OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Problematika venkova v Pardubickém kraji Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Aktivity Olomouckého kraje pro venkov Setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 21. června 2012, Plumlov Josef Londa Karel Hošek.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
NAŠIM NEJMENŠÍM. Partnerský projekt 3 sousedních MAS MAS Sdružení pro rozvoj Poličska o.s. MAS Boskovicko PLUS, o.s. MAS Partnerství venkova.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Víte, že 80 % úspěchu je dorazit tam, kam máte?. Byli bychom rádi, kdybychom to byli právě my, kdo Vám k němu pomůže! Naše nezisková organizace Vám v.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP HRADEC KRÁLOVÉ Dolní Přím, 5. února 2009 Ing. Jana Rejlová, administrátorka POV.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP VRCHLABÍ Vrchlabí, 18. února 2009 Radka Nosková - administrace POV.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Obnova venkova Rozvoj venkova.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
ocenění Oranžová stuha
Zhodnocení uplynulého ročníku soutěže
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
Moje práce na Broumovsku
Vesnice roku jako nástroj pro rozvoj venkova
Změny v soutěži Vesnice roku
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA

ORANŽOVÁ STUHA ORANŽOVÁ STUHA C Í L vyhledávat, zveřejňovat a ocenit příklady dobrých výsledků partnerství obce a zemědělského subjektu při obnově vesnice a rozvoji venkova, přičemž ze strany obce může být toto partnerství naplňováno také v rámci dobrovolného svazku obcí nebo místní akční skupiny

ORANŽOVÁ STUHA ORANŽOVÁ STUHA P ř e d m ě t h o d n o c e n í péče o veřejná prostranství a kulturní krajinu, koncepční dokumenty a společné projekty, místní produkty a jejich marketing, využití netradičních zdrojů energie, nezemědělské aktivity.

ORANŽOVÁ STUHA ORANŽOVÁ STUHA O C E N Ě N Í Výběr obcí probíhá ve dvou kolech: –KRAJSKÉ KOLO složení krajské hodnotitelské komise je stanoveno podmínkami soutěže Vesnice roku vítězové krajských kol získají Kč –CELOSTÁTNÍ KOLO celostátní hodnotitelská komise je jmenována Ministerstvem zemědělství vítěz celostátního kola získá Kč

V roce 2009 se ocenění Oranžová stuha udílelo po třetí –2007 uděleno 10 krajských ocenění Oranžová stuha vítěz: obec Těšetice, Olomoucký kraj –2008 uděleno 12 krajských ocenění Oranžová stuha vítěz: obec Partutovice, Olomoucký kraj –2009 uděleno 11krajských ocenění Oranžová stuha vítěz: obec Telecí, Pardubický kraj ORANŽOVÁ STUHA ORANŽOVÁ STUHA V Ý S L E D K Y

TĚŠETICE

ORANŽOVÁ STUHA 2007 ORANŽOVÁ STUHA 2007 T Ě Š E T I C E Obec spolupracuje se ZD Těšetice a se zájmovými sdruženími v obci ZD Těšetice realizovalo projekt výstavby čerpací stanice s mycí rampou a čističkou odpadních vod Myslivecké sdružení Těšetice realizovalo revitalizaci lesíku a vodní plochy. ZD Těšetice je držitelem certifikátu PREFARM a provádí tzv. precizní zemědělství

PARTUTOVICE

ORANŽOVÁ STUHA 2008 ORANŽOVÁ STUHA 2008 P A R T U T O V I C E Obec spolupracuje se ZD Partutovice ZD zabezpečuje zimní údržbu pozemních komunikací a pomáhá při sečení a údržbě zeleně v obci ZD vlastní jídelnu, kde se stravují děti MŠ i ZŠ a zajišťuje rozvoz obědů po vsi pro starší občany Každý rok obec pořádá tzv. Bramborový den. Zájemci mohou ochutnat různé odrůdy a varné typy brambor a obdrží „bramborovou kuchařku“, cílem je propagace místního produktu

TelecíTelecí Božice Branice Černý Důl Dobříč Dolní Žandov Královice Ploskovice Prusinovice Slavíkov Tištín

TELECÍ

ORANŽOVÁ STUHA 2009 ORANŽOVÁ STUHA 2009 T E L E C Í Spolupráce obce se zemědělskými subjekty spočívá zejména v údržbě vzhledu obce. V obci se nachází jedna z nejstarších a nejmohutnějších českých lip, podle odborného odhadu je jí kolem 700 let. Zemědělci dle svých možností poskytují svou techniku k údržbě obce. Zemědělské subjekty podporují také místní zájmová sdružení a podílejí se na pořádání společenských akcí (plesy, dětský karneval, dětské odpoledne,…).

ORANŽOVÁ STUHA 2009 ORANŽOVÁ STUHA 2009 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ V SENÁTU Stálá komise Senátu pro rozvoj venkova přebrala stejně jako loni záštitu nad slavnostním vyhlášením ocenění Oranžová a Zelená stuha

DĚKUJI ZA POZORNOST