Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Advertisements

Exodus 20:8-11 Pamatuj na den odpočinku, že ti má být svatý. Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci. Ale sedmý den je den odpočinutí Hospodina,
Neboj se mít zájem o druhé!. Neboj se mít zájem o druhé „…na strach musí být dva, jeden, který strach nahání a druhý, který se bojí…“ (jeden nestačí)
31. Mojžíš se setkal s Hospodinem u hořícího keře
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
Jirka Pospíšil, AC Vyškov, POSLÁNÍ CÍRKVE A KŘESŤANŮ Jirka Pospíšil, AC Vyškov,
38. Izraelité byli netrpěliví, proto si nechali ulít zlatého býčka
KS Praha - Východ Kdo je můj Bůh? אל – el – Bůh/bůh אלוה ‎‎ – elóah – Bůh/bůh אלהים ‎‎– Elohim – Bůh, množné číslo! – Gn 1,1.
Dosáhni cíle!.
1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Ve společenství s Matkou Boží
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
1. Otče náš nebeský, posvěť se jméno tvé. Přijď tvoje království, buď vůle tvá. Tam, kde lid tvůj se probouzí, tam, kde roste tvůj chrám, v srdcích všech.
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Abrahamův život víry Řím 4:1-4 Abrahamův život Povolání Gn 12;1-3 Smlouva Gn 15;1-6 Znamení smlouvy Gn 17;1-5,10 ZákonMojžíš.
2. Hospodin si vybral Gedeóna, aby zachránil Izraelity před Midjánci.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Desatero božích přikázání
Ježíšova velekněžská modlitba I
B Ů H
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Abrahámova přímluvná modlitba
Přítel.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.

MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Ó svatý Bože, slyš naše hlasy, | když k tobě lkáme za národ svůj. | Vrať jemu opět ty blahé časy, | kdy nad ním zářil obličej tvůj. | Ach, Pane drahý,
Ve tvých nádvořích je lépe než kdekoliv jinde Proč by mělo být křesťanům (člověku) lépe v Hospodinových nádvořích, než kdekoliv jinde ? Jak to vypadá.
Kde mají původ Velikonoce?
A Písmo svaté. * Boží Duch se vznášel nad vodami (Gen 1,2) * Oznámení Abrahámovi, že se mu narodí syn (Gen 18,1n) * Příslib narození Samuela (1Sam 1,11n)
Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. (Žd 11,6)
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
1. Přijď Ježíši nejmilejší, | těšit věrné, kteří zdejší nesou těžkost | a kříž svůj, | žádám tě Ježíši můj, Ježíši můj.
V čase svém 1. V čase svém, v čase svém, Bůh vše stvořil nádherné v čase svém. Pane, uč mne každý den poznávat jen cesty Tvé, věřit Ti, že činíš vše v.
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
1. Kdo Boží vůli poddává se | a skládá v něm své doufání, | zachován bude ve svém čase, | v žalu a v těžkém strádání. | Kdo v Bohu složil naději, | nad.
VĚROUKA JUDAISMU ŽIDOVSKÝ MONOTEISMUS ZÁKON PROROCI MESIANISMUS BIBLE
Karel Řežábek 1988Rosa, Celým srdcem 43 Otče náš nebeský, posvěť se jméno Tvé, přijď Tvoje království, buď vůle Tvá.
ČISTOTA A OPRAVDOVOST JE DŮLEŽITÁ Spolu s Bohem – někdo tě sleduje! Slavkov,
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Sofonjáš. Autor a datum vzniku Sofonjáš – „skrytý v Hospodinu“ Prorokoval za vlády krále Joziáše v Období pŘ. Kr. Současník Jeremjášův.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem... Žij život bez strachu!!! AC Slavkov u Brna,
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Zázrak komunikace s Bohem
Zamyšlení nad jedním velmi zajímavým pozdravem
Malí andělé.
Boží vůle IV. – Vstup a vytrvání v Boží vůli
Malí andělé.
Biblické verše....
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Malí andělé.
Transkript prezentace:

Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba zrodila, nebo konečně i nadějí, jež s narozeným člověkem byly spojovány pro Izrael a Boha bylo jméno důležité: Abram (vznešený otec) – Abraham (otec národů) Jákob (úskočný) – Izrael (Bůh bojuje) Šimon (naslouchající) – Petr (kámen, skála)

Jaké je jméno tvého Boha? Jsem, který jsem

Jsem, který jsem Exodus 3:13 Avšak Mojžíš Bohu namítl: "Hle, já přijdu k Izraelcům a řeknu jim: Posílá mě k vám Bůh vašich otců. Až se mě však zeptají, jaké je jeho jméno, co jim odpovím?"14 Bůh řekl Mojžíšovi: "JSEM, KTERÝ JSEM." (Já jsem ten jsoucí) A pokračoval: "Řekni Izraelců….. a prohlásil jsem: Vyvedu vás z egyptského ujařmením toto: JSEM posílá mě k vám.

Jsem, který jsem je Bohem, který skutečně je, existuje, slyší, vidí, jedná ….. Žalm 135:15 Modly pronárodů jsou stříbro a zlato, dílo lidských rukou.16 Mají ústa, a nemluví, mají oči, a nevidí.17 Mají uši, a nic nezaslechnou, v jejich ústech není dechu.18 Jim podobni jsou ti, kdo je zhotovují, každý, kdo v ně doufá. je Bohem, který nemůže být ničím jiným, než čím je – byl, je a bude stejně skvělý!!! kdykoli, kdekoli, pro kohokoli, za všech okolností

Yahweh (Jehovah) – Pán Jehova Sabaoth Hospodin zástupů Jehova Jireh Hospodin opatří Jehova Raa Hospodin, který tě uzdravuje Jehova Nissi Hospodin je má korouhev Jehova Shalom Hospodin je pokoj Jehova Tsidkenu Hospodin je naše spravedlnost Jehova Shammach Hospodin tam přebývá

Bůh chce být s tebou a chce si Tě použít Bůh viděl těžkosti Izraele, viděl jejich otroctví Bůh to vidí i v našich životech Bůh si použil Mojžíše k vyvedení lidu Bůh si chce použít i Tebe Bůh vyvedl lid z otroctví do svobody Bůh chce vyvést i lidi okolo nás

Učiň Boží jméno velké ve svém životě „To, co si myslíme o Bohu, ovlivňuje všechny naše postoje“ Jaké je jméno Boha ve tvé mysli, taková bude víra ve tvém srdci.