Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc 13.5.2010 František Winter.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Finanční možností svépomocných skupin
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Celostátní síť pro venkov
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
ROZVOJ VENKOVA Z POHLEDU MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN Národní síť místních akčních skupin ČR František Winter
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Víme opravdu, co to je LEADER?
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Workshop „Venkov v roce 2010“ Aneb, co jsou to MAS? Katedra politologie a evropských studií, FF UP Bc. František Winter.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Zaměstnanost ve venkovských oblastech Olomouckého kraje MOŽNOSTI KRAJSKÉ SAMOSPRÁVY 25 listopad 2014, Olomouc Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Moje práce na Broumovsku
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter

Národní síť Místních akčních skupin České republiky je nestátní, nezisková organizace, která sdružuje Místní akční skupiny z České republiky a hájí jejich zájmy. Členství v této organizaci je dobrovolné. Má volené orgány, které jsou delegovány z jednotlivých MAS přes krajskou úroveň až do výboru Národní sítě ČR.

Začátky sdružování Místních akčních skupin v České republice se datují od roku 2005, kdy byla založena Národní síť rozvoje venkova. Současnou podobu a název sdružení dostalo , kdy na ustavující schůzi vznikla Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s.

Činnost Národní sítě Místních akčních skupin  aktivní účast při tvorbě a připomínkování pravidel PRV Osa IV., prosazovat zájmy MAS a sledovat proces realizace tohoto programu - tematická pracovní skupina LEADER (podvýbor LEADER)  prosazování metody LEADER do ostatních dotačních programů v ČR  asistence při vyhledávání partnerů pro projekty spolupráce  zapojení v činnosti Celostátní sítě venkova ČR  zapojení NS MAS do mezinárodních struktur (ELARD, Evropská síť venkova)  zastoupení v Monitorovacím výboru PRV

Pracovní skupiny a komise Národní sítě Místních akčních skupin  pracovní skupina LEADER vedoucí Jan Florian ml.  komise medializační a propagační vedoucí PhDr. Petr Sušanka  komise mezinárodní spolupráce vedoucí PhDr. Jitka Doubnerová

Partneři Národní sítě Místních akčních skupin České republiky

Činnost Národní sítě Místních akčních skupin na mezinárodní úrovni  členství v Evropské asociace pro rozvoj venkova Leader (ELARD)  má svého zástupce v Evropské síti venkova

Zastoupení NS MAS ČR v pracovních skupinách Evropské sítě o Implementace přístupu zdola-nahoru (vč. administrativních postupů) PhDr. Jitka Doubnerová o Zachovaní inovativního/experimentálního charakteru LEADERu Jan Florian o Implementace projektu spolupráce Mgr. Hana Slováková

Cíle Národní sítě Místních akčních skupin ČR v návaznosti na rozvoj venkova 1: Program rozvoje venkova (PRV) - připomínkování osy IV, zjednodušení čerpání evropských fondů, snižovat administrativní a finanční zátěže žadatelů - navýšení alokace osy IV, prosazovat metodu LEADER do ostatních os PRV 2: Podpora nepodpořených MAS - podpora nevybraných MAS, pokrytí území ČR v celém rozsahu (pomoc 39 nepodpořených MAS)

3: Podpora MAS ze strany krajů Na základě podepsaného Memoranda s Asociací krajů (důležitý zdroj po roce 2013) 4: Budoucnost MAS po roce 2013 Podílení se na přípravě dalšího plánovacího období 2014 – 2020, budoucnost LEADER. Národní síť zpracuje v roce 2010 návrh vize, jak by měla vypadat podpora venkova po roce 2013 Cíle Národní sítě Místních akčních skupin ČR v návaznosti na rozvoj venkova

Cíle Národní sítě Místních akčních skupin ČR v návaznosti na rozvoj venkova 5: Obnovitelné zdroje energie promítnutí programu LEADER do tématu obnovitelných zdrojů energie - Zemědělství - Podpora pěstování biomasy - Koncepční plánování rozvoje obcí/regionů - Vznik a rozvoj drobného podnikání - Propojení sociální politiky a tématu obnovitelných zdrojů energie

6: Cestovní ruch Cestovní ruch – řešení programu LEADER a promítnutí do oblasti cestovního ruchu - Značení místních výrobků - Vznik a rozvoj drobného podnikání - Koncepční plánování rozvoje regionů 7: Nezaměstnanost Zahájení jednání s MPSV v oblasti řešení nezaměstnanosti na venkově - Vznik a rozvoj drobného podnikání - Vzdělávání na venkově Cíle Národní sítě Místních akčních skupin ČR v návaznosti na rozvoj venkova

8: Posílení pozice NS MAS ČR jako neopomenutelného připomínkového místa (subjektu) ke koncepcím, které se týkají rozvoje venkova 9: Prohlubovat a zkvalitňovat činnost pracovních skupin - Medializace a propagace - Mezinárodní komise - Tematická pracovní skupina LEADER Cíle Národní sítě Místních akčních skupin ČR v návaznosti na rozvoj venkova

Pokud se nám podaří prosazovat a rozvíjet metodu LEADER a ostatní partnerské organizace nám v této snaze pomohou, tak věřím, že se podaří zachovat venkov živý.

Děkuji Vám za pozornost Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Hlavní Hanušovice telefon: mobil: