Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část 2.9.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Projektový cyklus - realizace
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách 53 a 57 OP LZZ Ing. Jan Zeman / Mgr. Eva Matulová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 4. výzva, 3.2)
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Seminář pro příjemce 2. výzvy 2. GG oblasti podpory 1.1
ELEKTRONICKÁ Monitorovací Zpráva A PŘÍLOHY
Schválením žádosti projekt nekončí ……
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Schválením žádosti projekt nekončí
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Operační program Rybářství 2014 – 2020
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část

Obsah Předkládání MZ Struktura MZ Věcná část MZ Přílohy MZ

Typy MZ průběžné monitorovací zprávy – v průběhu realizace projektu závěrečná monitorovací zpráva – po ukončení realizace projektu monitorovací zprávy o udržitelnosti – 1x ročně po dobu udržitelnosti (5 let po ukončení projektu)

Předkládání MZ MZ se předkládají dle ustanovení ve Smlouvě (nejpozději do 30 kalendářních dnů od konce monitorovacího období) – první MZ – po uplynutí 3 měsíců realizace projektu – každá následující MZ – po uplynutí dalších 4 měsíců termín předložení = termín doručení na KÚ, ne termín odeslání poštou

Předkládání MZ s žádostí o platbu – pokud bylo provedeno vyúčtování způsobilých výdajů projektu bez žádosti o platbu – není třeba vyplňovat finanční část mimořádná MZ – vyčerpání více než 60 % všech předchozích (dosud poskytnutých) plateb včetně zálohové platby – termín následující MZ – po 4 měsících od mimořádné MZ

Předložení MZ on-line – v aplikaci Benefit7 – záložka Konto projektů prozatím nefunguje, pravděpodobně bude od ledna 2011 předložení – 1x v elektronické (na CD), 1x v tištěné podobě podepsané statutárním zástupcem včetně razítka

Předložení MZ v zalepené obálce – registrační číslo projektu – název projektu – upozornění „Neotvírat – Monitorovací zpráva“ adresa ZS: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Jméno příslušného manažera Pivovarské nám Hradec Králové

Předložení MZ formát MZ předkládat v šanonu - listy pevně spojeny, přílohy jednotlivě členěny chybějící, neúplné informace, přílohy – doplnit do 15 pracovních dnů doporučení: zpracovávat průběžně, konzultovat

Struktura MZ

Struktura MZ

Věcná část MZ

Věcná část MZ

Věcná část MZ

Věcná část MZ

Věcná část MZ

Věcná část MZ

Věcná část MZ

Přílohy MZ První MZ – přílohy navíc – pracovní smlouvy pracovníků realizačního týmu, dohody, pracovní náplně a platové výměry – smlouvy, objednávky – metodiky výpočtů a vnitřní směrnice pro výpočet např. režijních nákladů – podpisové vzory

Přílohy MZ 1. Monitorovací indikátory (MI): ověřitelnost MI – doložení prokazatelnou evidenci (prezenční listiny, osvědčení) dělení ukazatelů – podrobnější sledování dopadu projektu (muži/ženy, komponenta ICT, ŽP)

Přílohy MZ Monitorovací indikátory po uzavření Smlouvy jsou indikátory závazné hodnoty se uvádějí za dané monitorované období a zároveň kumulativně za celý projekt

Přílohy MZ 2. Přehled uzavřených výběrových řízení – k MZ doložit celou zadávací dokumentaci – pořadové číslo, název dodavatele, IČO dodavatele, typ výběrového řízení (přednastaveno), datum podpisu smlouvy s dodavatelem, výše zakázky bez DPH, výše zakázky s DPH

Přílohy MZ 10. Přepracovaný harmonogram projektu je-li relevantní Předkládá se vždy celý harmonogram (tj. na celé období realizace projektu)

Děkuji za pozornost

Mgr. Ivana Kudrnáčová tel.: