NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Výroční konference ROP Severozápad Systém hodnocení projektů.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Systém výběru a přiřazování externích expertů k projektům 1 Ústí nad Labem,
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
NOVINKY V DOKUMENTACI A SYSTÉMU HODNOCENÍ PROJEKTŮ 8. ŘÍJNA 2013.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Požadavky na předkládání žádostí a kritéria pro výběr projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Pracovní setkání 28. června 2007
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
Interní postupy MAS Brdy
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013

ZMĚNY V ROCE 2013 Pro nové výzvy vyhlašované od září 2013 platí aktuální dokumentace. Nejdůležitější úpravy oproti předchozím výzvám: Změny v systému hodnocení Délka realizace projektů Změny v dokumentaci

HODNOCENÍ PROJEKTŮ Změna systému hodnocení schválena 16. Monitorovacím výborem ROP dne Administrativní kontrola (kontrolu přijatelnosti a formálních náležitostí) zůstává beze změny – provádí ji 2 pracovníci OAP Odpovědi na otázky ANO – NE V případě neshody obou pracovníků rozhoduje třetí arbitrážní hodnocení.

HODNOCENÍ PROJEKTŮ Hodnoceny pouze projekty, které prošly administrativní kontrolou. Hodnocení projektů - změna: 1.Hodnocení způsobilosti žadatele a vlivu projektu na horizontální témata 2.Hodnocení technické a finanční kvality projektu včetně výsledků projektu

HODNOCENÍ PROJEKTŮ 1. Hodnocení způsobilosti žadatele (34 %)‏ provádí dva projektoví manažeři OAP  zkušenost žadatele s relevantními projekty (předchozí realizace obdobných projektů),  management projektu (organizační zajištění projektu v různých fázích realizace projektu, kvalifikační předpoklady, zkušenosti, úspěchy, technické vybavení),  finanční hodnocení žadatele (finanční zdraví, výše obratu ve vztahu k požadované dotaci, historie žadatele, změny právní formy či statutárních orgánů)

HODNOCENÍ PROJEKTŮ  zda při přípravě a realizaci projektu je respektován princip partnerství,  soulad projektu s rozvojovými strategiemi,  zda projekt přispívá svými prostředky k naplnění cílů Lisabonské strategie (tzv. earmarkingu),  jaký vliv má projekt na udržitelný rozvoj,  jaký je dopad akce na rovné příležitosti.

HODNOCENÍ PROJEKTŮ 2. Hodnocení kvality a proveditelnosti projektu (66 %) provádí odborní experti  finanční a ekonomické hodnocení projektu (ekonomická efektivnost projektu, ekonomický přínos, efektivnost vložených prostředků),  technická proveditelnost,  časová proveditelnost,  kvalita rozpočtu (hodnocení rozpočtu, relevance částek vzhledem k aktivitám).

HODNOCENÍ PROJEKTŮ  rizikovost projektu (identifikace rizik a návrhy protiopatření na jejich zmírnění nebo odstranění),  udržitelnost (udržení aktivit a výstupů i po skončení projektu, hledisko finanční a institucionální, příp. legislativní),  analýza trhu a cílové skupiny,  multiplikační efekty,  vazba na indikátory (výstupy, výsledky). Kritéria – příloha č. 4 PPŽ – Přehled hodnotících kritérií.

HODNOCENÍ PROJEKTŮ Výsledky jednotlivých fází hodnocení se sčítají a z obou samostatných hodnocení se vypočítá průměr. Dosažený počet bodů se váží - váha jednotlivých hodnotících kritérií v IS MONIT7+ je 0,5. V případě rozdílu hodnocení o více jak 10 % - arbitr (dříve rozdíl o 20 %). Experti – nově budou losováni za přítomnosti notáře. Výběrové řízení na externí hodnotitele (probíhá).

SCHVÁLENÍ PROJEKTŮ  V případě, že projekt dosáhl v rámci hodnocení méně než 65 % vážených bodů – nemůže získat podporu.  V případě, že projekt získal v rámci hodnocení více než 80 % vážených bodů – získává podporu vždy (v případě dostatečné alokace).  VRR schvaluje bodovou hranici pro každou oblast podpory – min. 65 % vážených bodů

DÉLKA REALIZACE PROJEKTU Počet etapDatum ukončení (předložení žádosti o platbu) Jednoetapovýdo Dvouetapový - první etapado druhá etapado Tří a víceetapový - první etapado druhá etapado třetí etapado

ZMĚNY V DOKUMENTACI 1. Požadavky na žadatele: V případě posouzení finančního zdraví žadatele je v kategorii F – nepřijatelný (u organizací zřízených krajem/obcí je finanční zdraví stanoveno podle zřizovatele, u NNO není možno podle pravidel ROP SZ finanční zdraví vyhodnotit – získává 0 bodů) Podnikatelský subjekt nemá minimálně dvouletou účetní historii Ke dne předložení žádost musí být v OR, ŽR (příp. jiném registru) zaregistrován předmět činnosti vztahující se k projektu Žadatelem nesmí být společnost s akciemi na majitele

ZMĚNY V DOKUMENTACI 2. Doplnění náležitostí předkládání žádosti o dotaci 3. Aktualizace některých druhů příloh (jejich náležitostí) a s tím související kontrola 3E a způsobilých výdajů 4. Pokyny pro zadávání veřejných zakázek 5. Doplnění a upřesnění pravidel způsobilosti výdajů