Co je a co není IPRM Mgr. Petr Pelcl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Integrovaný plán rozvoje města Náchod na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PRAHA INTEGROVANÉ NÁSTROJE. INTEGROVANÉ NÁSTROJE V OBDOBÍ 2007 – 2013 Integrované nástroje
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Pracovní setkání 28. června 2007
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Co je a co není IPRM Mgr. Petr Pelcl Útvar koordinace evropských projektů města Plzně +420 724 843 815 Pelclp@plzen.eu

Historie přípravy Prosinec 2005 – sběr námětů mezi městy Květen 2006 – poziční dokument SMO Říjen 2006 – seminář ÚnL Leden 2007 – 1. verze metodiky - MEPCO Červen 2007 – diskuze ROPů s EK Srpen 2007 – usnesení vlády č. 883/2007 Září 2007 – metodický pokyn MMR ČR

Základní podmínky IPRM Odpovědné je město (příprava, řízení) Vychází z obecné strategie rozvoje města Princip partnerství a zapojení veřejnosti Synergické efekty, integrovaný přístup Závazný obsah a struktura Zóna vybrána dle metodického pokynu MMR Minimální podíl ROP na financování 10 mil. € (očekávaná průměrná velikost 15 mil €)

Mýty kolem IPRM Není projekt, nemusí obsahovat detailní popis projektů, ale musí obsahovat závazný finanční rámec a popis výsledků Není obecnou strategií (zóna nebo téma) Nejde o volně propojenou hromadu projektů Neslouží pouze k čerpání ROP Nebude jednoduché IPRM řídit a město při tom nebude zcela samostatné (partnerství a „princip navazujících individuálních projektů“)

Zónový a tématický IPRM Deprimované území - minimálně 2 uvedených ukazatelů: chudoba a vyloučení; zvýšená nezaměstnanost; demografické ukazatele (např. úbytek obyvatelstva); environmentální ukazatele (např. zvýšená zátěž na životní prostředí); nízká vybavenost veřejnými službami; výskyt zanedbaných a nevyužívaných areálů; nízká úroveň ekonomické aktivity; významné ekonomické a sociální potíže; významný počet přistěhovalců, etnický skupin, menšin nebo uprchlíků; nízká úroveň vzdělání; vysoká kriminalita a delikvence; zvláště zanedbané prostředí; nízká úroveň obslužných a administrativních funkcí

Zónový a tématický přístup Území s vysokým potenciálem růstu - nejméně 2 z: vysoká koncentrace ekonomických aktivit; vysoký potenciál pro stimulaci podnikání a rozvoj služeb; vysoká koncentrace vzdělávacích aktivit; velký význam v systému dopravní obslužnosti, která umožňuje mobilitu obyvatel a má přínos pro rozvoj města; vysoký význam pro zajištění zdravotních, sociálních, kulturních a vzdělávacích potřeb obyvatel – zvýšení kvality života ve městech; vysoký význam pro udržitelné nakládání s energiemi a přírodními zdroji, eko-inovace, odpadové hospodářství; vysoký inovační potenciál, především ve vztahu k rozvoji podnikatelského sektoru a vzdělávacích institucí, zacílený na vzájemnou synergii jejich rozvoje. Téma – liniové stavby a infra, energie apod.

Prioritní oblasti pro IPRM Ekonomický rozvoj Sociální integrace Životní prostředí Dostupnost a mobilita Přitažlivá města Správa věcí veřejných – „Smart governance“

Proces schvalování Předloženo ŘO ROP na základě výzvy k předkládání plánů (posuzován jako celek – nikoliv jednotlivé projekty) Hodnocení formálních náležitostí a příjatelnosti Hodnocení kvality podle standardizované hodnotící tabulky pro všechny regiony Pořadí a schválení – předběžná alokace z ROP a bonifikace při hodnocení projektů v ostatních OP Každoroční možnost aktualizace

Předpokládané nevýhody a těžkosti Pokus o integrovaný přístup bude narážet na roztříštěnost OP Zvýšení byrokracie Otázka efektivity celé akce, pokud půjde jen o ROPy – nevelká alokace

Předpokládané nevýhody a těžkosti Nejistota okolo hodnocení a schvalování IPRM Volnost ve výběru témat není velká (omezení při výběru zóny navíc kombinováno s povinnými tématy k řešení + omezení plynoucí z popisu financovaných opatření) Samostatnost měst je otázkou a bude se pravděpodobně lišit podle regionů Těžkosti v komunikaci krajů a měst

Metodika je ke stažení na: http://www.mmr.cz/index.php?show=001022009