Technické kreslení Svět práce, 7. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Seznamuje žáka s předpoklady pro různá povolání. Druh učebního.
Seřaď obrazce podle velikosti
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Druhy technických výkresů Skládání a rozmnožování výkresů
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Martina Špačková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s jednoduchými pojmy z oblasti.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Tato prezentace byla vytvořena
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Měřítka výkresů Výkresy kreslíme v určitém poměru ke skutečné velikosti. Měřítko je poměr délky na výkrese ke skutečné délce. Měřítko volíme dle účelu.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Popisové pole Na výkresu se kreslí do pravého dolního rohu, 5 mm od okraje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
VY_42_INOVACE_396_MĚŘÍTKA MAP A PLÁNKŮ
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Měření fyzikálních veličin – Měření délky
Léčivé rostliny VY_32_INOVACE_332, 17. sada, SP Svět práce, 6. ročník
Stavba dřeva Svět práce, 7. ročník VY_32_INOVACE_335, 17. sada, SP
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Číslo v digitálním archivu školy
PČ_139_Technické zobrazování_Technické kreslení
Magnetické vlastnosti látek
Elektromagnetické jevy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Špačková Martina ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s pěstováním lesů, produkčními.
Měření fyzikálních veličin – Měření hmotnosti
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Technické kreslení Svět práce, 7. ročník
Normalizace v technickém kreslení
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_08_FY_B Ročník: I. Fyzika Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02_ZT_TK_1 Ročník: I. Základy techniky Vzdělávací oblast: Odborné.
Měření fyzikálních veličin – Měření času
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Pč_139_Technické zobrazování_Technické kreslení
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
VY_32_INOVACE_10/2/5 Rozvoj klíčových kompetencí ve vzdělávací oblasti Člověk a umění Poměřování Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí,
Náležitosti výkresu sestavy
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Technické kreslení Měřítka zobrazení
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Technická normalizace
Rozměry a úprava výkresových listů
Náležitosti výrobního výkresu
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Měření fyzikálních veličin – Měření objemu
Základní výkresová dokumentace
Technická grafika a konstruování
VÝROBNÍ VÝKRESY.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 26 AnotaceMěřítka.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Konstrukční dokumentace
Měřítko a orientace výkresů
Pravidla pro vytváření výkresové dokumentace
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Technické zobrazování Vypracoval : Lukáš Karlík
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
Technická normalizace
Technická normalizace
Transkript prezentace:

Technické kreslení Svět práce, 7. ročník VY_32_INOVACE_337, 17. sada, SP ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základy technického kreslení, ukazuje postup při zhotovení technického výkresu Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy  Žák se seznámí se základy technického kreslení, zhotoví jednoduchý technický výkres se všemi jeho technickými náležitostmi Pro koho je materiál určen  Žáci 7. ročníku ZŠ Autor  Mgr. Martina Špačková Datum vzniku  1.9. 2012 Vzdělávací oblast  Člověk a svět práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková. 1

TECHNICKÉ KRESLENÍ II. část MĚŘÍTKA ÚPRAVA VÝKRESŮ POPISOVÉ POLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

MĚŘÍTKA Měřítko - je poměr mezi rozměry obrazu na výkresu a rozměry skutečného předmětu. Vhodným měřítkem lze zmenšit obraz rozměrného a jednoduchého předmětu, nebo naopak zvětšit obraz předmětu příliš drobného. Kromě kreslení ve skutečné velikosti (M 1 : 1) se užívají následující měřítka: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

MĚŘÍTKA pro zmenšení – 1 : 2, 1 : 5, 1 : 10, 1 : 15, 1 : 20, 1 : 50, 1 : 100 pro zvětšení – 2 : 1, 5 : 1, 10 : 1 Měřítko, se zapisuje do příslušné rubriky rohového razítka. Jestliže jsou některé části výkresu kresleny v jiném měřítku, tato část výkresu je označena samostatným měřítkem. Například M 2 : 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

Úprava výkresu Značky po oříznutí Lem Rámec kreslící plochy Středící značka Popisové pole Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

POPISOVÉ POLE obsahuje jméno vlastníka výkresu, název a obsah, číslo výkresu, jméno autora, datum, měřítko, způsob zpracování apod. v pravém dolním rohu výkresu, navazuje přímo na rámec kreslící plochy; šířka max. 170 mm Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

ŠKOLNÍ POPISOVÉ POLE ZADÁNÍ SCHVÁLIL VYPRACOVAL NÁZEV ŠKOLY DATUM NÁZEV VÝKRESU ČÍSLO VÝKRESU ŠKOLNÍ POPISOVÉ POLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

Úkol č. 2 Na výkrese formátu A4 narýsuj rámec (okraje) a středící značky. (Okraje budou mít šířku 1 cm a středící značky délku 2 cm). Do pravého dolního rohu vyrýsuj „školní popisové pole“. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

Použité zdroje Autor neuveden. Technické kreslení. www.mendelu.cz  [online]. [cit. 2012-11-02] . Dostupný na WWW: http://user.mendelu.cz/provazni/prednasky/tech_kresl.pdf   Technický výkres. Wikipedia: the free encyklopedia. [online]. [cit. 2012-11-02] . Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Technick%C3%BD_v%C3%BDkres#Stroj.C3.ADrensk.C3.BD_v.C3.BDkres Autorem obrázků je Mgr. Bc. Martina Špačková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.