Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
prezentace jede sama prosím nic nemačkejte
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Jana Páclová 8.A. INFO o GCH Vznik v roce 1996 Pochází z Kalifornie Jejich název je převzatý z dětské knížky the Girls of Good day Orpanage V češtině.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
GENESIS.
Bob Marley.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
The Rolling Stones.
-historie skupiny -diskografie -fotogalerie
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Nyní má kapela čtyři členy.
Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
Vývoj populární hudby ve světě v letech
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Guns N´Roses.
VYPRACOVAL: Filip Olejník
The Rolling Stones.
Rolling Stones Rocková legenda.
Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
TŘI SESTRY.
Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích
J-POP Adéla Felcmanová. J-pop = Japanese pop Počátky sahají až do 60. let Všeobecně se rozšířil v 90. letech.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Spice girls Nicolé Adamová.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Lukáš Chromý Gymnázium Židlochovice Prima 2014/2015
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Daniel Landa.
Daniel Landa v Praze.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Příprava na hodinu ICT Téma: práce s MS PowerPoint
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
MADONNA GPJP Klára Šturmová 2.C.
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Pitbull.
Mikuláš Francán.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
 kanadský rockový zpěvák, skladatel, fotograf s britskými kořeny  od 15 let se věnuje hudbě  pracoval jako dřevorubec  charakteristický nakřáplým.
Autor práce: Vojtěch Balík Vedoucí práce: Mgr. Ludmila Růžičková Školní rok: 2009/2010.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
P!nk.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Katy Perry.
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině první singl (zpěv: Dave Evans) a v únoru 1975 první album High Voltage (Vysoké Napětí) . V létě stejného roku se také ustálila sestava skupiny v následující složení: Angus Young - sólová kytara, Malcolm Young - rytmická kytara (oba stály u zrodu kapely, jsou to bratři , narodili se v Glasgow ve Skotsku), Bon Scott - zpěv (také Skot), Mark Evans (baskytara), Phill Rudd (bicí).

 V roce 1976 se skupina přestěhovala do Velké Británie a o rok později poprvé koncertovala v USA, a baskytaristu Evanse vystřídal Cliff Williams. Po albu High Voltage nahrály AC/DC několik dalších alb (viz. Diskografie), ale doposud nejúspěšnější přišlo v roce 1979. Bylo to Highway To Hell (Dálnice Do Pekla), díky této platinové desce se australští hardrockeři navždy zapsaly do historie světové hudby. Tento titul byl také poslední pro Bona Scotta, protože přišel velice zlomový a zároveň asi nejdůležitější rok 1980. 20. února tohoto roku byl totiž právě zpěvák se štiplavým hlasem nalezen na parkovišti v Londýně mrtev, příčina smrti - otrava alkoholem.

 Pro mnoho skupin by něco takového znamenalo konec kariéry, ale AC/CD i přes tuto tragédii nechtěli skončit a tak hledali nového zpěváka a našli v okolí anglického města Newcastle narozeného zpěváka Briana Johnsona, který dříve působil v britské kapele Geordie.

      Po smrti Bona Scotta je kytarista Angus Young definitivně frontmanem skupiny. Význam roku 1980 tímto nekončí, protože 31. 7. vychází, za významné pomoci nového zpěváka, superpecka Back In Black (Zpátky V Černém). Album Highway To Hell bylo platinové, ale Back In Black dokonce diamantové (do dnes se ho prodalo cca. 19 milionů kusů). Je to třetí nejúspěšnější rockové album všech dob a písně z tohoto alba i dnes tvoří čtvrtinu repertoáru AC/DC na koncertech. .Následují alba For Those About To Rock (We Salute You) (Zdar Všem Rockerům) - platinové a Flick Of The Switch (zmáčkni tlačítko), toto album už je spíše průměrné.

Úroveň klesá a přichází změna - místo Philla Rudda za bicí usedá Simon Wright. Trojice desek Fly On The Wall (Hmyz Na Zdi), Who Made Who (Kdo Koho Stvořil) - soundtrack k filmu Maximum Overdrive a Blow Up Your Video lze označit za podprůměrná a nejslabší co AC/DC nahrály.

      V roce 1989 dochází k další změně za bicími, na místo Wrighta usedá holohlavý Chris Slade. 22. 9. 1990 konečně zase album na úrovni těch ze 70sátých a začátku 80sátých let The Razors Edge (Ostří Nože) v čele s písní Thunderstruck (Hromový Úder). Srpen 1991 skupina vystupuje po třetí v historii

členové

Angus Young Solová kytara

Brian Johnson zpěv

Malcolm Young Rytmická kytara

Phil Rudd bicí

Cliff Williams basová kytara

Vyrobil Lukáš Zahrádka