Tutoriál Lokátor publikací AtoZ ~ Administrativní rozhraní

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
Advertisements

Support.ebsco.com Jak se zúčastnit online semináře prostřednictvím WebExu Tutoriál.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Statistiky Tutorial 10. února 2013.
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
 EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
 EBSCOhost Collection Manager Patron-Driven Acquisition - Tutoriál 3. července 2013.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Tutoriál EBSCOhost Collection Manager ~ Účet Approver
Tutoriál EBSCOhost Collection Manager ~ Účet Selector
Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Obrázek v prostředí MS-WORD
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Tutoriál MEDLINE Complete ~ Vyhledávání support.ebsco.com.
Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek
Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Spisová služba GINIS Bc. Jan Podloučka.
R ESEARCH S TARTERS V EBSCO D ISCOVERY S ERVICE Tutoriál support.ebsco.com.
Vkládání záznamů do databáze OBD
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť.
EBSCOhost Collection Manager ~ Vytváření profilů Tutoriál support.ebsco.com.
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Vyhledání autorit jednotlivých oddělení V klientovi si zvolíme autoritní bázi cav_un_auth, dáme scan, do scan indexu „oddělení autora“ a do vyhledávacího.
Dana Mazancová Databáze Sage ÚK FSS MU, 25. a Ústřední knihovna FSS MU.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Synchronizace dat na iPadu Co se všechno naučíme??? iFiles.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Manuál pro editaci webu PCP
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Evidence akcií a náležitostí s nimi související Kocourková Petra, Bc.
Jak na aktuality.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Registr digitalizace Registr digitalizace Helena Dvořáková
Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Datové referáty Apstr4.
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Základní informace - Ovládání systému
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Transkript prezentace:

Tutoriál Lokátor publikací AtoZ ~ Administrativní rozhraní

Vítejte v tutoriálu zaměřeném na aktualizaci Vašich kolekcí v administrativním modulu nástroje Lokátoru publikací AtoZ. Nejprve je nutné se přihlásit při použití Vašich přihlašovacích údajů na adrese Po úspěšném přihlášení se zobrazí výše uvedené okno.

Přidávání a editace kolekcí předplatného v elektronické formě lze provádět přes sekci Title Wizard a níže uvedené dva odkazy. Title Wizard umožňuje práci s předdefinovanými balíky a tituly spravovanými ze strany společnosti EBSCO. Vlastní seznamy titulů, popřípadě manuální změny již nadefinovaných titulů lze provádět skrze volbu Download and Upload. Nejprve se podíváme na množnost práce s předdefinovanými seznamy titulů.

Pro přidávání nadefinovaných balíků lze postupovat po třech úrovních: Vendor selection – výběr vydavatelů a poskytovatelů obsahu Package selection – výběr předdefinovaných balíků Title selection – výběr konkrétních titulů Začít lze na kterékoliv úrovni, nicméně při editaci se vždy pokračuje v sekcích shora dolů. Tedy v případě, že začneme s přidáváním titulů na úrovni balíků předplatného, dalším krokem bude editace titulů.

Na úrovni vydavatelských balíků se seznamy zobrazují dle jednotlivých vydavatelů v abecedním řazení. U každého vydavatelského balíku či databáze je uveden také počet titulů dostupných v plném textu. K třetímu kroku se dostaneme opět kliknutím na tlačítko Continue. Na úrovni vydavatelů je nutné vybrat, které vydavatelské balíky hodláme přidávat. V následující úrovni vydavatelských balíků se zobrazují jen pro ty vydavatele, kteří byli vybráni. Po vybrání titulů postačí potvrdit tlačítkem Continue na začátku/konci seznamu. Číslo vedle názvu vydavatele označuje počet předdefinovaných balíků ve znalostní bázi AtoZ. Seznam vydavatelských balíků pak lze zobrazit kliknutím na odkaz Details.

V třetí fázi editace titulů je možné vyhledat kterýkoliv zdostupných titulů v rámci znalostní báze AtoZ. Tituly je možné hledat buď dle názvu nebo identifikátorů (ISSN, ISBN). U každého titulu se pak pod základními identifikačními údaji zobrazují vydavatelé a vydavatelské balíky, skrze které je daný titul dostupný, a to včetně informace o plnotextovém pokrytí (případně zpoždění dostupnosti plného textu). Zaškrtnutím konkrétního zdroje je titul přidán. Následně lze vyhledat další tituly, případně dokončit editaci tlačítkem Finish.

Druhou možností je již zmiňovaná manuální editace již přidaných titulů nebo přidávání vlastních, které se ve znalostní bázi nemusejí nacházet. V takovém případě postačí v menu Title Wizard zvolit možnost Download/Upload. V možnosti pro stažení nadefinovaného seznamu publikací Vaší instituce doporučujeme zvolit variantu stažení ve formátu Excel (Unicode). Před stažením lze zvolit, která pole budou uvedena a zda bude stažen jen seznam titulů spravovaných ze strany EBSCO (Managed), Vámi definovaných titulů (Custom) nebo obou zároveň (Managed and Custom).

Výše je uveden příklad seznamu s vyplněním polí pro zpětné nahrání do systému AtoZ. Pro zjednodušení je možné při nahrávání uvést jen ta pole, u kterých je prováděna nějaká změna. Při nahrávání seznamu titulů do AtoZ je nutné dodržet následující: - Formát dokumentu – Unicode (.txt nebo.csv) - Označení polí v prvním řádku - Minimální povinná pole: Title (název periodika) TitleSort (název bez případného členu A/An/The aj. na začátku) Source (zdrojový vydavatelský balík) URL (URL do archivu titulu) PrintISSN/PrintISBN OnlineISSN/PrintISBN CustomCoverageBegin (První dostupné číslo v elektronické podobě v plném textu) CustomCoverageEnd (poslední dostupné číslo v elektronické podobě v plném textu) IsCustom (Jedná se o manuálně nastavený titull) Display (Titul se bude zobrazovat v uživatelském rozhraní)

Pro každý titul, u něhož dochází ke změně ponechte hodnoty v polích LinkId a ResourceId beze změn. Na základě toho AtoZ dohledá existující nadefinované tituly a provede změny. Jsou-li daná pole prázdná, systém přidá nový titul. Source – na základě této hodnoty bude nadefinován název vydavatelského balíku v sekci Index v AtoZ. IsCustom – Pokud provádíte jakékoliv změny, je třeba zadat hodnotu Y, aby systém neprováděl nadále jakékoliv změny automaticky. Delete – Zadejte hodnotu Y, pokud chcete titul odstanit Display – Zadejte hodnotu Y, aby se daný titul zobrazoval v uživatelském rozhraní

Pro zpětné nahrání seznamu editovaných/přidávaných/odebíraných titulů postačí jen vybrat uložený soubor ve formátu.txt nebo.csv v kódování Unicode z Vašeho počítače a potvrdit tlačítkem Upload.

Další možností editace nadefinovaných titulů je Collection Editor, kde lze procházet tituly a měnit některé informace o nich. Po kliknutí na odkaz se otevře nové okno, ve kterém lze tituly procházet. V jeho levé části se nachází možnost procházet nadefinoavné vydavatele a vydavatelské balíky, případně v levém horním rohu vyhledat titul publikace podle názvu nebo ISSN/ISBN čísla.

Po vyhledání konkrétního titulu nebo vydavatelského balíku pak lze změnit údaje o dostupnosti plného textu oproti původní definici skrze vydavatelský balík. Následně lze uložit nastavení pomocí odkazu Save.

Kliknutím na odkaz FAQ v pravém horním rohu zobrazíte další informace k AtoZ na EBSCO Support Site.

Více informací naleznete na webových stránkách uživatelské podpory EBSCO Support Site.