Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

Nový přístup k aplikacím Vema
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
Nástroje pro řízení lidských zdrojů Ing. Milan Horváth.
managementu znalostí podle
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Patria Plus Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Podnikový systém SEWSS Jakub Charvát STATISTICA Enterprise-wide SPC System.
Microsoft Office Project 2007 kritická cesta
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Představujeme službu Samepage
Geo-informační systémy
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Marketing v pojišťovnictví února 2007 E :00 – 15:30.
Firemní právník Softwarová publikace pro zvýšení právní jistoty Vašeho podnikání snadná a rychlá ovladatelnost 2x ročně aktualizace HOTLINE zdarma obsah.
Relační databáze.
Význam informací a dat a znalostí
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
DÚ I.1 Analýza podílu plošných a difúzních zdrojů na celkovém znečištění vod VÚV T.G.M, v.v.i, pobočka Ostrava, Ing. Martin Durčák.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Proces řízení rizik.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Finanční analýza.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
FINANČNÍ ANALÝZA A HODNOCENÍ INVESTIC
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Průměrné vážené náklady kapitálu
Reporting.
Analýza konkurence Harry Löwit 2009/2010
AKAD. ROK 2008/2009, LS PRŮMYSLOVÝ MARKETING - VŽ1 P R Ů M Y S L O V Ý M A R K E T I N G 8.
ZÁKLADY GEOINFORMATIKY
Databázové systémy Úvod, Základní pojmy. Úvod S rozvojem lidského poznání roste prudce množství informací. Jsou kladeny vysoké požadavky na ukládání,
ANALÝZA NEJVĚTŠÍCH ZAMĚSTNAVATELŮ VE VYBRANÉM OKRESE 31. října
Databáze MS ACCESS 2010.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Kapitola 5: Úvod do analytických technologií Webu Vítězslav Šimon (SIM0047) Adaptivní webové systémy (AWS)
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
PODPORUJEME LIDI VE VYTVÁŘENÍ A ROZVOJI FIREM, KTERÉ MĚNÍ SVĚT
účetnictví, daně a controlling
Ekonomika malých a středních podniků
Systém odměňování ve vybraném podniku
VIKMA06 Rešeršní a studijně rozborová činnost
Malé a střední podnikání
Vytvoření formuláře Access (11).
Ekonomika malých a středních podniků
Informace na dosah ruky
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Vyhodnocení stavební zakázky
Office 365 & Office 2016 Jak na powerpoint.
Transkript prezentace:

Technologie pro CI

Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a porovnávání dat získaných z různých databází s cílem získání spolehlivých a aktuálních informací rozpoznávání vzorů, tj. rychlé a automatické odhalování shluků jevů a objektů, které mají nějaké společné vlastnosti vizualizaci takto získaných dat s cílem získání smysluplné informace o zkoumaných jevech či objektech tvorbu různých analytických výstupů (tabulek, grafů či geografických zobrazení) ze získaných dat s cílem odhalit a pochopit skryté významy těchto dat analyzovat nestrukturovaná data z hlediska jejich obsahu a vzájemných souvislostí a výskytu šíření získaných informací v organizaci a jejich vhodnou presentaci kompetentním manažerům

Profesionální nástroje pro CI pomáhají efektivně zpracovávat informace zevnitř i vně společnosti. Umožňují nacházet jednotlivé střípky informací, dávat je do souvislostí a využívat je k získávání konkurenční výhody. Pomáhají zvolit správnou strategii pro předcházení hrozbám i vyhledávat a vytěžovat nové příležitosti. Využívají se zejména v oblasti prevence v obchodním styku (ověřování a monitoring firem i osob) a v oblasti ochrany podnikových aktiv a duševního vlastnictví (hodnocení rizik a odhalování podvodů). Umožňují nejenom zvýšit produktivitu práce díky rychlému přístupu k informacím, ale především identifikovat nové příležitosti a získávat konkurenční výhodu pomocí nástrojů pro mapování konkurenčního prostředí

Nástroje pro ověřování a monitoring firem a osob  Nástroje pro ověřování a monitoring firem a osob představují řešení, které umožňuje snadno, rychle a včas eliminovat rizika v obchodním styku.  Využívají především vizualizaci majetkových poměrů sledovaného subjektu, protože v jednom obrázku lze velmi rychle zobrazit informace z různých informačních zdrojů a souvislosti mezi nimi.  Uživatel nebo skupiny uživatelů mají vždy aktuální informace, které odpovídají tématům jejich zájmu. Informace lze také doručovat například em nebo SMS.

Ukázka nástrojů Tovek Tools

Vztahový diagram majetkových poměrů

Expertní dotazy Struktura dotazu a váhy jeho částí umožňují velmi přesně definovat způsob výpočtu relevance dokumentů.

Zobrazení dokumentů relevantních ke sledovaným tématům

Vyhledávání s navigací

Ochrana firemních aktiv  ochrana firemních aktiv se zaměřuje především na řešení pro odhalování rizik a podvodů.  Často se jedná o únik důležitých informací a know- how, nežádoucí obohacování okolních subjektů nebo vlastních zaměstnanců na úkor zisku firmy nebo typicky ve finančním sektoru odhalování pojistných a bankovních podvodů.  Časovou analýzou, lze vizualizovat chronologicky pohyby na vybraných bankovních účtech, stejně tak jako například vztahy mezi různými osobami, organizacemi, místy, věcmi, událostmi, telefonními hovory nebo y.

Chronologické zobrazení pohybů na vybraných bankovních účtech

Mapování konkurenčního prostředí

Možnosti kombinovat několik analytických výstupů

Knowledge Exchanger