Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Učebna č patro 26. listopadu 2013 Název projektu: Logistická celoživotní akademie - rozšíření nabídky dalšího vzdělávání v logistické škole (reg.číslo:
Logistika v silniční dopravě
Logistické náklady Ivan Gros
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Záznam o praxi vykonávané od do Vypracovala : Monika Veselská.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Přeprava zboží podlehající dohodě ADR
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
NABÍDKA UČEBNÍCH OBORŮ PRODAVAČSKÉ PRÁCE PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE.
Provoz a ekonomika dopravy
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ
Provoz a ekonomika dopravy
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA Sezimovo Ústí
Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Dopravní služby v EU z pohledu studentů.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Příprava na výkon povolání
Programátor CNC strojů
Automobily – koncepce, karoserie
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
1 Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Obchodní akademie Náchod
> Speciální projekt <
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Fakulta zdravotnických studií
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
VY_62_INOVACE_ , silniční daň Ing. Blanka Kožíšková
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Studijní program Ošetřovatelství
Silnoproudá elektrotechnika
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů

Na co se specializujeme? Toto zaměření je specializované na silniční dopravu a to především na provoz a ekonomiku veřejné i neveřejné dopravy. Důraz je kladen na organizaci silniční dopravy a provoz vozidel, na přepravu a manipulaci se zbožím a jeho skladování.

Uplatnění Student získá znalosti z legislativy silniční dopravy, včetně souvisejících administrativních činností, má tedy možnost uplatnění v oblasti: – provozu, – technického hospodářství, – administrativy, – obchodně-ekonomické. Absolventi pracují jak v soukromých dopravních společnostech (zejména autodopravách), tak ve státní sféře, případně pokračují ve studiu na VOŠ nebo VŠ.

Hlavní odborné předměty Silniční vozidla Silniční doprava a přeprava Řízení motorových vozidel Odborná praxe Dopravní firma Logistika

Předmět Silniční vozidla V tomto předmětu jsme obeznámeni s motorovými vozidly, ať už nákladními či osobními. Dozvídáme se, z čeho se jednotlivé díly skládají a jak fungují. V učebnách poznáváme teoretickou průpravu a díky dataprojektorům ji máme obohacenou i o obrazový materiál. Tento předmět patří mezi maturitní.

Předmět Silniční doprava a přeprava V tomto předmětu řešíme problematiku silniční dopravy. Dozvídáme se, jak se organizuje a řídí. Témata: zasílatelství, kamionová doprava, kombinovaná doprava, sběrná služba, dohoda AETR atd. Tento předmět patří mezi maturitní.

Předmět Řízení motorových vozidel Tento předmět se týká žáků 3.ročníku V učebnách, kde probíhá teoretická výuka jsme obeznámeni s pravidly silničního provozu a zdravovědou. V praktické části mohou žáci získat řidičské oprávnění skupiny B, kde po absolvování 3 hodin na trenažeru nastupují jízdy s odborně vyškolenými instruktory v centru Prahy a okolí.

Odborná praxe Každý žák se účastní odborné praxe, aby mohl vidět a vyzkoušet si, jak probíhá práce v jím zvoleném oboru. Koná se 2 týdny ve 3. ročníku a ve 4. ročníku. Na tuto praxi se píše odborná práce, která je součástí maturity.

Předmět Dopravní firma V tomto předmětu simulujeme chod dopravní firmy. Máme rozděleny funkce a zajišťujeme, aby vše ve firmě fungovalo.

Předmět Logistika Tento předmět je důležitou součástí výuky, protože nás seznamuje s logistickými činnostmi, které jsou pro dnešní dopravu nezbytné (skladování, balení zboží, ložné operace, výměna informací, …). Součástí předmětu je i geografie, abychom se orientovali v dopravní infrastruktuře.

Zajímavosti V odborných předmětech často chodíme na exkurze, někdy i do míst, která nejsou běžně dostupná veřejnosti. Každá učebna je vybavena dataprojektorem a počítačem. Učitelé nám tak mohou pouštět prezentace s výkladem, či nám ukazovat doplňkové materiály.

Děkujeme za pozornost a těšíme se na vás.