Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian"— Transkript prezentace:

1 Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Seminář NS MAS Příprava strategie komunitně vedeného místního rozvoje Týnec nad Sázavou 12. března 2014    Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian

2 Rodinná politika vlády a aktivity Spolku
Rodinná politika na úrovni vlády (referát Dr. Albina Neese, emeritního saského státního sekretáře pro sociální otázky a prezidenta Německého rodinného svazu na nebo v čísle 5/2013 časopisu Obec & finance) Aktivity Spolku po přijetí Programu obnovy rodiny 7. června 2011 (

3 Úkoly MAS a obcí Nejdůležitějším úkolem MAS je zvyšovat zaměstnanost a předcházet nezaměstnanosti mladých, která ve všech regionech rychle narůstá. V tomto směru zajistit žádoucí synergie a využívat možnosti podpor ze všech operačních programů. Dalším úkolem je podporovat opatření, vedoucí ke zlepšení života na venkově. Základem přitom musí být rodina, která je základem pospolitosti a dobrého fungování obce i celé společnosti.

4 Jak na to? Prorodinná opatření a aktivity musí být součástí strategie MAS, jinak je nebude možno podpořit z evropských fondů! Ve strategiích by měly být i důležitá prorodinná opatření a aktivity mimo možnosti podpory z evropských fondů. Zdroje bude hledat MAS ve spolupráci s obcemi. Navrhujeme, aby si MAS ustavily pracovní prorodinnou skupinu, a aby si dohodly rodinu jako horizontální kritérium – t.zn., aby při výběru akcí vždy bylo bráno v úvahu, co přináší rodině.

5 Věcně půjde o 9 oblastí aktivit obcí a MAS:
prorodinně zaměřené školní vzdělávání; prorodinně zaměřené poradenství a občanské poradny; 3. čtenářská gramotnost; 4. finanční gramotnost; projekty dětí a mládeže, u nejmenších dětí vznikající za účasti rodičů; slaďování rodinných a profesních zájmů; 7. aktivní politika zaměstnanosti a sociální podnikání; 8. aktivní stárnutí a péče o seniory a 9. sociálně vyloučené skupiny.

6 Děkuji za pozornost. Ing. arch. Jan Florian člen předsednictva Spolku pro obnovu venkova ČR mobil


Stáhnout ppt "Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian"

Podobné prezentace


Reklamy Google