z Operačního programu Rybářství“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

INFORMACE Z XII. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK KONANÉHO 13/12/2013 pro předsednictvo RVŠ – 23/1/2014 na základě materiálů MV OP VK zpracovala Ivana.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Současný systém podpory
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Lucie Plimlová Michal Týfa
Chmelařský kongres Praha 2008
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Projekt pro  ŘO OP Rybářství Realizace  říjen – listopad 2013 Hlavní cíl  poskytnout analytický podklad pro nastavení finančních alokací.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ministryně pro místní rozvoj
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Transkript prezentace:

z Operačního programu Rybářství“ VÝROČNÍ KONFERENCE ,,Akvakultura – podpora z Operačního programu Rybářství“

Implementace Operačního programu Rybářství v první polovině programovacího období Ing. Renáta Komiková

Provádění OP Rybářství nařízení Rady (ES) č. 1198/2006 ze dne 27. července 2006 o Evropském rybářském fondu nařízení Komise (ES) č. 498/2007 ze dne 26. března 2007– ,,implementační nařízení“ usnesením vlády č. 854/2007 schválen ,,Národní strategický plán pro oblast rybářství na období 2007 - 2013“ usnesením vlády č. 855/2007 dne 25. července 2007 schválen Operační program Rybářství 2007 - 2013

Cíle Operačního programu Rybářství udržení stávající produkce sladkovodních ryb v ČR zlepšení investičních možností výrobních a zpracovatelských podniků snížení vlivu činností v odvětví rybářství na životní prostředí a podpora produkčních metod šetrných k životnímu prostředí podpora modernizace výroby za použití inovativních výrobních metod a technologií zlepšení jakosti a rozšíření sortimentu výrobků ze sladkovodních ryb modernizace zpracovatelských kapacit

Prioritní osy OP Rybářství

Prioritní osa 2 Opatření 2.1. Opatření pro produktivní investice do akvakultury Opatření 2.2. Opatření na ochranu vodního prostředí Opatření 2.3. Opatření v oblasti zdraví zvířat Opatření 2.4. Investice do zpracování a uvádění na trh

Prioritní osa 3 Opatření 3.1. Společné činnosti Opatření 3.2. Opatření na ochranu a rozvoj vodních živočichů a rostlin Opatření 3.3. Podpora a rozvoj nových trhů a propagační kampaně Opatření 3.4. Pilotní projekty

Prioritní osa 5 Technická pomoc záměr a) příprava, monitorování, řízení, hodnocení, publicita, kontrola a audit OP Rybářství

Dotační výzvy OP Rybářství 2008 1. výzva: červen 2008 – opatření 2.1. a 2.4. 2. výzva: říjen 2008 – opatření 3.1., 3.3. b) 2009 3. výzva: únor 2009 – opatření 2.1. a 2.4. 4. výzva: červen 2009 – opatření 3.4. a) 2010 5. výzva: únor 2010 – opatření 2.1., 2.4., 3.1. a), 3.3. b) 6. výzva: červen 2010 – opatření 3.1. a), 3.2. b) 7. výzva: říjen 2010 – opatření 3.4. a) Kontinuální příjem opatření 3.3. a) a 5.1.

Současná implementace OP Rybářství Již zahájená opatření 2.1. Opatření pro produktivní investice do akvakultury 2.4. Investice do zpracování a uvádění na trh 3.1. Společné činnosti 3.2. Opatření na ochranu a rozvoj vodních živočichů a rostlin 3.3. Podpora a rozvoj nových trhů a propagační kampaně 3.4. Pilotní projekty 5.1. Technická pomoc

Implementační systém OP Rybářství

Čas potřebný na zpracování Žádosti, vydání Rozhodnutí a platby 3 měsíce 1 … 24 měsíců 2 měsíce Registrace Vydání Předložení Žádosti Platba na účet projektu Rozhodnutí o platbu žadatele

Pokrok v implementaci Operačního programu Rybářství

Rozdělení finančních prostředků mezi prioritní osy

OP Rybářství - celkový přehled k 2.11.2010   celkový součet – údaje v ks přijaté Žádosti vydaná Rozhodnutí proplacené Žádosti o platbu osa 2 celkem 754 376 156 osa 3 celkem 103 86 9 osa 5 celkem 11 10 CELKEM 868 473 175

Žádosti o dotaci z OP Rybářství v období 2007 – 2010 údaje v ks Žádosti o dotaci přijaté ukončené vydaná Rozhodnutí nepodpořené projekty 2.1 668 78 350 240 2.4 86 7 26 53 3.1 20 1 19 3.2 44 43 3.3 13   3.4 2 11 5.1 osa 2 754 85 376 293 osa 3 103 4 osa 5 CELKEM 868 89 473 306

Žádosti o dotaci z OP Rybářství v období 2007 – 2010 údaje v tis. Kč Žádosti o dotaci přijaté ukončené vydaná Rozhodnutí nepodpořené projekty 2.1 746 823 111 479 283 025 352 319 2.4 301 956 34 231 45 885 221 841 3.1 8 978 115 8 850 12 3.2 8 212 60 8 151 1 3.3 153 532 3.4 26 684 1 895 10 904 13 885 5.1 13 155 osa 2 1 048 779 145 709 328 910 574 160 osa 3 197 406 2 070 181 438 13 898 osa 5 CELKEM 1 259 340 147 779 523 503 588 058

Závazky, platby, refundace a certifikace k 30.11.2010 v Kč Osy Opatření Registrované projekty veř. zdrojů Vydané Rozhodnutí Předfinancovanéprojekty v Kč Refundované projekty podíl EFF v Kč Certifikované projekty 2 2.1. 746 822 950 283 025 475 103 751 320 68 172 154 29 784 848 2.4. 301 959 375 45 884 575 14 592 074 10 944 054 1 494 039   Celkem 2 1 048 782 325 328 910 050 118 343 394 79 116 208 31 278 887 3 3.1. 8 978 250 8 850 500 124 031 93 023 3.2. 8 211 750 8 151 200 3.3. 153 531 675 116 745 130 1 432 797 245 518 3.4. 26 684 000 10 904 200 Celkem 3 197 405 675 181 437 575 116 869 161 1 525 820 5 5.1. 13 155 175 7 572 016 1 326 128 Celkem 5 CELKEM 1 259 343 175 523 502 800 242 784 571 81 968 156 31 524 405

Závazky, platby, refundace a certifikace k 30.11.2010 Osy Opatření Počet registrovaných projektů Počet vydaných Rozhodnutí Počet předfinancovaných projektů Počet refundovaných projektů Počet certifikovaných projektů 2 2.1. 668 350 147 129 55 2.4. 86 26 9   Celkem 2 754 376 156 138 57 3 3.1. 20 19 1 3.2. 44 43 3.3. 13 8 7 3.4. 11 Celkem 3 103 5 5.1. 10 6 Celkem 5 CELKEM 868 473 175 152 58

Srovnání s alokací v Kč Osy Celková alokace v Kč Přijaté Žádosti veř. zdroje V Kč Vydaná Rozhodnutí veř. zdroje Předfinancované projekty Refundované projekty podíl EFF Certifikované projekty - 2 397 564 575 1 048 782 325 328 910 050 118 343 394 79 116 208 31 278 887 3 460 813 475 197 405 675 181 437 575 116 869 161 1 525 820 245 518 5 45 177 800 13 155 175 7 572 016 1 326 128 CELKEM 903 555 850 1 259 343 175 523 502 800 242 784 571 81 968 156 31 524 405

údaje v ks od počátku programovacího období, stav k 31.10.2010 Důvody ukončení administrace projektů údaje v ks od počátku programovacího období, stav k 31.10.2010 celkem Brno ČB HK OL Opava Pha UL chybná registrace 13 2 6   1 4 supervize 10 9 nedoplnění ŽOD 20 3 14 nepřijatelnost stažení ŽOD žadatelem 11 5 po administr. kontrole 33 16 CELKEM 89 25 26 8

Čerpání dotace dle velikosti podniku vydaná Rozhodnutí v tis. Kč opatření záměr celkem velikost podniku mikro malý střední velký osa 2 celkem 328 910 138 494 108 675 71 860 9 881 2.1. 283 025 131 896 84 693 65 078 1 359   a 146 729 44 860 43 132 57 377 b 45 150 43 180 1 970 c 79 438 42 363 30 412 6 664 d 1 802 765 1 037 e 9 906 727 9 179 2.4. 45 885 6 599 23 982 6 781 8 523 37 924 6 685 658 7 961 96 7 865 údaje za 1. až 5. kolo

Čerpání dotace dle velikosti podniku počet vydaných Rozhodnutí opatření záměr celkem velikost podniku mikro malý střední velký osa 2 celkem 376 139 116 113 8 2.1. 350 138 109 101 2   a 224 51 80 91 b 54 53 1 c 26 22 6 d 11 7 4 e 2.4. 12 21 5 údaje za 1. až 5. kolo

Přehled úspěšnosti žadatelů – dle počtu podaných Žádostí o dotaci Celkový přehled za období 2007 – 2010 (stav k 31.10.2010) údaje v ks Žádosti o dotaci přijaté ukončené* "živé" vydaná Rozhodnutí % úspěšnosti osa 2 celkem 754 76 678 376 55 osa 3 celkem 103 4 99 86 87 osa 5 celkem 11 100 celkem 868 80 788 473 60 * ukončené před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace

Výsledky Operačního programu Rybářství v roce 2010

Žádosti o dotaci (stav do 31.10.2010) OP Rybářství v roce 2010 – celkový přehled údaje v tis. Kč Žádosti o dotaci (stav do 31.10.2010) přijaté ukončené vydaná Rozhodnutí osa 2 celkem 265 505 27 525 103 943 osa 3 celkem 30 380 115 16 307 osa 5 celkem 8 614 CELKEM 304 499 27 640 128 864

OP Rybářství v r. 2010 – prioritní osa 2 údaje v tis. Kč Žádosti o dotaci (stav k 31.10.2010) přijaté ukončené vydaná Rozhodnutí 2.1 a 105 835 7 118 63 115 2.1 b 31 391 19 515 11 874 2.1 c 63 966 171 15 370 2.1 d 222   2.1 e 943 922 2.1 celkem 202 357 26 805 91 504 2.4 a 49 927 720 9 043 2.4 b 13 220 3 396 2.4 celkem 63 148 12 439

OP Rybářství v r. 2010 – prioritní osa 3 a 5 údaje v tis. Kč Žádosti o dotaci (stav k 31.10.2010) přijaté ukončené vydaná Rozhodnutí 3.1 a 6 946 115 6 819 3.1 celkem 3.2 b 8 212   8 151 3.2 celkem 3.3 b 1 337 3.3 celkem 3.4 a 13 885 3.4 celkem 5.1 a 8 614 5.1 celkem

Předběžné platby 1.897.467,25 € dle čl. 81, odst. 1 nařízení Rady (ES) č. 1198/2006 o EFF dne 21.12.2007 1.897.467,25 € dle čl. 20, odst. 3 nařízení Rady (ES) č. 744/2008, kterým se zavádělo dočasné zvláštní opatření s cílem podpořit restrukturalizaci rybářských loďstev Evropského společenství postižených krizí dne 12.12.2008

I. certifikace za období od 1.1.2007 do 30.4.2010 Certifikováno veřejné zdroje (EU+ČR) v EUR 1 239 020,77 v Kč 31 524 405 podíl v EUR EFF 929 265,09 ČR 309 755,68 podíl v Kč EFF 23 643 291 ČR 7 881 114

II. certifikace OP Rybářství od 1.5.2010 do 31.10.2010 Certifikováno veřejné zdroje (EU+ČR) v EUR 3 150 236,96 v Kč 77 766 515 podíl v EUR EFF 2 362 676,83 ČR 787 560,13 podíl v Kč EFF 58 324 865 ČR 19 441 650

Po zaslání druhé průběžné platby na EK do 31. 12 Po zaslání druhé průběžné platby na EK do 31.12.2010 bude certifikováno podílu EFF celkem Bude certifikováno podílu EFF celkem v EUR 3 291 941,92 Bude certifikováno podílu EFF celkem v Kč 81 968 156 podíl v EUR EFF 3 291 941,92 Hranice pro splnění N + 2 3 091 569,50

Průběžné platby V souladu s nařízením Rady (ES) č. 1198/2006 ze dne 27. července 2006 o Evropském rybářském fondu, článkem 81 musí OP Rybářství zaslat první žádost o průběžnou platbu do 24 měsíců od zaslání předběžné platby, jinak bude muset celou předběžnou platbu vrátit EK. Tato podmínka byla pro OP Rybářství splněna při zaslání první certifikace.

Průběžné platby V souladu s nařízením Rady (ES) č. 1198/2006 ze dne 27. července 2006 o Evropském rybářském fondu, článkem 90 musí OP Rybářství pokrýt do 31.12.2010 průběžnými platbami nebo předběžnými platbami alokace roku 2007 a 2008, aby nedošlo ke zrušení části nepokrytého závazku ze strany EK. Tato podmínka bude splněna v první polovině prosince roku 2010 po zaslání žádosti o druhou průběžnou platbu na EK pracovníky PCO MF.

Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství

Střednědobé hodnocení OP Rybářství 2007 – 2013 Cíl: posoudit kvalitativní a kvantitativní aspekty implementace OP v období 2007 – 2010 Hodnocení se zaměřuje na: -kontrolu relevance OP -hodnocení efektivnosti -účinnosti a hospodárnosti OP -určení faktorů, které vedli k úspěšnému/neúspěšnému provádění OP a faktorů, které vedly k případnému nedosažení očekávaných výsledků a dopadů -závěry a doporučení pro případné změny a realokace OP v druhé polovině programového období

Specifické problémy Operačního programu Rybářství

Specifické problémy programu přerušení administrativního procesu ŽOP u opatření 3.3. a) z důvodu výsledku kontroly NKÚ složité soukromé financování příjemci dotace zapříčiněné krizí dopady krize – nedokončené projekty, nezapočaté projekty, insolvence žadatelů, konkurz specifická situace českého rybářství: udržení produkce (cíl OP Rybářství) x převážnou většinu produkce ryb kryjí střední podniky

Informovanost a propagace Operačního programu Rybářství

Informovanost a propagace prezentace OP Rybářství – výroční mezinárodní výstava Země živitelka příprava informačních materiálů (brožury, letáky, výroční zprávy, pravidla pro žadatele) červenec 2010 – produkce DVD, úspěšné realizované projekty, v rámci OP Rybářství, zveřejnění ve veřejnoprávních TV minipořad 06/07 výroční konference v rámci OP Rybářství - 6.12.2010

Transparentnost webové stránky www.eAgri.cz vydaná Rozhodnutí, předfinancované projekty – názvy příjemců, názvy operací, veřejné zdroje odkaz: http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/operacni-program-rybarstvi-na- obdobi/opatreni-osy-ii/; http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/operacni-program-rybarstvi-na-obdobi/opatreni-osy-iii

Operační program Rybářství v roce 2011

Připravovaná opatření v roce 2011 Jarní kolo – únor / březen 2011 2.1. Opatření pro produktivní investice do akvakultury 2.2. Opatření na ochranu vodního prostředí 2.4. Investice do zpracování a uvádění na trh 3.1. Společné činnosti 3.3. Podpora a rozvoj nových trhů a propagační kampaně Letní kolo – červen 2011 3.2. Opatření na ochranu a rozvoj vodních živočichů a rostlin Podzimní kolo – říjen 2011 3.4. Pilotní projekty

Nová komunikační kampaň předpokládaný rozpočet: cca 60 mil. Kč nyní vstupujeme do posledního roku plnění kampaně Ryba domácí kampaň zaznamenala úspěch na základě výsledků III. fáze evaluace proběhne příprava zadávací dokumentace pro komunikační kampaň na období 2012 - 2015 jaro 2011 proběhne výběrové řízení – soutěž o návrh

Způsoby pro zrychlení implementace programu a lepší dosažení cílů od 8. kola – zkrácení doby realizace projektu z 24 měsíců na 12 měsíců (mimo staveb) - aby bylo zabráněno nekontrolovaným odložením realizace projektů – blokování finančních zdrojů OP Portál farmáře – elektronická registrace Žádostí o dotaci

Cíle OP Rybářství pro programovací období 2014 - 2020 zachovat EFF 2014 - 2020, podporovat akvakulturu, střední podniky jádrem českého rybářství, kompenzace environmentálních tlaků na rybáře Pro příští programovací období 2014 – 2020 ČR podporuje: zachovat udržitelnou produkci tržních ryb v ČR minimálně na úrovni 20 tisíc t/rok investice do chovu a zpracování ryb k posílení konkurenceschopnosti odvětví rybářství propagaci akvakultury a podporu konzumace ryb investice do diverzifikace činností rybářských podniků akvaenvironmentální opatření vzdělávání, výzkum a aplikovaný výzkum, včetně poloprovozního testování nových výrobků a technologií vysazování úhoře říčního

Děkuji za Vaši milou pozornost. www.eAgri.cz / Dotace / OP Rybářství