Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Záznam o praxi vykonávané od 14.5.2012 do 25.5.2012 Vypracovala : Monika Veselská.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Záznam o praxi vykonávané od 14.5.2012 do 25.5.2012 Vypracovala : Monika Veselská."— Transkript prezentace:

1 Záznam o praxi vykonávané od 14.5.2012 do 25.5.2012 Vypracovala : Monika Veselská

2 Informace o firmě ZDAR a. s. §založena roku 1992 §zaměstnává více než 400 zaměstnanců §široké spektrum služeb v oblasti přepravy osob a nákladů §služby v dalších činnostech související s dopravou

3 Hlavní činnosti firmy §Přeprava osob a služby cestovní kanceláře-pravidelná autobusová doprava, městská hromadná doprava, nepravidelná autobusová doprava §Přeprava nákladů a logistické služby- valníková doprava, svoz mléka, přeprava kapalných látek, přeprava zboží s řízenou teplotou,spedice, přeprava drobných a kusových zásilek, skladování a pronájmy skladových ploch, zastupování v celním řízení

4 Další činnosti §Služby dopravcům a motoristům-prodej PHM a olejů, prodej náhradních dílů, opravy nákladních vozidel a autobusů, pneuservis, lakýrnické služby, mytí vozidel, měření emisí, likvidace autovraků

5 Logistické služby §Spediční kancelář-zajišťuje přepravou zboží k zákazníkům buď vlastními dopravními prostředky nebo vozidly ostatních českých ale i zahraničních dopravců.Poskytuje odborné poradenství v oblasti silniční dopravy. §Celní deklarace-zajišťuje celní služby při dovozu a vývozu zboží v rámci EU i při exportu a importu do zemí mimo EU.Zpracovává komplexní statistiku INTRASTAT.

6 §Skladovací služby- nabízí skladové plochy v rozsahu 10 000m3 pro uložení obchodního zboží. §Přeprava drobných a kusových zásilek- provádí přepravy jednotlivých výrobků, tzv. kusových zásilek ke spotřebiteli. Tyto zásilky jsou sbírány přímo u zákazníků na základě jejich objednávek a soustřeďovány na překladišti k provedení další celo vozové přepravy.

7 Popis vlastní práce §Většinu doby mé praxe jsem odpracovala na ekonomickém úseku na mzdové účtárně, kde jsem se zabývala činnosti které souvisejí se mzdami zaměstnanců. §Třídila jsem podle abecedy evidenční listy důchodového pojištění zaměstnanců, razítkovala jsem je pomocí datumovky.

8 §Zapisovala jsem do karet ujeté kilometry řidičů nákladní a autobusové dopravy. Řidiči soutěží v „ jízdě bez nehod“ a jsou jim vypláceny při splnění určitých podmínek finanční odměny. §Zakládala jsem do daňových prohlášení zaměstnanců potvrzení Výpočtu ročního zúčtování daní. §Na čerpací stanici jsem si vyzkoušela na PC obsluhu stojanů na PHM, tisk faktury- účtenky za odběr zboží.

9 Počet vydaných obědů v roce 2011

10 Prémiový řád soutěže „jízda bez nehod“

11 Vlastní hodnocení §Myslím si, že uplynulých 14 dní, které jsem strávila na praxi bylo pro mě určitě přínosem. §Jednak jsem se seznámila s tím, jak to chodí v opravdové firmě a také jsem si zkusila důsledně pracovat a soustředit se na svoji zadanou práci. §Pracovat ve firmě ZDAR a. s. bych si dovedla docela představit, líbí se mi i vzájemná spolupráce mezi lidmi.

12 Vlastní fotografie


Stáhnout ppt "Záznam o praxi vykonávané od 14.5.2012 do 25.5.2012 Vypracovala : Monika Veselská."

Podobné prezentace


Reklamy Google