Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_9_27MisS-9 Název tematické oblasti (sady) Technická příprava výroby Název vzdělávacího materiálu Technická příprava výroby - 3. část - Technický popis Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a na technickou přípravu výroby v kusové i sériové výrobě, řeší především problematiku struktury a obsahu technického popisu Klíčová slova technický, výkres, popis, materiál, konstrukce, povrchová úprava, kování, zasklení, balení Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-42-M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II.- IV. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) 13.5. – Celková velikost 197 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2 Technická příprava výroby 3. část Technický popis

3 Obsah a struktura technického popisu
Technický popis doplňuje a zpřesňuje výkresovou dokumentaci, pokud se jedná o dokumentaci značně velkého rozsahu zejména při návrhu interiéru, tak bývá někdy označována jako průvodní zpráva. Technický popis bývá zpracován nejčastěji jako běžný text na fornátech A4.

4 Obsah technického popisu
1. Název firmy (Stolařství Jahoda a syn), píšeme do levého horního rohu. Tento údaj patří mezi nejdůležitější pro identifikaci dodavatele. 2. Pořadové číslo (14/2009) píšeme do pravého horního rohu. Číslování je záležitost dodavatele, unasňuje mu vlastní orientaci vlastní i s odběratelem.

5 3. Název výrobku (ŠATNÍ SKŘÍŃ), píšeme větším výrazným písmem
4. Základní rozměry – u nábytku se udává většinou v pořadí šířka, hloubka, výška (800x600x1750) 5. Vyobrazení 3D - pomocí fota nebo PC Vyobrazení má dát poměrně přesnou představu o výrobku.

6 6. Materiál – přesná specifikace, nejlépe s uvedením výrobce, popř
6. Materiál – přesná specifikace, nejlépe s uvedením výrobce, popř. objednacího čísla. (lamino BK dezén 1748 gravír, Kronospan, boky dílců upraveny páskou ABS 0,5mm ve stejném dezénu). 7. Konstrukce – popis použitých konstrukčních spojů včetně použitého lepidla (Korpus je spojen pomocí kolíků 8/40 lepených Soudal A62, záda jsou uložena v polodrážce a jsou zajištěna hřebíky 1,8/32mm).

7 7. Povrchová úprava - přesná specifikace, nejlépe s uvedením odstínu, stupně lesku, výrobce, popř. objednacího čísla. (garážová vrata jsou oboustranně dokončena NH 1x napouštědlo Luxolín a 2x Luxol TOP, odstín 020 kaštan od firmy Balakom. Nepopisujeme techniku nanášení ani doby schnutí.

8 8. Kování - přesná specifikace, nejlépe s uvedením výrobce, povrchu kování popř. objednacího čísla.
9. Zasklení - přesná specifikace, nejlépe s uvedením výrobce, popř. Objednacího čísla. U dvojskel a trojskel pak složení, součinitel tepelné vodivosti, případně stupeň bezpečnostní třídy.

9 10. Balení – platí jen pro výrobky dodáva-ných do obchodní sítě
10. Balení – platí jen pro výrobky dodáva-ných do obchodní sítě. (Skříň je dodávaná v lepenkové krabici, v rozloženém stavu). 11. Doprava - u výrobků dodávavých výrobcem přímo odběrateli uvádíme údaj o montáži a ustavení. (Výrobek je dodáván včetně dopravy, montáže a ustavení).

10 12. Někdy může být součástí technického popisu soupis povolených vad nebo i referenční vzorek.
Soupis povolených vad se týká především dodávek výrobků z masivního dřeva jako jsou palubky, parkety, lišty, … Referenční vzorek je přímo podepsán dodavatelem i odběratelem, používá se pro posouzení barevného odstínu nebo kvality opracování.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google