Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun 22.3.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ROP Střední Morava nástroj podpory pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky ve Zlínském kraji Zlín: 29. června 2012.
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Statutární město Ostrava
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Brusel ROP Jihozápad ROP Jihozápad aktuálně.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Postup realizace ROP Střední Morava Konference samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Evropský sociální fond
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Transkript prezentace:

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun

Obsah: 1.Aktuální informace o stavu čerpání ROP SM 2.Projekty a doba udržitelnosti 3.Harmonogram výzev

Vlivy na finanční alokaci ROP Střední Morava: Usnesením vlády ČR ze srpna a září 2010 přišel ROP Střední Morava o 720 mil. Kč. Od 22. září 2010 není na financování projektů účasten státní rozpočet Z aktualizované prognózy MF vývoje kursu Kč/EUR do konce roku 2015 přijde ROP SM o dalších 670 mil. Kč Zůstatek finanční alokace na nové výzvy činí cca. 3 mld. Kč 1. Aktuální informace o stavu čerpání ROP SM

Dotace po jednotlivých okresech Olomouckého kraje Zdroj: IS MONIT7+, stav k

Plnění vybraných monitorovacích indikátorů Zdroj: IS MSC2007, dosažené hodnoty k Délka rekonstruovaných silnic II. a III. třídy - 86,78 km Délka nově vybudovaných nebo rekonstruovaných cyklostezek a cyklotras - 84,47 km Plocha revitalizovaných nevyužívaných nebo zanedbaných areálů (brownfields) celkem - 6,89 ha Počet nově vytvořených pracovních míst v rámci projektů na rozvoj cestovního ruchu – 50 pracovních míst U monitorovacího indikátoru „Počet nově vytvořených pracovních míst celkem“ činil závazek ze schválených projektů k celkem 982 nově vytvořených pracovních míst!

Udržitelností projektu v rámci ROP SM se rozumí udržení výstupů a výsledků projektu po dobu 3 let u malých a středních podniků a 5 let u ostatních příjemců a to od doby finančního ukončení projektu. Monitorovací indikátory v průběhu administrace projektů ROP SM 2. Projekty a doba udržitelnosti

Zdroj: IS MSC2007, stav k Úspěšná realizace projektů z pohledu udržení výstupů, výsledků a dopadů projektu bude předmětem průběžných analýz monitorovacích zpráv a evaluací programu.

Nejčastěji využívané informační zdroje o ROP SM Zdroj: dotazníkové šetření ÚRR 12/2010 – 01/2011, celkem 507 vyplněných dotazníků - děkujeme

Opatření v době udržitelnosti vzhledem k četnosti využívání informačních zdrojů o ROP Střední Morava Na základě dotazníkového šetření bude v nadcházejícím období potřeba ze strany ŘO ROP SM: zpřehlednit strukturu webových stránek posílit komunikační aktivity v době udržitelnosti projektů (pomůcky pro manažery projektů, příručky, konzultační dny) zjednodušovat informační zdroje Příjemci dotace z ROP SM nesmí zapomínat, že ukončením fyzické realizace projektu, jejich závazky vůči Řídícímu orgánu ROP SM nekončí!

3. Harmonogram výzev

Převis poptávky projektů u ukončených výzev Oblast / podoblast podpory Požadovaná výše dotace z rozpočtu RR Vyhlášená alokace Převis oproti vyhlášené alokaci v % Výzva č. 02/ Bezmotorová doprava % Fyzická revitalizace území % Výzva č. 03/ Sociální infrastruktura % Výzva č. 06/ Infrastruktura pro rozvoj volnočasových aktivit % Výzva č. 15/ Bezmotorová doprava % Infrastruktura pro rozvoj volnočasových aktivit % Výzva č. 18/ Fyzická revitalizace území % Sociální infrastruktura % … aneb na všechny se nedostane.

Ing. Vlastimil Mikulášek Referent oddělení monitoringu Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 1211/40b Olomouc Tel.: Děkuji za pozornost. Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj