E-Dovoz obecná část 12. zasedání Trade Contact Group 29. července 2010, Praha 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Propojení systémů ECS a EMCS
Advertisements

Režimy s hospodářským účinkem
Režimy s hospodářským účinkem v e-dovozu
PŘÍSTUP CHORVATSKA A TURECKA DO SPOLEČNÉHO TRANZITU
Aktuální informace z oblasti NCTS
Smíšená pracovní skupina pro e-Customs
SHA-2 v externí doméně CS Jan Forejt Generální řediteslví cel 12. zasedání Trade Contact Group 29. července 2010, Praha.
Praha Obsah: Zhodnocení nasazení Harmonogram rozvoje AIS Statistika Otázky a odpovědi.
Havarijní postupy SMSK – HelpDesk ECS HAVARIJNI POSTUP DATA NEJSOU V SYSTÉMU ZAHAJEN DNE __________ ( Datum/hodina NCTS HAVARIJNI POSTUP DATA.
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Smíšená pracovní skupina e-Customs TRADIČNÍ VLASTNÍ ZDROJE - CLO - Jíloviště
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Jíloviště Web Základní informační zdroj: Základní informační zdroj:
Základní pojmy celnictví
E-Dovoz AIS SMSK Praha
Strana 1/ Smíšená skupina pro e-Customs e-Customs představení projektu Ing. Jaroslav ILLE 2. odbor GŘC Ing. Libor KLapal 6. odbor GŘC.
Celní správa České republiky
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
E-Dovoz AIS Praha
E-Dovoz Martin Brázda.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Smíšená pracovní skupina Praha,
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Celní správa České republiky
POUŽITÍ REŽIMŮ 42 a 63 Celní správa České republiky Ing. Jiří Štrupl
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
DODÁNÍ (PRODEJ) ZBOŽÍ OSOBOU NEUSAZENOU V TUZEMSKU Z POHLEDU ZDPH
E - Dovoz Martin Brázda e-dovoz.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Celní správa České republiky
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
VZÁJEMNÁ INFORMOVANOST V RÁMCI KONTROL PO PROPUŠTĚNÍ ZBOŽÍ.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Celnictví Celní řízení.
Lenka Jelínková Harantová Odbor 21 G Ř C Fáze 4 NCTS – praktické zkušenosti
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Daň z přidané hodnoty (II)
JSD - dovoz Smíšená pracovní skupina Praha,
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která nejsou.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46 ZDPH (opravy), Daňové doklady nejčastěji.
Statistiky celních řízení CS ČR
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Účtování DPH účet 343.
IV. Dovoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží nebo.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Celní správa České republiky
PROBLEMATIKA PŮVODU ZBOŽÍ
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Celní audit. Není právními předpisy EU plně definován Pojem celní audit je použit pouze 2x v prováděcím nařízení k celnímu kodexu, není nijak podrobně.
Elektronická evidence tržeb Martin Šabo Valná hromada Asociace provozovatelů kin Bystřice nad Pernštejnem,
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Celní správa České republiky
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Účtování DPH účet 343.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

E-Dovoz obecná část 12. zasedání Trade Contact Group 29. července 2010, Praha 1

12. Trade Cotact Group Vstupní operace – ICS Procesy spojené se vstupem zboží na celní území Společenství Dovozní operace – AIS Procesy spojené s obvyklým „dovozem“ Využití elektronizace postupů v celním řízení

12. Trade Cotact Group Běžný postup Běžné –papírové CP E-CP Pracovní doba CÚ Zjednodušený postup Místní řízení pouze elektronicky 24 hod / 7 dní / rok

Běžný postup písemné JSD – písemně e-CP – elektronicky Písemně Elektronicky Zjednodušený postup (MŘ) bez předložení Jen jejich „otisk“ (HASH) Elektronicky budou zasílány samostatnou zprávou

Kdy? Co? 5 Režimy: VO, RHU Běžný postup písemné JSD – průvodní doklady písemně e-CP Průvodní doklady písemně Průvodní doklady elektronicky Zjednodušený postup (MŘ) Průvodní doklady - bez předložení Jen jejich „otisk“ (HASH)

Je rozhodnutí v celním řízení formou datové zprávy daňovým dokladem? 6 Ano, je. Problematika byla projednána s příslušnými pracovníky MF. Bude poskytnuta informace na: Webu CS Úřední desce CÚ Úřední desce FÚ

Bude možno podávat celní prohlášení dopředu? Trade Cotact Group7 Ne, v první fázi nebude tato funkčnost umožněna.

Bude možno zasílat eCP vztahující se na zboží neobchodní povahy, které je osvobozeno od cla? Trade Cotact Group8 Ne, tyto případy se evidují ve zvláštní aplikaci, která není součástí AIS.

Bude možné jedno ID přidělené zaslanému průvodnímu dokladu (např. plná moc) využít u různých CÚ? Trade Cotact Group9 Ano, systém při uvedení tohoto ID příslušný doklad bude umět načíst u různých CÚ.

Bude se v případě ZJP – MŘ zasílat otisk (hash) dokumentu ve zprávě určené pro zasílání průvodních dokladů? Trade Cotact Group10 Ne, předmětná zpráva k tomu není určena, otisk (hash) se bude uvádět přímo do odst. 44 CP.

Musím v případě zaslaného dokumentu dodavatelem (např. faktury) v elektronické podobě tento doklad převést do papírové podoby, provést jeho sken a následně tento sken odeslat jako průvodní doklad v elektronické podobě? Trade Cotact Group11 Ne v případě, kdy bude takový elektronický doklad ve formátu, který je celní správou podporován.

12. Trade Cotact Group