základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava střednědobých strategických plánů škol
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Kariérové poradenství
Vlastní hodnocení školy
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Lucie Obrovská Kancelář veřejného ochránce práv
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Hodnocení škol a školských zařízení
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Příležitosti pro rozvoj předškolního vzdělávání.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Program dnešního setkání OPS ( )
vlastní hodnocení školy
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE (2012 – 2016)
Strategie rozvoje základního vzdělávání ORP Turnov 2015
LEGISLATIVNÍ VYMEZENÍ INTEGRACE
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
1 Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
MAP – Místní akční plán ORP RK
9. Tvorba individuálního plánu
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Bc. Magdalena Zábranská
2. jednání řídícího výboru
9. Tvorba individuálního plánu
Tisková konference Štrasburk dva roky poté
Třetí místní konference
Digitální učební materiál
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost PROJEKT Vytváříme podmínky pro školní úspěšnost Lokální strategie základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání červen 2014

Základní informace Je povinnou součástí projektu dle výzvy č. 46 Časový horizont zpracování: 15. 6. 2014 – 30. 6. 2015 Předpokládaná účinnost 2015 – 2025 Zapojeno v projektu 13 obcí s 18 základními školami

Osnova strategie 1. Vize 2. Legislativní rámec 3. Strategické dokumenty 4. SWOT analýza na školách 5. Plán řešení problémů, které analýza ukázala

1. Vize Region Turnovska poskytuje kvalitní základní vzdělávání. V základních školách jsou vzděláváni žáci s preferencí na rovnosti vzdělávání, je podporována inkluze a integrace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami do hlavního vzdělávacího proudu.

2. Legislativní rámec Zákon č. č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 73/2005 Sb., o vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a dětí, žáků a studentů mimořádně nadaných, ve znění pozdějších předpisů

3. Strategické dokumenty Národní program rozvoje vzdělávání v České republice, 2001, Bílá kniha Dlouhodobé záměry vzdělávání České republiky a Libereckého kraje Program rozvoje Libereckého kraje Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období 2011 – 2015 Strategický plán vzdělávání obyvatelstva města Turnova a jeho přirozené spádové oblasti, 2009 Zpráva OECD - Rovnost a kvalita ve vzdělávání

4. SWOT analýza na školách Materiální podmínky Lidské zdroje Podmínky pro inkluzi a integraci žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Průběh a výsledky vzdělávání na školách Spolupráce školy a rodiny Ostatní faktory

5. Plán řešení problémů, které analýza ukázala Dle SWOT analýzy – příležitosti, ohrožení Cíle, opatření, indikátor (z něhož bude zřejmé, že cíle bylo dosaženo), časový horizont, odpovědnost Konzultace na školách

Podíl na strategii Tým: Karel Bárta, René Brož, Lenka Krupařová, Jana Pekařová, Soňa Primásková, Edita Vondrová Spolupráce: Ředitelé škol, starostové obcí, další partneři

Připomínky, úpravy. Děkuji za pozornost. Karel Bárta