Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů)"— Transkript prezentace:

1 Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů)
Provoz a ekonomika dopravy Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů) Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola dopravní Masná 18, Praha 1

2 Proč zde studovat Svůj obor jsme si vybrali se zřetelem na náš společný zájem o železnici. Nyní jsme v půlce čtvrtého ročníku a divíme se, jak rychle nám to uteklo.

3 Praktická část výuky Během studia chodíme na praxe a minulý rok jsme měli v době maturit souvislou několikatýdenní praxi. Každý jsme byli tam, kde se nám líbí. Někteří u výpravčích, někteří u ČD Cargo a jeden z nás šel dokonce na Krajské centrum osobní dopravy(KCOD).

4 První ročník V prvním ročníku jsme probírali všeobecné věci, na jejichž základech doposud stavíme, jakkoliv jsme již, my nadšenci, ze základky věděli nemálo.

5 Adaptační kurz ve Sloupu v Čechách – 1. ročník

6 Během lyžařského výcviku se mnoho z nás vrátilo do dětských let…(1
Během lyžařského výcviku se mnoho z nás vrátilo do dětských let…(1.ročník)

7 Druhý ročník Druhý ročník byl ve znamení rozdělení naší třídy na městskou a železniční polovinu, neb jsme začali mít specifické předměty podle našeho zaměření, budoucí uplatnění.

8 Třetí ročník Ve třetím ročníku jsme se dostali do železniční odborné učebny. Pomalu začala příprava na maturitu. Na konci roku jsme měli v době, kdy čtvrťáci prodělávali "zkoušku dospělosti" souvislé praxe.

9 Čtvrtý ročník Čtvrtý ročník je ve znamení maturity a přípravy na budoucí život. Tempo někde přitvrdilo někde zvolnilo, podle toho, z čeho budeme maturovat.

10 Dop3Sim Nedávno vznikl pro potřeby naší školy simulačně-výukový program Dop3sim, který simuluje práci lidí, jež organizují drážní dopravu. Hm nás i baví…:-)

11 Železniční doprava Obor Železniční doprava se zcela nečekaně z velké části zabývá železnicí. Nejdříve získáváme znalosti ze všech druhů dopravy a poté, ve vyšších ročnících se naše odbornost specializuje. Studium je oživeno různorodými exkurzemi a školními zájezdy.

12 Praha -Vršovice Depo Hostivař

13 Postupem času.. Jsme zjistili, kdo má a kdo nemá na postup do dalších ročníků.. a někteří spolužáci nás opustili. Zjistili jsme, že železniční doprava umí být zajímavá a to vše díky odborným předmětům, skvělým profesorům a dopravnímu simulátoru Dopsim. Nejvíce nám ovšem učarovaly už zmíněné exkurze, kterých není nikdy dost.

14 Exkurze do Muzea sdělovací a zabezpečovací techniky v Hradci Králové byla velice naučná..

15 Pardubice - cesta soukromým trolejbusem, návštěva dopravního sálu na Universitě Jana Pernera

16 Škola také pořádá každoroční zájezdy
Škola také pořádá každoroční zájezdy. My jsme vyrazili do Francie, Walesu a Anglie

17

18 Praxe Ve 3. a 4. ročníku pravidelně navštěvujeme železniční stanice a jiná pracoviště, kde se prakticky seznamujeme s provozem nebo jeho plánováním. Během praxe získáváme cenné informace z oboru, které využijeme při výuce.

19 Orient Expres v Praze

20

21 Čédes? Ano! stipendijní program Českých drah pro nové zaměstnance na pozice výpravčí a strojvedoucí po absolvování studia se stipendijním programem se žák zaváže nastoupit do firmy České dráhy minimálně na dobu 5 let, firma mu zajistí zaměstnání odpovídající jeho kvalifikaci více informací získáte zde

22 Kam můžeme jít pracovat?
technicko-hospodářské funkce administrativní funkce obchodně-ekonomické činnosti výpravčí dirigující dispečer dozorčí provozu pracovník ve vedení stanice komerční pracovník železniční přepravy možnost stát se strojvedoucím


Stáhnout ppt "Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů)"

Podobné prezentace


Reklamy Google