ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním operačním programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Globální granty Moravskoslezského kraje Praha ( )
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Studentská PARDUBICE
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Jednotný.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Závěrečná konference projektu
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Transkript prezentace:

ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním operačním programu (SROP) v letech Lazarová Pavla ; KÚ MSK Ostrava Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Popis GS Jednotný komunikační styl v MSK Všeobecný cíl grantového schématu:  Zvýšit podíl cestovního ruchu na hospodářské prosperitě a ekonomickém přínosu cestovního ruchu pro region soudržnosti Moravskoslezsko Specifický cíl grantového schématu:  Posílit pozitivní image Moravskoslezského kraje  rozšíření a zkvalitnění regionálních a místních služeb poskytovaných v oblasti cestovního ruchu  zviditelnění Moravskoslezského kraje Priorita 4Rozvoj cestovního ruchu Opatření 4. 1Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podoopatření 4.1.2Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Výstupy podpořených akcí GS JKS v regionu Moravskoslezsko přispívají ke:  Zkvalitnění a rozšíření nabídky pro návštěvníky regionu  Zlepšení informovanosti o přírodních a kulturních zajímavostech  Zvýšení účinnosti a kvality regionálního marketingu a zvýšení dostupnosti informací

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Cílové skupiny Nepřímý konečný uživatel – tuzemští a zahraniční turisté Malí a střední podnikatelé – podnikající v oblasti cestovního ruchu Neziskové subjekty – kraj, obce, svazky obcí, nestátní neziskové organizace, Přímý konečný uživatel

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Podporované aktivity Tvorba regionálních a místních propagačních materiálů - příprava a tvorba publikací, brožur, map, plánů měst, multimédií (DVD, CD ROM, filmy) Tvorba místních a regionálních systémů informování turistů - značení turistických tras a cílů, navigační směrníky - tvorba a umístění informačních tabulí, velkoplošných tabulí - tvorba webových stránek prezentujících turistickou destinaci - rezervační systémy - informační a kvalitativní vybavení stávajících informačních center Zvětšení nabídky cestovního ruchu cestou vývoje produktů a produktových balíků - vytvoření nových produktů/produktových balíků, s využitím stávajících atraktivit - využití již připravených produktů a jejich adaptace na přijatý a sdílený marketingový image regionu - účelná propagace těchto produktů a prod. balíčků pod hlavičkou Jednotného komunikačního stylu

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Podporované aktivity Rozvoj forem a zaměření marketingové komunikace s cílovými trhy - propagačně-informační kampaně, cílené reklamy - koordinace a podpora propagačních a prezentačních aktivit regionu Zpracování grafického manuálu - zpracování grafického manuálu pro uplatnění jednotného vizuálního stylu turistického regionu, mikroregionu, obce, města apod. Zlepšení úrovně doprovodných služeb a alternativních programů - konání sympozií o cestovním ruchu pro odborníky - pořádání odborných seminářů na téma cestovní ruch

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Podporované aktivity Vytvoření udržitelného a široce přijatelného systému řízení cestovního ruchu v regionu - vytváření nových partnerství a jejich propagace - vytvoření partnerských vazeb mezi soukromým a veřejným sektorem - spolupráce s již existujícím Destinačním managementem Moravsko Slezským Zpracování marketingových studií - zpracování marketingových studií tam, kde zcela chybí - aktualizace již existujících marketingových studií Všechny aktivity týkající se výroby propagačních materiálů, tvorby webových stránek a tištěných výstupů z realizace akcí se zaměřením na propagaci regionu a turistických atraktivit musí dodržovat grafický manuál zpracovaný pro účely tohoto GS. V případě, že subjekt v rámci jedné akce vytvořil svůj grafický manuál a zároveň v rámci tohoto grafického manuálu vytváří propagační materiály, musí tyto materiály obsahovat minimálně daný informační blok s logotypy. Všechny tyto aktivity včetně informačních tabulí musí být vydány také minimálně v 1 cizojazyčné verzi. Na ostatní aktivity realizované v rámci tohoto GS se vztahují obecně platná Pravidla pro publicitu SROP.

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Struktura financování akcí Celkem Veřejné celkem EU (ERDF) Státní rozpočet KrajeObce Soukromé (NNO, MSP) Akce krajů Akce obcí, svazků obcí a organizací zřizovaných krajem nebo obcemi Akce NNO, Hospodářské komory ČR a jejich složek ,5913,5-10 Akce MSP

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Celkové uznatelné náklady a výše podpory Minimální výše celkových uznatelných nákladů na 1 akci v 1., 2. a 3. kole byla Kč, ve 4. kole Kč. Formou podpory byla nevratná pomoc (dotace), poskytovaná konečným uživatelům prostřednictvím Moravskoslezského kraje z Evropského fondu regionálního rozvoje a z veřejných prostředků České republiky (státního rozpočtu a rozpočtu kraje). Podpora byla propočítávána z celkových uznatelných nákladů. Koneční uživatelé se podíleli na financování akcí z vlastních zdrojů v minimální výši 10% celkových uznatelných nákladů (akce MSP ve výši 50%). Podpora formou dotace z veřejných zdrojů tak dosahovala max. 90% celkových uznatelných nákladů na akci.

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Co bylo zrealizováno? Výzva Počet zaregistrovaných akcí Počet schválených akcí JKS JKS JKS Nejčastější důvody vyřazení akcí: - V první etapě hodnocení, při kontrole formálních náležitostí a přijatelnosti: nesplnění jednoho z kritérií (nedoložení požadovaných dokladů), žadatel nesplňuje definici konečného uživatele, atd. - V druhé etapě, kdy je bodově hodnocena technická a finanční kvalita akcí. Vyřazeny byly projekty, které nedosáhly 50% z maximálního dosažitelného počtu bodů. Největší váhu měla kritéria Kvalita a proveditelnost akce včetně udržitelnosti. CELKEM 38

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Výstupy z realizací akcí GS JKS Monitorovací ukazatelJednotkaJKS 2004JKS 2005JKS 2006celkem Vytvoření partnerství veřejného a soukromého sektoru osoba Regionální propagační materiály pro podporu cest. ruchu kus Propagační informační kampaně při medializaci jedn. regionů kus Semináře a sympozia o cestovním ruchu osob Semináře a sympozia o cestovním ruchu kus Vytvořená hrubá pracovní místa osob4004 Speciální produkty cestovního ruchu v regionech kus Systém informování turistů kus Marketingová studiekus0134 Zvýrazněny jsou hlavní monitorovací ukazatele pro toto grantové schéma

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Přehled čerpání GS JKS 2004 Zdroje financování Disponibilní zdroje VyčerpánoProcenta Strukturálních fondů , ,7045,40 % Státního rozpočtu , ,006,67 % Krajské , ,5136,90 % Obecní , ,85113,00 % Soukromé , ,8716,99 % Celkem , ,0638,34 %

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Přehled čerpání GS JKS 2005 Zdroje financování Disponibilní zdroje VyčerpánoProcenta Strukturálních fondů , ,0071,77 % Státního rozpočtu , ,0059,89 % Krajské , ,20154,69 % Obecní , ,93194,87 % Soukromé , ,005,55 % Celkem , ,1371,77 %

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Přehled čerpání GS JKS 2006 Zdroje financování Disponibilní zdroje VyčerpánoProcenta Strukturálních fondů , ,008,45 % Státního rozpočtu ,000,000,00 % Krajské , ,006,08 % Obecní , ,0030,41 % Soukromé ,000,000,00 % Celkem , ,006,08 %

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Srovnání s ostatními kraji – příspěvek společenství Disponibilní zdroje podle Rozhodnutí o poskytnutí dotace za opatření a hodnoty z uzavřených smluv s konečnými uživateli KrajPříspěvek – smlouva GS ( v Kč) Příspěvek – Smlouvy KU (v Kč) Středočeský , ,41,- Pardubický , ,21,- Královéhradecký , ,94,- Liberecký , ,85,- Ústecký , ,00,- Karlovarský , ,95,- Plzeňský , ,59,- Jihočeský , ,70,- Olomoucký , ,31,- Zlínský , ,00,- Vysočina , ,50,- Jihomoravský , ,97,- Moravskoslezský , ,00,-

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Srovnání s ostatními kraji – příspěvek společenství

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Shrnutí Celková alokace za 4 kola výzev: ,- Kč Částka v současnosti proplacená za 4 kola výzev: ,- Kč Částka nasmlouvaná v ještě neukončených akcích: ,- Kč Počet finančně ukončených akcí za 1. – 4. kolo: 23 akcí Počet akcí, které zbývají fin. ukončit v rámci 4. kola: 15 akcí Ukončení realizace všech akcí v rámci GS JKS 2006: 30. duben 2008 Uzavření GS SROP 2006: červenec/srpen 2008

Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný den. Ing. Pavla Lazarová odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury oddělení řízení grantových schémat Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října Ostrava tel.: fax: