Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace doplněné textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 LOGISTICKÉ OPERACE v rámci materiálových toků

4 Procesy, které probíhají ve článcích logistických řetězců, jsou v podstatě přeměny objednávek zboží na jejich dodávky. Činnosti, jako např. balení, kompletace, nakládka, překládka, vykládka, jimiž se postupně uskutečňují tyto přeměny se nazývají logistické funkce. Logistické funkce můžeme definovat pomocí souborů logistických operací v rámci materiálových toků.

5 Materiálový tok Pohyb materiálu ve výrobním procesu nebo v oběhu, prováděný pomocí aktivních prvků. Nejdůležitější vlastností logistických řetězců je pružnost = odstranění nadbytečných článků a operací z řetězce.

6 Logistické operace (netechnologické) 1.Kompletační operace 2.Technologická manipulace 3.Mezioperační manipulace – přemístění materiálů 4.Skladové operace 5.Ložné operace 6.Meziobjektová přeprava 7.Vnější přeprava 8.Technologická přeprava 9.Operace balení 10.Pomocné operace

7 Technologické operace ▫Operace ve výrobě měřící kvalitu výrobku a vytváření výrobku. Technologické operace považujeme za samostatnou oblast výrobního procesu.

8 Logistický řetězec v pojetí integrované logistiky Hmotné toky

9 Logistický řetězec v pojetí integrované logistiky Zpětné toky

10 Kontrolní otázky: 1.Články logistických řetězců: a)Ve výrobě, b)V dopravě a zasilatelství, c)V obchodě. 2.Čím definujeme logistické funkce?

11 Použité zdroje: PERNICA, P. Logistika pro 21. století. 1. vyd. Praha: Radix, 2005, ISBN 80-86031-59-4 SIXTA, J., M. ŽIŽKA. Logistika, teorie a praxe. 1. vyd. Brno: CP Books, 2005, ISBN 80-251- 0573-3 obrázky z knihy: PERNICA, P. Logistika pro 21. století. 1. vyd. Praha: Radix, 2005, ISBN 80-86031-59-4


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních."

Podobné prezentace


Reklamy Google