu se modlil a anděl z nebe ho posiloval. Vstaňte, pojďme, zrádce s blíží!

JEŽÍŠ BYL PRO NÁS BIČOVÁN

Mistře, buď zdráv! A Jidáš ho políbil. Proč jsi, příteli, přišel? Syna člověka zrazuješ polibkem? Pacholci se chopili Ježíše. A učedníci uprchli. Vedli ho k Annášovi. Annáš ho spoutaného poslal Kaifášovi.

Neznám toho člověka! A Ježíš se obrátil a pohlédl na Petra. Ano, já jsem král. Ale mé království není z tohoto světa. Pilát ho poslal k Herodovi, který si z něho tropil posměšky. Ne, toho ne, ale propusť nám na svobodu Barabáše! Pak dal Pilát Ježíše zbičovat.

JEŽÍŠ BYL PRO NÁS TRNÍM KORUNOVÁN

Vojáci oblékli Ježíše do nachově rudého pláště. Upletli z trní korunu a vsadili mu ji na hlavu. Do pravé ruky mu dali rákosovou hůl. Klekali před ním a posmívali se mu: Buď zdráv, židovský králi! Plivali mu do obličeje.

Bili ho rákosovou holí po hlavě. Hle, člověk! Pryč s ním, na kříž s ním! Hleďte, váš král. Nemáme jiného krále než císaře! Nenacházím na něm žádnou vinu! Propustíš-li ho, jsi proti císaři! Nemám vinu za krev tohoto nevinného. Jeho krev na nás a naše děti!

JEŽÍŠ PRO NÁS NESL TĚŽKÝ KŘÍŽ

Ježíš si sám nesl kříž. Šel na místo zvané Lebka, hebrejsky Golgota. Cestou zadrželi jistého Šimona z Kyrény. Vložili na něj kříž. Za ním šel velký zástup lidu.

Ženám řekl: Dcery jeruzalémské, neplačte nade mnou Ženám řekl: Dcery jeruzalémské, neplačte nade mnou! Spíše nad sebou a nad svými dětmi! Vždyť děje-li se toto se zeleným stromem, jak to teprve dopadne se suchým! Spolu s ním byli vedeni na popravu také dva zločinci. Přivedli ho na místo zvané Golgota a rozdělili si jeho šaty. O jeho oděv metali los. Tak se naplnil výrok Písma.

JEŽÍŠ BYL PRO NÁS UKŘIŽOVÁN

Ježíše přibili na kříž. U Ježíšova kříže stála jeho matka, sestra jeho matky Marie Kleofášova a Marie Magdalská. Otče, odpusť jim, protože nevědí, co činí. Ještě dnes budeš se mnou v ráji. Ženo, hle tvůj syn. – Hle, tvá matka.

Můj Bože, můj Bože, proč jsi mne opustil? Žízním! Je dokonáno! Otče, do tvých rukou poroučím svého ducha. Josef z Arimatie sňal tělo s kříže, zavinul je do čistého plátna a uložil do hrobky.

PŘIPRAVILO: ČESKÉ KATOLICKÉ BIBLICKÉ DÍLO ZDRÁVAS KRÁLOVNO PŘIPRAVILO: ČESKÉ KATOLICKÉ BIBLICKÉ DÍLO www.biblickedilo.cz