Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.19 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.19 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.19 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: spuštění prezentace, kontrola prezentace Anotace: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6.,7.,8. a 9. ročníků pro správné dokončování vlastních prezentací v programu MS PowerPoint.

2 S PUŠTĚNÍ A KONTROLA PREZENTACE (program PowerPoint) VY_32_INOVACE_ICT36.19

3 O BSAH : Spuštění prezentace (tři možnosti) Uložení prezentace Konečná kontrola prezentace

4 J AK JE DŮLEŽITÉ KONTROLOVAT ? Svou prezentaci máte již téměř hotovou, nebo si to jenom myslíte? Nutná kontrola a spuštění prezentace před spuštěním pro ostatní!!!

5 S PUŠTĚNÍ PREZENTACE 1.možnost: Přesuňte se na první snímek v osnově a klikněte na tlačítko spuštění prezentace.

6 S PUŠTĚNÍ PREZENTACE 2.možnost: Spustit prezentaci ke kontrole jde i jednoduchou klávesou F5.

7 S PUŠTĚNÍ PREZENTACE 3.možnost: V kartě prezentace ze sekce spustit prezentaci vyberete Od začátku. Úkol pro Vás: Najděte si ve svých adresářích uloženou jakoukoliv prezentaci Vámi stvořenou. Zkuste si ji překontrolovat tím, že spustíte Vaši prezentaci všemi třemi způsoby. Proveďte nyní…

8 U LOŽENÍ PREZENTACE Pokud Vaše prezentace odpovídá zcela Vašim představám, můžete přejít k nejdůležitější a nejjednoduššímu- k uložení. Zpracovanou prezentaci uložíte na kartě Soubor - menu uložit jako.

9 U LOŽENÍ PREZENTACE Někdy Vám stačí standartní přípona, co nabízí powerpoint- uložit jako typ „prezentace aplikace powerpoint“. Někdy se Vám bude hodit přípona, co nabízí powerpoint- uložit jako typ „předvádění aplikace powerpoint“. Výhoda druhé možnosti : vaše prezentace se spustí jediným klikem na soubor a vy můžete začít prezentovat, tzn. nemusíte klikat na tlačítko spuštění prezentace.

10 N A ZÁVĚR Úkol pro Vás: Ve Vaší aktuálně otevřené prezentaci se podívejte, jak je prezentace uložená. Pokud není uložená jako typ „předvádění aplikace powerpoint“ přeuložte si ji. Nyní je zavřete a pak opět otevřete. Co vidíte za změnu?

11 P OUŽITÉ ZDROJE : http://office.lasakovi.com/power-point/zaklady/prezentace- krok-za-krokem-powerpoint-2010/ http://office.lasakovi.com/power-point/zaklady/prezentace- krok-za-krokem-powerpoint-2010/ Didaktické poznámky: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6.,7.,8. a 9. ročníků pro správné dokončování vlastních prezentací v programu MS Powerpoint. Vypracovala: Mgr. Ilona Sadílková, červenec/2012 Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.19 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google