Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období 2007 - 2013 2. Jednání Řídícího výboru Náchod, 22. 7. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Integrovaný plán rozvoje města Náchod - problémová zóna u nemocnice na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Podpora meziobecní spolupráce
Aktualizace Strategie rozvoje kraje, priority jeho rozvoje do roku 2020 Ostrava,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Integrovaný plán rozvoje města Náchod - problémová zóna u nemocnice na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Integrovaný plán rozvoje města Náchod na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
© Berman Group. Harmonogram procesu tvorby strategického plánu rozvoje města Písku Město Písek.
Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
PRAHA ITI HRADECKO- PARDUBICKÉ AGLOMERACE.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní plán inkluze + OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
2. jednání řídícího výboru
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,

Program jednání Úvod Úvod Stručné seznámení s průběhem prací Stručné seznámení s průběhem prací Partneři IPRM Partneři IPRM Projednání a odsouhlasení návrhů KPS Projednání a odsouhlasení návrhů KPS Struktura strategie a stanovení cílů Struktura strategie a stanovení cílů Monitoring a indikátory Monitoring a indikátory Finanční a časový harmonogram Finanční a časový harmonogram Možnosti financování Možnosti financování Administrativní kapacita Administrativní kapacita Shrnutí a odsouhlasení návrhu IPRM Shrnutí a odsouhlasení návrhu IPRM Závěr Závěr

Stručné seznámení s průběhem prací 1. jednání ŘV jednání ŘV Zaměření a téma IPRM Struktura strategie a stanovení cílů Partneři IPRM Příprava projektů do IPRM (PL) K odevzdání I. etapy zpracování IPRM – analytická část a návrh struktury strategické části s návrhem projektů k realizaci IPRM K odevzdání I. etapy zpracování IPRM – analytická část a návrh struktury strategické části s návrhem projektů k realizaci IPRM

Stručné seznámení s průběhem prací Červen 2008 Zpracování PL Oslovení partnerů IPRM 2. jednání KPS jednání KPS Způsob zapojení partnerů Rozpočet a harmonogram IPRM Kontrola PL Rozšíření tématu a zaměření IPRM

Partneři IPRM a jejich zapojení

Projednání a odsouhlasení návrhů KPS 1. Změna názvu IPRM Lázeňství a související služby Rozvoj lázeňského města 2. Rozšíření tématu o oblast infrastruktury pro rozvoj města vzhledem k jeho celkové atraktivitě a potenciálu návštěvnosti 3. Vyškrtnutí projektu „Rozvoj cestovního ruchu – společný projekt s polskými partnery“ 4. Rozdělení některých projektů na části dle způsobu možného financování (ROP x OP ŽP) viz harmonogram 5. Přidání projektu na zateplení ZŠ

Struktura strategie a cíle1/4 Vize Náchod atraktivním a vyhledávaným lázeňským městem a centrem rekreace.

Struktura strategie a cíle2/4 Globální cíl Město Náchod přitažlivým a dobře dopravně dostupným městem s moderním lázeňským komplexem pro širokou škálou tuzemských a zahraničních návštěvníků. Město s pestrou nabídkou doprovodných služeb a volnočasových aktivit. Město s kvalitním životním prostředím, atraktivními oddychovými zónami a se zajímavým potenciálem pro rozvoj cestovního ruchu. Alternativa GC Město Náchod přitažlivým lázeňským městem s dobrou dopravní dostupností, pestrou nabídkou volnočasových aktivit a kvalitní občanskou vybaveností. Město s moderním lázeňským komplexem pro širokou škálu tuzemských a zahraničních návštěvníků. Město s kvalitním životním prostředím, atraktivními oddychovými zónami a se zajímavým potenciálem pro rozvoj cestovního ruchu.

Struktura strategie a cíle3/4 Specifický cíl Posílit image města zkvalitněním občanské vybavenosti, rozšířením nabídky volnočasových aktivit a šetrnou regenerací veřejných ploch a historických objektů a navázat tak na tradici lázeňství ve městě spojenou s rozvojem přeshraniční spolupráce a cestovního ruchu.

Struktura strategie a cíle4/4

Možnosti financování projektů

Indikátory IPRM1/5

Indikátory IPRM2/5

Indikátory IPRM3/5

Indikátory IPRM4/5

Indikátory IPRM5/5

Monitoring IPRM Účel: popis realizace dílčích projektů a celého IPRM Zpracovává manažer IPRM ve spolupráci s nositeli projektů (projektové týmy + ostatní) Obsah: seznam schválených projektů (v rozpočtu města), aktuální stav, harmonogram realizace, naplňování indikátorů a další informace Součástí monitorovací zprávy dílčích projektů do ROP SV a TOP Roční zprávy o postupu realizace IPRM Závěrečná zpráva o postupu realizace IPRM Manažer IPRM předkládá zprávy k projednání ŘV, schvaluje je Rada a Zastupitelstvu města ŘV, Rada a Zastupitelstvo mohou požádat o mimořádné zprávy

Změny IPRM Podstatné i nepodstatné změny projednává KPS Nepodstatné změny (nejsou podstatné): schvaluje ŘV na návrh manažera IPRM Podstatné změny: překročení rozpočtů projektů (i celého IPRM), délka trvání projektů (IPRM), změna v cílových hodnotách indikátorů, doplnění či vypuštění projektů do/z IPRM. Podstatné změny navrhuje manažer prostřednictvím Oznámení o změně Podstatné změny schvaluje Rada a Zastupitelstvo města

Finanční a časový harmonogram

Administrativní kapacita a způsob řízení

Závěr Projednání a odsouhlasení návrhu IPRM Co bude následovat: Zapracování výstupů ŘV Zpracování příloh IPRM (popis opatření s indikativním seznamem projektů, formulář monitoringu, formulář PL) Dokončení IPRM do Připomínkování návrhu IPRM (cca srpen) Veřejné projednání (srpen) Předložení IPRM ke schválení ZM

Děkujeme za pozornost a účast Mgr. Kateřina Pourová Mgr. Šárka Bartošová Ing. František Ungrád