Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_9_26MisS-7 Název tematické oblasti (sady) Konstrukce stavebně truhlářských výrobků Název vzdělávacího materiálu Vestavěné skříně druhy posuvnými dveřmi Druh učebního materiálu Materiál pro prezentaci vestavěných skříní Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a je zaměřen na vestavěné skříně, materiály, konstrukci, způsoby otevírání, Klíčová slova vestavěná skříň, korpus, dveře, police, věšák, zásuvka, drátěný program Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-56-H/01 Truhlář, M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II.-III. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 1,56 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2 Nová konstrukce Nová konstrukce vychází z použití VPM, nejčastěji laminované nebo dýhované DTD. Na dveře lze použít také tyto materiály, dále zrcadlo, sklo, rámovou konstrukci s výplní z masívu, dýhovanou VPM, masivní mřížku, nebo VPM upravenou textilií nebo bambusem.

3 Nová konstrukce s posuvnými dveřmi
Základem je korpus z VPM, nejčastěji laminované DTD. Korpus se kotví ke stěně, případně ke stropu. Posuvné dveře tvoří dva až tři rámy z kovových profilů osazených laminem tl. 10mm, dýhovanou DTD, zrcadlem, rámem s mřížovou výplní, dále pak VPM v kombinaci s bambusem, textilií a podobně. Posuvné dveře jsou zavěšeny na půdě korpusu (stropu místnosti), častěji však hmotnost dveří je přenesena na dno skříně (podlahu místnosti). Výhodou této konstrukce je snadné seřízení dveří.

4 Volby zda dveře zavěšené nebo dveře s hmotností působící na dno skříně zavisí také na stropu místnosti, U stropů sádrokartonových nebo dřevěných, u kterých lze předpokládat prohnutí, nebo jinou tvarovou změnu volíme vždy přenesení hmotnosti do dolní části skříně.

5 Korpus se dodává v rozloženém stavu, montuje se na místě pomocí konfirmátů nebo vrutů. Korpus má vždy minimálně jednu vodorovnou mezistěnu, která není stejnolehlá. Montáž po dopasování svislých dílců je rychlá, jednoduchá. Skříně jsou vybaveny také zásuvkami, drátěným programem, věšákovou tyčí, sklopnou věšákovou tyčí, výjimkou není ani vnitřní osvětlení.

6 Tuto konstrukci volíme tam, kde je nedostatek místa před skříní a vadily by běžné otočné dveře.
Nevýhodou je to, že při otevření nevidíme celý prostor skříně, ale jen polovinu, nebo třetinu prostoru skříně. Také kování má poměrně vyšší cenu než kování pro otočné dveře. Zajímavou konstrukcí je řešení skládacích dveří.

7 Zkosené vestavěné skříně
Zkosené vestavěné skříně, jsou druhem vestavěných skříní stavěných do šikmých prostorů. Většinou to bývají podkrovní pokoje. Do těchto prostorů je možné postavit skříň s posuvnými i otočnými dveřmi. Šikmost skříně je dána zkosením prostoru. Je však potřeba zajistit  uchycení dveří. Zkosené dveře se pohybují v podpůrné koleji přimontované pod polici. Díky podpůrnému systému uchycení dveří je i větší překryv dveří. Na to je potřeba myslet při umístění zásuvek a výsuvných systémů.

8 Protože jde o velice specifické případy, je nutná konzultace na vzorkové prodejně, nebo se zaměřovacím technikem, který doporučí nejlepší uspořádání.

9

10

11 Ukázka studentské práce na dalším listu

12

13 Velmi zajímavé odkazy

14


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google