Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fakulta zdravotnických studií

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fakulta zdravotnických studií"— Transkript prezentace:

1 Fakulta zdravotnických studií
Katedra ošetřovatelství a porodní asistence Obor: VŠEOBECNÁ SESTRA

2 Tříleté bakalářské studium.
Obor všeobecná sestra Tříleté bakalářské studium. Prezenční forma studia pro absolventy středních škol s maturitou. Kombinovaná forma studia pro absolventy středních škol s maturitou. Zde je výhodou pracovní poměr ve ZZ na pozici NLZP (všeobecná sestra, praktická sestra) Bloková výuka (šest bloků v rozsahu tří až pěti dní během semestru).

3 Obor všeobecná sestra Studium je zakončeno státní závěrečnou zkouškou a udělením akademického titulu Bakalář (Bc.). Vedle vysokoškolského diplomu obdrží absolventi i tzv. Supplementa, která jim umožní vykonávat povolání v zemích EU.

4 Obor všeobecná sestra Možnosti uplatnění:
zdravotnická zařízení různého typu, lůžková oddělení, ambulantní provozy, hospicová péče, terénní služby, záchranná služba, sociální služby, administrativa, školství a vzdělávání, preventivně edukační oblast.

5 Studenti mají možnost:
Výuka Studenti mají možnost: aktivně se zapojovat do výuky, vyjadřovat své názory, připomínky, náměty a diskutovat na nejrůznější témata. naučit se a osvojit si nejrůznější moderní techniky, koncepty a dovednosti pro kvalitní výkon svého povolání. prezentovat výstupy ze svých bakalářských prací na studentských konferencích.

6 Výuka stěžejních předmětů
Ošetřovatelství, Ošetřovatelské postupy. Ošetřovatelství v klinických oborech. Psychologie, Komunikace, Etika. Anatomie, Fyziologie, Patologie. Klinická propedeutika. Edukační činnost sestry.

7 Moderní formy výuky Rozvoj kritického myšlení. Nácvik dovedností na modelech. Řešení problémů formou případových studií. Práce na projektech.

8 Praktická výuka ošetřovatelství

9 Odborná praxe – prezenční/kombinovaná forma studia
Odborná praxe je realizována na klinických pracovištích v rozsahu 200 až 440 hodin (5 až 11 týdnů). Individuální odborná praxe v rozsahu 200 hodin (5 týdnů).

10 Pracoviště odborné praxe
Interna, včetně oborů pod ni spadajících. Chirurgie, včetně oborů pod ni spadajících. Gynekologie, pediatrie, psychiatrie, onkologie, paliativní péče. Komunitní a domácí péče, primární péče. Geriatrie, rehabilitace, následná péče. Intenzivní péče.

11 Dny vědy a techniky

12 Státní závěrečné zkoušky oboru Všeobecná sestra
Prezentace a obhajoba bakalářské práce před komisí. Ústní zkouška.

13 Přijímací řízení Přijímací zkoušky formou vědomostního testu biologie člověka v rozsahu 50 otázek. Termín podání e- přihlášek k přijímacímu řízení: do března 2018. Přijímací zkoušky: červen 2018. Ke studiu se uchazeč přihlásí pouze elektronickou přihláškou na Další informace na: Vytištěné přihlášky: do dubna 2018 zaslat na adresu ZČU – FZS, Univerzitní 8, Plzeň.

14 Veškeré informace : http://www.zcu.cz/fzs/


Stáhnout ppt "Fakulta zdravotnických studií"

Podobné prezentace


Reklamy Google