Konference o kvalitě ovzduší v Ostravě 2011

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Akční plán pro Moravskoslezský kraj na rok 2011
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Příprava nové dopravní politiky ČR
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Podmínky podnikání v teplárenství a kogeneraci v ČR a v EU Ivo Slavotínek MVV Energie CZ s.r.o. Agora Flora, Chrudimská 2526/2a Praha 3.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Nerostné bohatství ČR – potenciál rozvoje hospodářství
Státní energetická koncepce – její sočasnost a budoucnost Ing. Drahomír Šelong oddělení energetické politiky Ministerstvo průmyslu a obchodu Listopad 2007.
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
Budoucnost energetiky ČR Aktualizace státní energetické koncepce Diskuse AEM – Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
0 Důsledky COP15 pro politiku ochrany klimatu v evropském a českém kontextu Pavel Zámyslický.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Operační program Životní prostředí
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Podnikání a ochrana životního prostředí, zejména ovzduší Dopady směrnice EU o průmyslových emisích a její vliv na český průmysl po roce 2015 Ing. Pavel.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
SUMP - Plány udržitelné městské mobility Ministerstvo dopravy , Žďár nad Sázavou.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE ČR A POSUZOVÁNÍ JEJÍHO VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 11 Jaderná.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
1 V. Ročník mezinárodní konference Střední Morava křižovatka dopravních a ekonomických zájmů 24. září 2015 Luhačovice Potřeby dalšího rozvoje dopravní.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Střední Morava křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Nový zákon o ochraně ovzduší
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
ÚZEMNÍ PROGRAM SNIŽOVÁNÍ EMISÍ A IMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ ZLÍN – ZLÍNSKÝ KRAJ ČHMÚ, pobočka Brno
Emise TZL společnosti ArcelorMittal Ostrava
Zimní energetický balíček EU - „Čistá energie pro všechny Evropany“
Transkript prezentace:

Konference o kvalitě ovzduší v Ostravě 2011 Chceme-li čisté ovzduší, opravdu musíme všichni chtít !!! Konference o kvalitě ovzduší v Ostravě 2011 Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR, předseda KHK MSk, prezident Sdružení pro rozvoj MSK a předseda představenstva FITE a.s. 6. 4. 2011, radnice statutárního města Ostravy

Obecně Kvalita ovzduší v ČR

Kvalita ovzduší velmi citlivý parametr kvality života obyvatel, zejména ve velmi exponovaných regionech limitující faktor rozvoje podnikání HK ČR má eminentní zájem zlepšit kvalitu ovzduší v ČR a v regionech hledat komplexní řešení v partnerství s veřejným sektorem, vysokými školami, příslušnými státními orgány a dalšími

Průmyslové emise Nezbytné komplexní řešení s cílem dosáhnout vyhovujícího imisního stavu Zachování konkurenceschopnosti průmyslu ČR i EU v globální ekonomice Imisní zatížení v území nesmí bránit dalšímu rozvoji v podnikání Využití strategických dokumentů k řešení kvality ovzduší Nezapomínat na přeshraniční a dálkové vlivy

Emise - imise Emisní limity negarantují imisní zatížení !! Imisní zatížení – rozhodující faktor životního prostředí – bezprostřední vliv na zdraví lidí Všichni plní emisní limity – imise jsou lokálně překračovány i desetinásobně a více Stanovení emisních limitů je důležité, ale lokální kvalita ovzduší musí být řešena komplexně v daném prostoru

Hlavní ovlivňující faktory Skutečné emise všech znečišťovatelů v relevantním území Koncentrace emitujících subjektů v daném území Dálkový přenos znečištění Reliéf terénu Charakter podnebí Omezování sekundární prašnosti – udržování čistoty Hustota osídlení, způsoby vytápění Intenzita a charakter dopravy

Klíč k řešení – koncepční změny V energetice V průmyslu V dopravě V individuálním vytápění V zemědělství Úspory energií, částečně i obnovitelné zdroje

Ovzduší v Moravskoslezském kraji

Klíčové problémy KHK MSk a Sdružení pro rozvoj MSk (2011 – 2014) Kvalita ovzduší a životní prostředí Vysoká nezaměstnanost Dokončení dopravní infrastruktury Vzdělávání, věda, výzkum a inovace – konkurenceschopnost MSk Příprava nového plánovacího období EU pro léta 2014 až 2020 Perspektiva MSk 2030

Snižování emisních limitů – omezené technické možnosti Problém MSk je vysoká koncentrace znečišťovatelů ovzduší na relativně malém území !! Snižování emisních limitů ANO, ale má to svá technicko-ekonomická omezení (ztráta konkurenceschopnosti) a hrozby (odchod podniků do jiných teritorií) Politická nechuť řešit individuální (občanské) znečišťovatele ovzduší

Limity řešení Nesnížit konkurenceschopnost regionu Zajistit energetickou bezpečnost a soběstačnost MSk Zachovat, případně navýšit CZT a podíl kombinované výroby tepla a el. energie Eliminovat pokles, následně i dotěžení zásob černého uhlí v OKR (dotěžení energetického černého uhlí za 15 až 20 let) – prakticky veškerá energetická zařízení v MSK spalují černé uhlí

Jak na to? Přestat s amatérizmem ! Řešit koncepčně, komplexně a systémově Řešit projektovým způsobem Řešení stojí peníze Řešit věcně ve všech souvislostech Odpolitizovat a odideologizovat problém – účast na řešení není výtah k politické moci

Praktický postup Ustavit zodpovědného projektového vedoucího na úrovni „vládního zmocněnce“ Ustavit mezinárodní řídící tým – čestné funkce vlivných a zainteresovaných osobností Ustavit profesionální pracovní tým – tým odborníků schopných řešit problém Zpracovat „Projekt řešení kvality ovzduší v moravskoslezském regionu“

Komplexní řešení se dotýká minimálně těchto sektorů Proč vládní zmocněnec ? MŽP - nejedná se pouze o problém životního prostředí MPO – suroviny, energetika, průmysl MD – dopravní infrastruktura a dopravní obslužnost MV a MMR – lokální vytápění a územní plánování MZV – přeshraniční vlivy MZ – zdravotní stav populace MPSV – vliv řešení na zaměstnanost Komplexní řešení se dotýká minimálně těchto sektorů

Projekt řešení kvality ovzduší v moravskoslezském regionu Analytická část (definice území, monitorovací systém, identifikace znečišťovatelů a jejich podíl na znečištění, možnosti snížení znečištění) Stanovení cílů Návrhová část (krátkodobá a dlouhodobá systémová opatření) Realizační část s harmonogramem a zodpovědností

Koncepční řešení v rámci ČR i kraje Státní energetická koncepce – HK ČR podporuje současný návrh Z pohledu území se silným znečištěním je nutno provázat realizaci Státní energetické koncepce s požadavky na zlepšení ovzduší Zásadně snížit koncentraci znečišťovatelů v území Řešit přeshraniční vlivy

Koncepční řešení v rámci ČR i kraje - příklad Státní energetická koncepce – HK ČR podporuje současný návrh Z pohledu území se silným znečištěním je nutno provázat realizaci Státní energetické koncepce s požadavky na zlepšení ovzduší Zásadně snížit koncentraci znečišťovatelů v území Řešit přeshraniční vlivy průmyslu a energetiky

Varianty řešení Ponechat stávající stav – nepřijatelné ! Spoléhat na legislativní opatření v oblasti ovzduší – dlouhodobé řešení s nejistým výsledkem Vyvíjet veřejný nátlak jen na některé průmyslové znečišťovatele – nepřijatelné dělení společnosti, nebezpečí ukončení hutní výroby v kraji Komplexní a koncepční řešení zlepšení kvality ovzduší v regionu

Komplexní a koncepční řešení zlepšení kvality ovzduší v regionu Krátkodobá opatření: Uplatňování legislativních opatření Dobrovolné dohody nad rámec legislativy Snižování emisí realizovat u všech znečišťovatelů Kompenzační opatření – ozdravné pobyty dětí, výsadba zeleně aj. Poskytování objektivních informací veřejnosti Nešířit poplašné zprávy Těmito opatřeními se situace zlepší, ale nevyřeší !!!

Komplexní a koncepční řešení zlepšení kvality ovzduší v regionu Dlouhodobá opatření – 15 až 20 let: Komplexně a koncepčně řešit společně kvalitu ovzduší a energetiku v kraji Snížit koncentraci znečišťovatelů ovzduší v kraji Průběžně snižovat emise u všech znečišťovatelů ovzduší Řešit přeshraniční vlivy

Návrh konkrétní varianty řešení

Jak snížit koncentraci znečišťovatelů v území ?? Zásadně restrukturalizovat energetiku MSk Vystavět Jadernou elektrárnu Blahutovice (provoz v kogeneračním režimu) Vyvést teplo z Blahutovic do všech stávajících systémů CZT (případně i tyto rozšířit) Uzavřít všechny velké uhelné energetické zdroje v MSk Vybudovat záložní energetický zdroj (plynová špičková elektrárna), nebo modernizovat Elektrárnu Dětmarovice Zásadně ekologizovat a modernizovat zbývající zdroje

Průmysl a energetika Ekologizovat a modernizovat současné průmyslové provozy (dobrovolné dohody, dotace a vlastní investice) Nelikvidovat stávající efektivní pracovní místa Nevyvážet ekologickou zátěž rušením environmentálně problematických provozů

Doprava Posílit hromadnou dopravu osob Prašnost z dopravovaných substrátů Vytvořit systém meziměstské kolejové dopravy v MSk Přechod zejména „koncentrované“ dopravy na pohon zemním plynem Rozvoj elektromobilů – tam kde není efektivnější využít zemní plyn Obchvaty měst a obcí

Individuální vytápění Omezit spalování nekvalitních paliv Zabránit nelegálnímu spalování odpadů Nízkoenergetické a pasivní domy Podporovat instalaci tepelných čerpadel Kvalitní vytápěcí systémy Obnovitelné zdroje energie

Sekundární prašnost a další vlivy Technické řešení zpevněných a zelených ploch a odtokových poměrů Důsledná údržba a čištění veřejných i soukromých ploch Prašnost při stavebních a zemních pracích Rozšiřovat a chránit veřejnou i soukromou zeleň

Přeshraniční vlivy Nutno uplatnit prakticky zrcadlové řešení v přilehlé části jižního Polska řešení využít i nově vznikajícího uskupení ESÚS TRITIA Hledat synergická řešení zejména při restrukturalizaci energetiky

Závěr Snižování emisních limitů v průmyslu není zárukou docílení požadované kvality ovzduší dané povoleným imisním zatížením v daném prostoru Požadovanou kvalitu ovzduší lze docílit pouze koncepčním a komplexním řešením v relevantním prostoru a v daném čase Zachování konkurenceschopnosti v evropské i globální ekonomice

Děkuji Vám za pozornost!