VÍTÁME VŠECHNY STUDENTY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení.
Advertisements

STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
Informace o bakalářské SZZ – anglický jazyk  Státní závěrečná bakalářská zkouška má tři části:  jazyková zkouška – písemná a ústní (AJ6)  obhajoba bakalářské.
1 Informace o studiu. 2 Počty přihlášených uchazečů PrF B-PSP MPS kombin. 398 PrF B-PSP OPS kombin. 544 PrF B-PSP VYJU kombin. 366 PrF B-VS TPTSP kombin.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Registrujte se prosím  1.Podepište se do prezence Ověřte hodnocení doktorandů za Zkontrolujte svoji adresu v adresáři doktorandů 3.Prověřte.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
JAK DOKONČIT A OBHÁJIT ZÁVĚREČNOU PRÁCI – I.
Nejpodstatnější změny ve Studijním a zkušebním řádu
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
2012 / – přijímací zkoušky do oboru vzdělání s talentovou zkouškou – talentová zkouška v konzervatořích – ředitelé.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
4. ročník studia (1. ročník Mg. Studia) zadání diplomové práce nejpozději do konce zkouškového období tj. do témata diplomových prací vypisují.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Sociální zabezpečení a důchodová politika SZDP Přednášející: Mgr. Hana Grzegorzová Typ předmětu: povinně volitelný, kontrola docházky…..nastaveny na první.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Úvod do managementu 1. seminář
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
JAK NAPSAT ZÁVĚREČNOU PRÁCI
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Fakulta zdravotnických studií
Úvod do psychologie PhDr. David Kuneš, Ph.D
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
1 Změny studijního a zkušebního řádu. 2 Kde najdu SZŘ dokumentový server IS MU
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BPH_BAS2.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
Struktura bakalářské práce
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BKH_BAS2.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Dvouoborová bakalářská Anglická filologie
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2016/2017. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
Směrnice Odkazy na důležité směrnice: Harmonogram AR: /319186/ /
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Diplomový seminář úvodní přednáška
Zápis do studia na FF UHK
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Doktorský studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie
Důležité informace k organizaci SZZ v lednu 2014
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Doktorské studium na FLD
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Studijní program Ošetřovatelství
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Kreditní systém studia
Státní závěrečné zkoušky ak. rok 2018/2019
Aplikovaná elektronika
závěrečné práce/BP/DP
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

VÍTÁME VŠECHNY STUDENTY PŘEJEME V NOVÉM AKADEMICKÉM ROCE MNOHO ÚSPĚCHŮ !

2. ročník Bc. studia http://badis.czu.cz zadání bakalářské práce nejpozději do konce zkouškového období tj. do 28.2. 2009 témata bakalářských prací vypisují katedry (konkurzy) http://badis.czu.cz

studenti se přihlašují na vypsaná témata dle svého oboru studia - osobně konzultujte vybrané téma s vedoucím práce raději předpokládejte pokračování své bakalářské práce v diplomové práci !!

Vědecká literatura Vědecké články a knihy Vědeckým článkem rozumíme článek v recenzovaném časopise Vědecký článek prezentuje výsledky experimentální práce, nebo shrnuje současné světové poznatky k dané problematice (review). Tyto časopisy nejsou obvykle součástí běžné distribuční sítě tiskovin. Vědecké časopisy student získá ve vědeckých knihovnách, nebo elektronicky pomocí vědeckých informačních databází, jako je např. Web of Science (http://www.sic.czu.cz/ Informační zdroje pro výuku a výzkum/Databáze /Citační). Vědecké knihy a monografie

termíny 2 hodinových kurzů pořádaných v prostorách SICu „ HLEDÁNÍ INFORMACÍ jak hledat literaturu na pomocí internetu - pro ty, kteří píší bakalářské či diplomové práce koncem října na http://www.sic.czu.cz/

Hlídejte si kredity Sledujte zda je zkouška zapsaná v systému K zápisům do vyššího ročníku je vaší povinností přinést si vytištěný protokol výsledků studia z IS HROCH pozor na opakování či studium na jiných VŠ - nezapomenout, že nadstandardní doba studia (pro Bc 3 + 1) se platí !!!! přerušení studia : není statut studenta V době přerušení studia nelze dělat zkoušky!!

Výběr volitelného předmětu: Dle harmonogramu – prvních 14 dnů v dubnu - volí se oba semestry dalšího ročníku 1. kolo: 6.4. – 10.4. 2. kolo: 20.4. – 24.4. Pouze z bakalářského studijního plánu !!! Pozor na předměty SZZ (ABPS) !! 1 a 2 kolo se neplatí

Studijní plány Aktuální podoba na internetu www.af.czu.cz/ Studium / Nástěnka studijního oddělení/ Studijní plány

Pro ATP Terénní cvičení z pedologie 2.r. (1. r. ak.roku 2007/8) 2 dny 15.9. – 19.9.2008 !!

Pro AB Výpočetní metody v biologii Nepodceňovat !!

Studijní a zkušební řád ČZU

Převáděné předměty z nižšího ročníku skládat přednostně !!!

3. ročník Bc. Studia (AT) do 28.2.2009 podání přihlášky ke SZZ do 31.3. 2009 podání přihlášky pro navazující magisterské studium do 10.4.2009 odevzdání bakalářské práce v tištěné a elektronické formě

Sledujte zda je zkouška zapsaná v systému Hlídejte si kredity Sledujte zda je zkouška zapsaná v systému K zápisům do vyššího ročníku je vaší povinností přinést si vytištěný protokol výsledků studia z IS HROCH pozor na opakování či studium na jiných VŠ - nezapomenout, že nadstandardní doba studia (pro Bc 3 + 1) se platí !!!! přerušení studia : není statut studenta V době přerušení studia nelze dělat zkoušky!! Standardní tempo studia činí 30 kreditů za semestr (min. 20, max. 40 kreditů za semestr). Maximální deficit skutečného kumulativního počtu kreditů v porovnání se standardním kumulativním počtem kreditů v každém okamžiku studia může činit nejvíce 60 kreditů (platí samostatně pro studium v bakalářském, navazujícím magisterském a magisterském studijním programu).

Přihláška ke SZZ do 28.2.2009 podání přihlášky prostřednictvím BADIS https://badis.czu.cz Koridor = státnicový předmět Název bakalářské práce musí konečný – musí souhlasit na přihlášce ke SZZ tak na vlastní práci

Přihláška pro navazující magisterské studium Podat do 31.3. 2009 AT – pouze podat přihlášku Program: Zahradnictví (AMZ): Obor Zahradní tvorba - nutné talentové zkoušky!!! V případě vyššího než předpokládaného zájmu – přijímací zkoušky – z předpokladů pro studium oboru i u jiných oborů !!!

Bakalářské práce Odevzdat do 10.4.2009 Název bakalářské práce musí být shodný s názvem na zadání bakalářské práce i na přihlášce k SZZ bakalářská práce se odevzdává: 2 x v pevné vazbě v elektronické formě 5 x autorský referát Veškeré závazné pokyny pouze !!! Studium/Nástěnka studijního oddělení/ Studijní plány 2008/2009

Bakalářské práce Používat původní vědeckou literaturu (ne kompilát z kompilátů!!!) Správně citovat použité zdroje (viz Studijní plány nebo podrobněji www.sic.czu.cz/?r=1614#ID5531) V každé práci musí být cíl (jedním z cílů BP je i zpracování literatury) V závěru práce musí být vyhodnoceno splnění cílů, závěry práce je nutné jasně formulovat Autoreferát musí obsahovat cíl práce a stručně shrnovat celou bakalářskou práci, musí být v češtině a v angličtině

Vědecká literatura Vědecké články a knihy Vědeckým článkem rozumíme článek v recenzovaném časopise Vědecký článek prezentuje výsledky experimentální práce, nebo shrnuje současné světové poznatky k dané problematice (review). Tyto časopisy nejsou obvykle součástí běžné distribuční sítě tiskovin ! Vědecké časopisy student získá ve vědeckých knihovnách, nebo elektronicky pomocí vědeckých informačních databází, jako je např. Web of Science (http://www.sic.czu.cz/ Informační zdroje pro výuku a výzkum/Databáze /Citační). Vědecké knihy a monografie

termíny 2 hodinových kurzů pořádaných v prostorách SICu „ HLEDÁNÍ INFORMACÍ jak hledat literaturu pomocí internetu - pro ty, kteří píší bakalářské či diplomové práce koncem října na www.sic.czu.cz

Nezapomeňte ! 2 zápočty za BP (ZS, LS) ZS - Nutno přijít s literární rešerší LS – zápočet získáte za hotovou práci !!

Státní závěrečná zkouška Obhajoba bakalářské práce Komplexní předmět teoretický Komplexní předmět speciální

Státní závěrečná zkouška - doporučení Připravit písemně odpovědi na otázky oponentů Připravit stručnou jasnou prezentaci své práce (7 min) Jeden výtisk pro sebe (kroužková vazba)

Možnost doplnění pedagogického vzdělání Volitelné předměty (IVP)

Studijní a zkušební řád ČZU

Převáděné předměty z nižšího ročníku skládat přednostně !!!

3. ročník Bc. Studia (AB) do 28.2.2009 podání přihlášky ke SZZ do 31.3. 2009 podání přihlášky pro navazující magisterské studium do 10.4.2009 odevzdání bakalářské práce v tištěné a elektronické formě

Hlídejte si kredity Sledujte zda je zkouška zapsaná v systému K zápisům do vyššího ročníku je vaší povinností přinést si vytištěný protokol výsledků studia z IS HROCH pozor na opakování či studium na jiných VŠ - nezapomenout, že nadstandardní doba studia (pro Bc 3 + 1) se platí !!!! přerušení studia : není statut studenta V době přerušení studia nelze dělat zkoušky!!

Přihláška ke SZZ do 28.2.2009 podání přihlášky prostřednictvím BADIS https://badis.czu.cz Koridory = státnicové předměty Název bakalářské práce musí konečný – musí souhlasit na přihlášce ke SZZ tak na vlastní práci

Přihláška pro navazující magisterské studium Podat do 31.3. 2009 AB - individuální přístup Program: Zahradnictví (AMZ): Obor Zahradní tvorba - nutné talentové zkoušky!!! V případě vyššího než předpokládaného zájmu – přijímací zkoušky – z předpokladů pro studium oboru i u jiných oborů !!!

Bakalářské práce Odevzdat do 10.4.2009 Název bakalářské práce musí být shodný s názvem na zadání bakalářské práce i na přihlášce k SZZ bakalářská práce se odevzdává: 2 x v pevné vazbě v elektronické formě 5 x autorský referát Veškeré závazné pokyny pouze !!! Studium/Nástěnka studijního oddělení/ Studijní plány 2008/2009 Jak správně citovat: http://www.sic.czu.cz/?r=1614#ID5531

Bakalářské práce Používat původní vědeckou literaturu (ne kompilát z kompilátů!!!) Správně citovat použité zdroje (viz Studijní plány nebo podrobněji www.sic.czu.cz/?r=1614#ID5531) V každé práci musí být cíl (jedním z cílů BP je i zpracování literatury) V závěru práce musí být vyhodnoceno splnění cílů, závěry práce je nutné jasně formulovat Autoreferát musí obsahovat cíl práce a stručně shrnovat celou bakalářskou práci, musí být v češtině a v angličtině

Vědecká literatura Vědecké články a knihy Vědeckým článkem rozumíme článek v recenzovaném časopise Vědecký článek prezentuje výsledky experimentální práce, nebo shrnuje současné světové poznatky k dané problematice (review). Tyto časopisy nejsou obvykle součástí běžné distribuční sítě tiskovin. Vědecké časopisy student získá ve vědeckých knihovnách, nebo elektronicky pomocí vědeckých informačních databází, jako je např. Web of Science (http://www.sic.czu.cz/ Informační zdroje pro výuku a výzkum/Databáze /Citační). Vědecké knihy a monografie

termíny 2 hodinových kurzů pořádaných v prostorách SICu „ HLEDÁNÍ INFORMACÍ jak hledat literaturu pomocí internetu - pro ty, kteří píší bakalářské či diplomové práce koncem října na www.sic.czu.cz

Nezapomeňte ! 2 zápočty za BP (ZS, LS) Zimní semestr - nutno přijít s literární rešerší Letní semestr – zápočet získáte za hotovou práci !!

Státní závěrečná zkouška Obhajoba bakalářské práce Komplexní předmět teoretický Komplexní předmět speciální

Státní závěrečná zkouška - doporučení Připravit písemné odpovědi na otázky oponentů Připravit stručnou jasnou prezentaci své práce (7 min) Jeden výtisk pro sebe (kroužková vazba)

Možnost doplnění pedagogického vzdělání Volitelné předměty (IVP)

Speciální chovy – ABPS, ABPSKS (3. ročník ak. roku 2008/9) Základy chovu zvířat Zoologie bezobratlých Zoologie obratlovců Praktická fyziologie zvířat Základy obecné zootechniky volitelný předmět: Zájmové chovy 3 volitelné předměty dle zaměření bakalářské práce Kynologie Chov koní Akvaristika Teraristika Chov okrasného ptactva Chov exotických savců Chov laboratorních zvířat Rybářství Obhajoba bakalářské práce

Studijní a zkušební řád ČZU

Převáděné předměty z nižšího ročníku skládat přednostně !!!

4. ročník studia (1. ročník Mg. Studia) zadání diplomové práce nejpozději do konce zkouškového období tj. do 28.2. 2009 témata diplomových prací vypisují katedry https://badis.czu.cz studenti se přihlašují na vypsaná témata dle svého oboru studia

Hlídejte si kredity Sledujte zda je zkouška zapsaná v systému K zápisům do vyššího ročníku je vaší povinností přinést si vytištěný protokol výsledků studia z IS HROCH pozor na opakování či studium na jiných VŠ - nezapomenout, že nadstandardní doba studia (pro Mg 2 + 1) se platí !!!! přerušení studia : není statut studenta V době přerušení studia nelze dělat zkoušky!!

Výběr volitelného předmětu : Dle harmonogramu – prvních 14 dnů v dubnu - volí se oba semestry dalšího ročníku 1. kolo: 6.4. – 10.4. 2. kolo: 20.4. – 24.4. Pouze z magisterského studijního plánu !!! Pozor na předměty SZZ (AMPP, AMPS, AMGP)!! 1 a 2 kolo se neplatí

termíny 2 hodinových kurzů pořádaných v prostorách SICu „ HLEDÁNÍ INFORMACÍ jak hledat literaturu na pomocí internetu - pro ty, kteří píší bakalářské či diplomové práce koncem října na www.sic.czu.cz h/DATA/AFspol/Témata BP,DP

Studijní plány Aktuální podoba na internetu www.af.czu.cz/ Studium / Nástěnka studijního oddělení/ Studijní plány

Studijní a zkušební řád ČZU

5. ročník Mg. studia do 28.2.2009 podání přihlášky ke SZZ do 10.4.2009 odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě

Hlídejte si kredity Sledujte zda je zkouška zapsaná v systému pozor na opakování či studium na jiných VŠ - nezapomenout, že nadstandardní doba studia (pro Mg 2 + 1) se platí !!!! přerušení studia : není statut studenta V době přerušení studia nelze dělat zkoušky!!

Přihláška ke SZZ do 28.2.2009 podání přihlášky prostřednictvím BADIS https://badis.czu.cz Název diplomové práce musí konečný – musí souhlasit na přihlášce ke SZZ tak na vlastní práci

Diplomová práce Odevzdat do 10.4.2009 Název diplomové práce musí být shodný s názvem na zadání diplomové práce i na přihlášce k SZZ (včetně písmen – velká – malá) diplomová práce se odevzdává: 2 x v pevné vazbě v elektronické formě 5 x autorský referát Veškeré závazné pokyny pouze !!! Studium/Nástěnka studijního oddělení/ Studijní plány 2008/2009 http://www.sic.czu.cz/?r=1614#ID5531

Diplomová práce Používat původní vědeckou literaturu Správně citovat použité zdroje (viz Studijní plány nebo podrobněji www.sic.czu.cz/?r=1614#ID5531) V každé práci musí být cíl nebo hypotéza V závěru práce musí být vyhodnoceno splnění cílů, závěry práce je nutné jasně formulovat, nezapomenout na vlastní přínos Autoreferát musí obsahovat cíl práce a stručně shrnovat celou bakalářskou práci, musí být v češtině a v angličtině

Vědecká literatura Vědecké články a knihy Vědeckým článkem rozumíme článek v recenzovaném časopise Vědecký článek prezentuje výsledky experimentální práce, nebo shrnuje současné světové poznatky k dané problematice (review). Tyto časopisy nejsou obvykle součástí běžné distribuční sítě tiskovin ! Vědecké časopisy student získá ve vědeckých knihovnách, nebo elektronicky pomocí vědeckých informačních databází, jako je např. Web of Science (http://www.sic.czu.cz/ Informační zdroje pro výuku a výzkum/Databáze /Citační). Vědecké knihy a monografie

termíny 2 hodinových kurzů pořádaných v prostorách SICu „ HLEDÁNÍ INFORMACÍ jak hledat literaturu na pomocí internetu - pro ty, kteří píší bakalářské či diplomové práce koncem října na www.sic.czu.cz

Státní závěrečná zkouška Obhajoba diplomové práce 3 komplexní předměty (viz Studijní plány) Ekonomický předmět – výhoda pro zaměstnání Ne eko či práva – AML, AMZZ, AMZO, AMGR, AMGB

Státní závěrečná zkouška - doporučení Připravit písemné odpovědi na otázky oponentů Připravit stručnou jasnou prezentaci své práce (7 min) Jeden výtisk pro sebe (kroužková vazba)