Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů výzva č. 06/ května 2008 Olomouc.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Aktuální dotační příležitosti IROP
Výsledky projednávání
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Globální cíl prioritní osy Rozvoj městských a venkovských oblastí Zlepšit kvalitu života a veřejných služeb pro obyvatelstvo s důrazem na snižování regionálních disparit BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Specifické cíle prioritní osy Rozvoj městských a venkovských oblastí Posílit pozici a rozvoj regionálních městských center, zejména jejich sociální a fyzické struktury Posílit rozvoj a zvýšit kvalitu života v městském prostředí, zejména jejich sociální a fyzické struktury Posílit pozici venkovských oblastí, zejména zvýšením atraktivity fyzického prostředí a zajištěním vysoké kvality života obyvatel BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Oblasti podpory prioritní osy Rozvoj městských a venkovských oblastí Oblast podpory 2.1: Rozvoj regionálních center Oblast podpory 2.2: Rozvoj měst Oblast podpory 2.3: Rozvoj venkova BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Oblast podpory 2.3: Rozvoj venkova Globální cíl: Zvýšit atraktivitu venkova pro život obyvatel Operační cíle: Regenerovat a revitalizovat venkovské prostředí, včetně kulturního dědictví Rozvíjet infrastrukturu v oblasti školství, vzdělávání a sociálních věcí BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Zaměření oblasti podpory 2.3 Rozvoj venkova Regenerace a revitalizace brownfields a investice do dopravní a technické infrastruktury průmyslových zón a lokalit menšího rozsahu Podpora je zaměřena na: regeneraci a revitalizaci brownfields s následným využitím především pro rozšíření občanského vybavení nebo pro podnikatelskou činnost vyjma cestovního ruchu, investice do dopravního napojení (od hranice areálu k nejbližšímu možnému místu napojení) stávajících i nových průmyslových zón a ploch o rozloze nepřevyšující 5 ha na nejbližší komunikaci (místní komunikaci, silnici I., II., III. třídy). Předmětem podpory je vybudování nebo rekonstrukce silničních komunikací (bezprostředně přiléhajících k areálu) a parkovacíh ploch, BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod investice do napojení (od hranice areálu k nejbližšímu možnému místu napojení) stávajících i nových průmyslových zón a ploch o rozloze nepřevyšující 5 ha na technickou infrastrukturu. Předmětem podpory je vybudování, nebo rekonstrukce napojení na stávající infrastrukturu (kanalizace a vodovod, plynovodní a elektro přípojky, regulační stanice, trafostanice, vždy se zohledněním současných environmentálních trendů. BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Předmětem podporované aktivity budou všechny typy brownfields vyjma:  brownfields o rozloze do 5 ha, v nichž byla v minulosti provozována zemědělská činnost, a nacházejí se v obcích do obyvatel,  brownfields, ve kterých budou následně provozovány činnosti spadající pod OKEČ 15 – 37 sekce D Zpracovatelský průmysl a strategické služby, technologická centra (bližší vymezení v OP Podnikání a inovace podprogramu ICT a strategické služby) a činnosti zemědělského charakteru. Brownfields – zanedbané a v současnosti nevyužívané či málo využívané areály a objekty, které ztratily svoji funkci a využití, jsou opuštěné či nevyužité, nebo málo využité BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Rozvoj venkova, zlepšení kvality života ve venkovských oblastech a rozvoj infrastruktury v oblasti školství a vzdělávání a sociálních věcí V rámci této oblasti budou podporovány projekty, jejichž realizace podmiňuje rozvoj obce a vykazují vysokou přidanou hodnotu. Zároveň bude zohledněna integrovanost předkládaného projektu s ohledem na další rozvoj obce. Nebudou podpořeny projekty řešící izolovaně rekonstrukce, modernizace nebo opravy stavebního fondu nebo jednotlivých nemovitostí bez vysoké přidané hodnoty. BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Podpora je zaměřena na: regeneraci a revitalizaci zapsaných historických, kulturních a technických památek v rámci projektů komplexní obnovy památek na venkově, revitalizaci a regeneraci náměstí, návsí a parků a dalších veřejných prostranství včetně veřejné zeleně a parkovacích ploch, investice do rozvoje infrastruktury veřejných služeb a občanské vybavenosti pro obyvatele vedoucí ke zvýšení standardů kvality života na venkově s ohledem na trvale udržitelný rozvoj obcí včetně investic do víceúčelových zařízení v rámci zkvalitňování služeb a rozvoje podnikání na venkově, výstavbu a modernizaci infrastruktury pro volnočasové aktivity podmiňující zyšování nabídky a možností pro trávení volného času (včetně informačních center), rekonstrukce a modernizace infrastruktury sloužící pro podporu partnerství, spolků, paktů a iniciativ, BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod investice do rekonstrukce, modernizace, vybavení a zařízení základních (včetně speciálních), středních a vyšších odborných škol podmiňujících zavádění nových vzdělávacích programů, nebo alternativních forem vzdělávání, investice do výstavby, rekonstrukce, modernizace a do vybavení a zařízení související s rozvojem dalšího vzdělávání, investice do rozvoje infrastruktury v oblasti sociální péče a služeb v rámci zlepšení kvality těchto služeb (vyjma investic do domovů pro seniory a byty zvláštního určení), investice pro rozšíření a zkvalitnění infrastruktury sloužící pro sociální integraci skupin ohrožených sociálních exkluzí (včetně aktivit bezbariérového řešení pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace), investice vedoucí ke zvýšení bezpečnosti obyvatel a ochrany majetku – vyjma složek IZS podporovaných v IOP. BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Oblast podpory 2.3 Rozvoj venkova – Forma podpory a její výše Nevratná přímá pomoc (dotace) Výše podpory ze strukturálních fondů (ERDF) může dosáhnout až 85 % celkových veřejných způsobilých výdajů projektu Míra spolufinancování ze zdrojů ČR (národní zdroje), v návaznosti na poskytnuté zdroje strukturálních fondů, musí dosáhnout minimálně 15 % z celkových veřejných způsobilých výdajů projektu Příjemce zajistí částečné spolufinancování projektu z vlastních zdrojů BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Oblast podpory 2.3 Rozvoj venkova – Typ podpory Oblast podpory bude realizována individuálními projekty Individuální projekt je konkrétní ucelený projektový záměr, který předkládá žadatel s cílem získat dotaci v rámci konkrétního operačního programu BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Oblast podpory 2.3 Rozvoj venkova – Územní zaměření podpory Projekt bude fyzicky realizován na území obce s více než 500 obyvateli a méně než 5 tis. obyvateli v regionu soudržnosti Severovýchod V případě, že příjemcem pomoci je dobrovolný svazek obcí a projekt bude fyzicky realizován na území více obcí, musí mít převažující počet těchto obcí více než 500 obyvatel a méně než 5 tis. obyvatel BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Oblast podpory 2.3 Rozvoj venkova – Příjemci Kraje Obce s počtem obyvatel 500 – 5000 Organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi Dobrovolné svazky obcí Nestátní neziskové organizace (zahrnují: občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, církevní právnické osoby, nadace) Hospodářská komora a její složky Zájmová sdružení právnických osob BOSKOVICE

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Oblast podpory 2.3 Rozvoj venkova – Způsobilé výdaje Minimální přípustná výše celkových způsobilých výdajů na 1 individuální projekt činí minimálně 1 mil. Kč V případě předložení projektu zaměřeného na níže uvedené aktivity bude minimální přípustná výše celkových způsobilých výdajů 0,5 milionu Kč: investice do vybavení a zařízení středních škol podmiňující zavádění nových vzdělávacích programů nebo alternativních forem vzdělávání, investice do vybavení a zařízení související s rozšířením nabídky vzdělávání BOSKOVICE

Děkuji za pozornost Ing. Martina Elichová tel.: , Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod Územní odbor realizace programu – Pardubice Sukova třída 1556, Pardubice UNIVERZITA PARDUBICE