Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_9_27MisS-7 Název tematické oblasti (sady) Technická příprava výroby Název vzdělávacího materiálu Technická příprava výroby – úvod 1. část Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a na technickou přípravu výroby v kusové i sériové výrobě Klíčová slova technická, příprava, výroby, kusová, sériová, výkres, popis, Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-42-M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II.- IV. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) 13.5. – Celková velikost 2.71 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2 Technická příprava výroby 1. část

3 Technická příprava výroby (TPV)
Cílem je připravit veškerou potřebnou dokumentaci a to tak, že je úplná, přehledná, dostatečně řešící problematiku výroby. TPV je odlišná jedná-li se o výrobu kusovou - atypickou, nebo opakovatelnou - malo, středně nebo velkosériovou.

4 Technická příprava výroby se člení:
konstrukční technologickou ekonomickou

5 Konstrukční příprava výroby pro opakovatelnou výrobu
studium – sledujeme a hodnotíme své i cizí obdobné výrobky, zjišťujeme jejich silné a slabé stránky návrh – je zpracován poměrně volně a to tužkou, perem, uhlem, pomocí počítače. Návrh má obsahovat co nejvíce předností, minimum negací, musí odpovídat příslušným normám (výška sedadla, délka ložní plochy, výška stolu...)

6 výkresová dokumentace – zobrazení pomocí pravoúhlého promítání musí odpovídat příslušné normě. Formáty výkresů, měřítka, čáry, kótování, řezy a šrafování, detaily, popisové pole..... Velkým nešvarem v odborné praxi je to, že se objevují výkresy bez rohového razítka se zakázkou, číslem výkresu a jménem toho, kdo výkres kreslil.

7 technický popis – doplňuje a zpřesňuje výkresovou dokumentaci.
kusovník – je to výpis dílců s uvedením názvu, počtu kusů, rozměry a použitým materiálem. výpočet spotřeby – je prováděn pomocí THN nebo nářezových plánů, které se používají u plošných nebo délkových materiálů.

8 Konstrukční příprava výroby pro indivi-duální kusovou výrobu většího rozsahu
zákazníkovi zpracováváme dokumentaci podle zaměření a také podle jeho představ. Vypracujeme také zobrazení 3D, teprve po konzultaci návrhu zpracujeme cenovou nabídku a kreslíme jednotlivé konstrukční výkresy.

9


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google