 Přečtěte si hesla a zapište na papír, co si myslíte, že znamenají.  Při plnění úkolu se můžete volně pohybovat po třídě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Informace z internetu Jméno:. Přírodopis • Na obrázku vyznač libovolným způsobem modrým kolečkem TYČINKY.
Lidská práva.
Příroda a zvířata v zimě
Obsah a dodržování lidských práv
Základní lidská práva.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Modul Xperimania RNDr. Jarmila Čeperová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.19 Téma: PowerPoint Číslo.
Základní pojmy v informatice –II.
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
Mezinárodní den lidských práv – 10. prosince. Deklarace lidských práv  Příští rok uplyne 60 let od sepsání Všeobecné deklarace lidských práv (* ).
Lidská práva.
Vítejte, po delší době jsem vytvořil opět další verzi našich stránek. Doufám, že se Vám poněkud odlišný design webu bude líbit. Pokud ne, tak se stejně.
Mezinárodní organizace a OSN
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Česká občanská společnost občané státu jsou osobně svobodní lidí, kteří jsou si rovni před zákonem, mají stejná politická práva, nesmějí být diskriminováni.
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?
Marie Terezie Vláda
Příběh vojáka z první světové války
7. třídy. Věštění z křišťálové koule Prohlédněte si obrázek, který jste si vybrali a zamyslete se nad tím, co by mohlo být dnešním tématem. Zkuste jednou.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Mezinárodní organizace - 2.díl Nejvýznamnější MO.
Seznamujeme se s počítačem III.
Jak učit tvorbu textového dokumentu Milan Purkart.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
Finanční gramotnost Cesta peněz 2 I. stupeň Jaroslava Pavlatová, , Finanční gramotnost I. stupeň, Cesta peněz 2.
Anketa o Africe.
Lidská práva v dokumentech
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo.
Informační a komunikační technologie PDF Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník: 4.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_475.
VY_32_INOVACE_SVF33460DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
HESLA PRO KAŽDÝ DEN
Otázky pro skupinový koučink PhDr. Milada Blažková 2014
Proč a jak učit psát cizince analfabety a poloanalfabety
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
závislost na internetu
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
R. U. R. Karel Čapek. K AREL Č APEK představitel demokratické prózy autor románů, povídek a divadelních her autor utopických děl - varování před následky.
Dotazníky Google docs Jan Juránek Základní charakteristika Google Docs/Google dokumenty Jsou to online aplikace od společnosti Google. K využívání těchto.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ŠIKANOVÁNÍ vyhrožování rvačky vymáhání peněz.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_19_Úmluva o právech dítěte TEMA:Člověk.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
Název společnosti Produkty a služby
Život lidí za 2. světové války
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.16_tolerance_k_lidem Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Listina základních lidských práv a svobod
Referát – památka ČR Kritéria hodnocení.
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Elektrické spotřebiče
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 4: Najdi a vybarvi
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Práva a povinnosti osob
Práva a povinnosti osob
HESLA TÝDNE „1“
Práva a povinnosti osob
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
VYBRANÉ PROBLEMATIKY DNEŠNÍHO ŠKOLSTVÍ
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Otázky pro skupinový koučink PhDr. Milada Blažková Únor 2013
Julie Kadlecová ZŠ a MŠ Ludgeřovice
VY_32_INOVACE_2C_05_MEDIA Vypravování září 2011
Číst Havla v praxi.
Mezinárodní migrace Zdroj: 5
Transkript prezentace:

 Přečtěte si hesla a zapište na papír, co si myslíte, že znamenají.  Při plnění úkolu se můžete volně pohybovat po třídě.

 Nyní najděte nejbližšího souseda a sdělte mu, co jste si zapsali na papír.

 Podívejte se na video  LIDSKÉ PRÁVO: YouTube LIDSKÉ PRÁVO: YouTube

 Zjistili jste, jaké je téma dnešní hodiny?

Lidská práva  Nyní si přečtěte krátký text a zkuste pomocí hesel, která vidíte kolem sebe a která se objevila ve videu, určit jaká práva jsou v něm porušována.

Lidská práva  Nyní si své výsledky prodiskutujte ve čtveřicích.

Otázky  Kdo z vás se někdy setkal s porušováním lidských práv? Co jste v té situaci dělali?  Co dělat, když se v takové situaci ocitnu?  Jak se mohou cítit lidé, jejichž práva jsou porušována?  Existuje nějaká země, ve které otevřeně k porušování lidských práv?  Znáte nějaké organizace, které se zabývají lidskými právy?

Organizace  Centrum pro integraci cizinců  Fond ohrožených dětí  Rosa – pro ohrožené děti a matky  Romea – boj proti rasismu  Dokumentační středisko pro lidská práva – Chodov  Bílý kruh – oběti trestné činnosti  Amnesty International

Lidská práva  Více o lidských právech a deklaraci lidských práv si můžete přečíst na těchto stránkách:  deklarace-lidskych-prav.pdf deklarace-lidskych-prav.pdf  temata/clanky temata/clanky