Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Problémy životního prostředí a jejich řešení 1: ovzduší
Advertisements

Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Sociální problematika světa
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č. II  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 50 sekund opisování 
a víceúrovňové vládnutí
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
Narušování souvislostí v biosféře  S vývojem společnosti souvisí rozvoj energetiky, průmyslu a dopravy,  chemizace a mechanizace zemědělství i lesního.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Vypracovali:Rudolf Ščudlík Karel Zlevor Jiří Vojtíšek
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Vliv dopravy na životní prostředí
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Složky krajiny a životní prostředí
Krajina a životní prostředí
1 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 2 Lidské ŽP je potřeba chránit: a)protože má globální charakter a jsme za něj zodpovědní b)staráme se většinou až o poškozené ŽP.
Vypracovala: Nikola Mináriková kvinta A
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Ekosystémy přírodní a umělé
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 7, 8  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 55 sekund opisování 
prof. RNDr. Rudolf Brázdil, DrSc. Mgr. Zdeněk Máčka, Ph.D.
Krajina a životní prostředí
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Ekologické problémy Petr Machala.
Písemka č. 4  jméno, kruh, varianta 5, 6  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Globální problémy Počátky environmentálního myšlení.
PŽP- KS-přehled konzultací PŽP-KS-I (30.9.) Právo životního prostředí – historické a společenské souvislosti vývoje právní regulace ve světě.
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
její znečištění a důsledky
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 5, 6  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 55 sekund opisování 
Písemka č. 4  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotaceNástroje.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_05_„ČISTÝ.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Evropská integrace Environmentální politika EU RNDr. Oldřich Hájek.
Shrnutí vlivů člověka na biosféru Podle ZELENKA, J. (2007): Ekologie a environmentalistika. Gaudeamus Hradec Králové, ISBN , 370 str.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Znečištění vzduchu dopravou
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Ekonomika životního prostředí
Název školy: Základní škola Městec Králové
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
Ekologická politika EU
 jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Globální problémy lidstva globální problémy týkají se celého lidstva ohrožují samotnou existenci člověka.
Problémy Ozónové vrstvy.
Transkript prezentace:

Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 

1.otázka varianta 3 varianta 4 Posuzováním ekologických dopadů dlouhodobých (vládních) koncepcí a strategií se zabývá... a) proces SEA, b) program Natura 2000, c) protokol ÚSES. Ekologické problémy světa, které řešíme v rámci teorie TUR jsou... a) postmateriálního charakteru - v chudých částech světa jim musí předejít vyřešení chudoby, b) zejména globálního charakteru, c) řešitelné pouze v kontextu ekologickém, sociálním a ekonomickém.

2.otázka varianta 3 varianta 4 Zákon č.123/1998 Sb. „O právu na informace o ŽP“ nám zaručuje právo být inf. o :… a) připravovaných činnostech, které by mohly vést ke změně stavu ŽP, b) trestných činech a přestupcích v oblasti ŽP, které jsou součástí vyšetřování c) kvalitě našeho ŽP, příčinách a důsledcích tohoto stavu. Montrealský protokol OSN z roku 1987 pojednává o :… a) úbytku orné půdy na Zemi - jeho závěrem je Charta o půdě, b) ochraně ozónové vrstvy Země, c) trvale udržitelném rozvoji.

3.otázka varianta 3 varianta 4 Kompostování odpadu je proces... a) rozkladu odpadu za pomoci chemických činidel (kompostátorů) b) slisování odpadu těžkou mechanizací (kompaktory) c) biologického rozkladu odpadu za přítomnosti kyslíku Energetický odpad... a)je odpad vznikající v elektrárnách – struska, popílek, b)může působit negativně na psychiku i fyzickou funkci orgánů, c)je odpadní energie (hluk, světlo, teplo, elmag záření...).

4.otázka varianta 3 varianta 4 Předpokladem efektivní materiálové recyklace odpadu je… a) dostatečné množství spalitelného odpadu, b) malé množství plastového odpadu – neumíme jej recyklovat, c) důkladné vytřídění odpadu. Vyhláška MŽP, ve které jsou uvedeny běžné typy odpadů, zařazeny do skupin s vyznačením, zda se jedná o odpady nebezpečné se jmenuje :... a) seznam odpadů b) katalog odpadů c) přehled odpadů

5.otázka varianta 3 varianta 4 Pro snížení neg. účinku hluku z pozemní dopravy navrhujeme : a) budovat protihlukové zábrany (valy, bariéry, stěny…), b) využít hladký kontaktní povrch (vozovka, kolejnice…), c) umisťovat frekv. komunikace mimo citlivé zóny (obytné, nemocnice, školy…). Při působení hluku na lidský organizmus je nebezpečné zejména :… a) krátkodobé působení zvuku o intenzitě přibližně 50÷90 dB, b) dlouhodobé působení zdroje hluku, zejména v noci, c) současné vnímání (interference) více zdrojů hluku o celkové intenzitě 40 dB.

6.otázka varianta 3 varianta 4 Hlavním principem TUR je : … a)zvýšení efektivity a využití potenciálu člověka i přírody, b)přechod od neobnovitelných zdrojů k obnovitelným, c)zákaz využívání slunečního záření, které tak ubíráme autotrofním organismům. Úkoly Agendy 21 i celého TUR... a)vycházejí z využití lidských zdrojů a institucí, uplatnění hospodářských a ekologických opatření, b)se vyvíjejí spolu s možnostmi a potřebami civilizace, c)jsou popsány protokolem z Kjóta a jsou neměnné.

Konec …hurááá!!! 