Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

W.P. 2.4. Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "W.P. 2.4. Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování."— Transkript prezentace:

1 W.P. 2.4. Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze Evropské strategie zaměstnanosti“

2 1. Proč je toto stanovisko důležité? 1. Toto stanovisko vyjadřuje názory Ekonomického a sociálního výboru na sdělení Evropské komise. 2. V zásadě toto sdělení potvrzuje a přitom zdůrazňuje určité specifické aspekty, které pokládá za zvláště důležité.

3 2. Hlavní myšlenky Výrazná vzájemná interakce mezi různými úrovněmi vedení EU a jednotlivých států a regionálními a místními úrovněmi je nutná nikoliv jen proto, aby poskytovala maximální hybnou sílu efektivní unijní politice, ale také k přebudování vztahu mezi institucemi EU a občany, tak aby se občané mohli podílet na vytváření a kvalitě politických a ekonomických rozhodnutí.

4 2. Hlavní myšlenky Hlavní procedurální postup navrhovaný Komisí je následující: definování oblasti; určení silných a slabých stránek; určení hlavních aktérů; analýza příležitostí a nebezpečí pro zaměstnanost v dané oblasti; angažování regionálních a státních úřadů. Je důležité zdůraznit, že slabá a silná místa, příležitosti a nebezpečí pro zaměstnanost nemusí být pouze v sociálně ekonomické oblasti, infrastruktuře, výrobních nebo organizačních podmínkách oblasti, ale také – v širší míře – v potřebě školení k zajištění zaměstnatelnosti, podpoře rozvoje podnikatelských dovedností, povzbuzování adaptability pracovníků a podniků a podpoře kroků směrem k rovnosti mezi pohlavími, jak z hlediska profesionálních dovedností, tak z hlediska sociálně kulturní informovanosti.

5 3. Doporučení – vyjádřená jako poznámky Školení, společně se vzděláním a celoživotním vzděláváním, jsou zásadními prvky jakékoliv iniciativy rozvoje zaměstnanosti na místní úrovni. Výzva místním úřadům k podpoře zaměstnanosti žen prostřednictvím opatření ke sladění práce a rodinného života se zdá být neodpovídající, protože jejich sladění by mělo být v zájmu žen, stejně jako mužů.


Stáhnout ppt "W.P. 2.4. Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování."

Podobné prezentace


Reklamy Google