Dosavadní výsledky v Individuálním projektu OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji (Sociální integrace OK) registrační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Oblast podpory: 3.1 Podpora sociální integrace.
Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Mgr. Lucie Ševčíková.
1 Litice 3.– Informace o službách sociální prevence v Libereckém kraji.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Aktuální judikatura a rozhodovací praxe ve veřejných zakázkách
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Informační schůzka k připravovanému projektu „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji – 3. etapa“ Dne: Kde: Budova Krajského úřadu Plzeňského.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/ Odbor investic a evropských programů 27. března 2013 Kongresový sál.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Dosavadní výsledky v Individuálním projektu OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji (Sociální integrace OK) registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Zpracovala a přednáší: Mgr. Lenka Petrásková projektová manažerka IP Olomoucký kraj Odbor investic a evropských programů, Oddělení projektového řízení Olomouc, 19. května 2009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Projektový tým Projektová manažerka - Mgr. Lenka Petrásková, Odbor investic a evropských programů, Oddělení projektového řízení, tel: , Koordinátorka (pro komunikaci s poskytovateli sociálních služeb) – Mgr. Lucie Ševčíková, Odbor sociálních věcí, Oddělení sociálních služeb, tel: , Finanční manažerka - Ing. Naděžda Jančíková, Odbor investic a evropských programů, Oddělení projektového řízení, tel: , Účetní projektu - Ing. Pavlína Blešová, Odbor ekonomický, Oddělení účetnictví, tel: , Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Projektový tým Odborní konzultanti (spolupráce s koordinátorkou projektu): Mgr. Petra Hemžská (§ 57 Azylové domy pro muže a ženy, § 70 Sociální rehabilitace) – Odbor sociálních věcí, Oddělení sociálních služeb, tel: , olomoucky.cz Mgr. Pavel Podivínský (§ 57 Azylové domy pro osamělé rodiče s dětmi, § 60a Intervenční centra, § 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) – Odbor sociálních věcí, Oddělení sociálně-právní ochrany, tel: , PhDr. Renáta Köttnerová (§ 61 Nízkoprahová denní centra, § 62 Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež) – Odbor sociálních věcí, Oddělení sociálně-právní ochrany, tel: , Mgr. et Mgr. Lucie Horáčková (§ 58 Domy na půl cesty, § 67 Sociálně terapeutické dílny, § 43 Podpora samostatného bydlení, § 54 Raná péče, § 69 Terénní programy) – Odbor investic a evropských programů, Oddělení sociálních služeb, tel: , olomoucky.cz Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vyhlášení VZ ROK schválila vyhlášení 12 veřejných zakázek svým usnesením UR/6/54/2009 Vyhlášeny – zveřejněny na centrální adrese (k dispozici elektronické verze ZD ke stažení) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Výsledky VZ Hodnotící komise – návrh do ROK , ROK svým usnesením UR/9/39/2009 schválila výsledky u podlimitních veřejných zakázek – po uplynutí doby pro námitky (15 dní) 6 uzavřených smluv k s 5 poskytovateli sociálních služeb Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Výsledky dle jednotlivých služeb – podlimitní VZ Domy na půli cesty – vyhlášeny 2 části, uzavřena 1 smlouva Terénní programy – vyhlášeno 5 částí, uzavřeny 2 smlouvy Nízkoprahová denní centra – vyhlášeny 2 části, uzavřeny 2 smlouvy Intervenční centrum – vyhlášena 1 část, uzavřena 1 smlouva Podpora samostatného bydlení - vyhlášena 1 část, nedoručena ani jedna nabídka Celková suma pro podlimitní VZ (květen 2009 – prosinec 2010) – ,- Kč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Výsledky VZ Hodnotící komise – návrh do ROK , ROK svým usnesením UR/10/36/2009 schválila výsledky u nadlimitních veřejných zakázek – 28 uzavřených smluv k (nutné dodržet 15-denní lhůtu pro námitky od doručení rozhodnutí poslednímu uchazeči, po jejímž uplynutí teprve možné uzavírat smlouvu, jejíž účinnost nemůže být z hlediska zákona o veřejných zakázkách zpětná=účinná ode dne podpisu smlouvy) Celkově předpokladem uzavřeno 34 smluv v 1. kole veřejných zakázek Z Individuálního projektu podpořeno 21 poskytovatelů, kteří poskytují služby financované z IP od (u podlimitních VZ), od (u nadlimitních VZ) do Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Proč varianta k ? 1.varianta od – v době, kdy stále běžela lhůta pro podání námitek, není možné ze zákona uzavřít smlouvu s vybraným uchazečem, lhůta pro námitky skončila – prodloužení kvůli nutnosti počkat na poslední převzetí rozhodnutí o výběru u každé VZ, tedy možné uzavřít smlouvy u nadlimitních VZ, pokud smlouva uzavřena dřív – hrozba vysokých pokut ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a následné vracení finančních prostředků EU 2.varianta od – nejhorší varianta pro poskytovatele, kdy by se k nim peníze dostaly až o měsíc později, než bylo původně plánováno, podstatná změna smlouvy by musela jít k projednání do ROK (možnost uzavřít smlouvy až od ) 3.varianta od – nejpříznivější varianta a nejrychlejší cesta jak dostat „co nejvíce peněz z naší strany směrem k poskytovatelům“, poměrně se k pokrátí cena za požadované plnění (vychází z formulace ze zadávací dokumentace) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Výsledky dle jednotlivých služeb – nadlimitní VZ Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež – vyhl. 12 částí, doručeno 8 nabídek, vyřazeno 5 nabídek, uzavřeny 3 smlouvy Raná péče – vyhl. 4 části, doručeny 2 nabídky, vyřazena 1 nabídka, uzavřena 1 smlouva Sociálně aktivizační služby – vyhl. 9 částí, doručeno 5 nabídek, uzavřeno 5 smluv Sociální rehabilitace – vyhl. 9 částí, doručeno 8 nabídek, vyřazena 1 nabídka, uzavřeno 6 smluv Azylové domy pro osamělé rodiče s dětmi – vyhl. 7 částí, doručeno 6 nabídek, vyřazeny 2 nabídky, uzavřeny 4 smlouvy Sociálně terapeutické dílny – vyhl. 4 části, přihlášeny 3 nabídky, vyřazena 1 nabídka, uzavřeny 2 smlouvy Azylové domy pro osamělé rodiče s dětmi – vyhl. 8 částí, doručeno 8 nabídek, vyloučena 1 nabídka, uzavřeno 7 smluv Celková suma pro podlimitní VZ ( – prosinec 2010) – ,- Kč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Závěrečná sumarizace V rámci IP podpořeno 21 poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji Uzavřeno 6 smluv u podlimitních veřejných zakázek a předpokladem 28 smluv u nadlimitních veřejných zakázek. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nejčastější chyby ve VZ – důvody vyloučení Prokázání kvalifikačních předpokladů dle § 54 zákona – předložení Výpisu z obchodního rejstříku (či jiné obdobné evidence - MV), dále doklad o oprávnění k podnikání (např. Stanovy), rozhodnutí o registraci Absence výše uvedeného, pokud doloženo alespoň částečně, možno vyzvat k doplnění, jinak ze zákona č. 138/2006Sb., o veřejných zakázkách, nelze Chybí podpis smlouvy Daňový nedoplatek Chybí potvrzení finančního úřadu a ČSSZ Každý vyloučený uchazeč obdržel Rozhodnutí o vyloučení s uvedením důvodu jeho vyloučení. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Další postup V současné době příprava zadávacích dokumentací k novému vyhlášení veřejných zakázek na poskytovatele soc. služeb = „druhá šance“ pro ty, co neuspěli v kole prvním a zároveň se počítá s rozvojem služeb v Olomouckém kraji, tudíž se budou vyhlašovat i VZ pro tyto služby Předpokladem je uzavření smluv s poskytovateli z 2. kola vyhlášených veřejných zakázek na poslední 4.Q 2009 (resp. měsíce listopad, prosinec 2009) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Dotazy Dotaz: Zda je nutné v případě např. personálních změn v organizaci žádat o změnu či je možné pouze písemně změnu oznámit objednateli v souladu s čl. 7.7 smlouvy? Odpověď: Takovouto změnu je poskytovatel v souladu čl. 7.7 oznámit objednateli písemnou formou na adresu kontaktní osoby objednatele. Dotaz: Použití písemných log na dokumentech týkajících se projektu? Odpověď: Především na všech dokumentech, které se dostanou k cílové skupině. Je nutné dodržovat Manuál pro publicitu, který je vyvěšený na našich webových stránkách integrace OK Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Děkuji za pozornost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.