SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Výroční konference ROP Severozápad Systém hodnocení projektů.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Systém výběru a přiřazování externích expertů k projektům 1 Ústí nad Labem,
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
NOVINKY V DOKUMENTACI A SYSTÉMU HODNOCENÍ PROJEKTŮ 8. ŘÍJNA 2013.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Olomouc Zlín 15.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzev
Schvalovací proces Praha, 26. července 2017.
Pracovní setkání 28. června 2007
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Jeseník Olomouc.
Interní postupy MAS Brdy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Druhy kontrol projektu:
CERA - proces příjmu a hodnocení žádostí
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Schvalovací proces a nejčastější chyby v žádostech o podporu
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ

PROCES HODNOCENÍ Proces hodnocení – 2 části: 1.Administrativní kontrola přijatých žádostí Kontrola přijatelnosti Kontrola formálních náležitostí 2.Hodnocení projektů dle výběrových kritériích Hodnocení způsobilosti žadatele I. fáze Hodnocení technické a finanční kvality projektu II. fáze

KONTROLA PŘIJATELNOSTI Přijatelnost projektu – posuzováno zejména z hlediska:  souladu s podmínkami a cíli ROP (soulad s danou oblastí podpory, oprávněnost žadatele, minimální velikost projektu)  souladu s příslušnou legislativou EU a ČR (veřejná podpora, vliv na ŽP atd.)  vlivu na horizontální témata (udržitelný rozvoj, rovné příležitosti)  vlivu projektu na region soudržnosti Severozápad Žadatel nemá možnost nápravy!

KONTROLA FORMÁLNÍCH NÁLEŽITOSTÍ  zda je písemná žádost v předepsané formě (podpisy statutárního zástupce,...),  zda má žádost všechny náležitosti,  zda žádost obsahuje všechny povinné přílohy. Žadatel má možnost nápravy - při zjištění nedostatků 5 pracovních dnů lhůta na doplnění!

HODNOCENÍ PROJEKTŮ – I. FÁZE Hodnocení projektů – pouze projekty, které prošly administrativní kontrolou 1. Hodnocení způsobilosti žadatele (34 %)‏ provádí 2 projektoví manažeři OAP Hodnocení žadatele – zkušenosti, organizační zajištění, finanční zdraví, partnerství, soulad s rozvojovými strategiemi, vliv na horizontální témata

HODNOCENÍ PROJEKTŮ – II. FÁZE 2. Hodnocení kvality a proveditelnosti projektu (66 %) provádí 2 odborní experti Kritéria – příloha č. 4 PPŽ – Přehled hodnotících kritérií. Hodnocení I. a II. fáze se sčítá, pokud se výsledek obou hodnocení neliší o více jak 10 %, je z těchto hodnocení vypočten průměr a z obou hodnocení. Rozdíl více jak 10 % - arbitr. Přiřazení projektů – prostřednictvím losování u notáře. Předání složek projektů k hodnocení – pouze na územních pracovištích v Karlových Varech nebo Ústí nad Labem

SCHVÁLENÍ PROJEKTŮ  V případě, že projekt dosáhl v rámci hodnocení méně než 65 % vážených bodů – nemůže získat podporu.  V případě, že projekt získal v rámci hodnocení více než 80 % vážených bodů – získává podporu vždy (v případě dostatečné alokace).  VRR schvaluje bodovou hranici pro každou oblast podpory – min. 65 % vážených bodů VRR schvaluje seznam doporučených projektů jako celek, nemění pořadí.

PŘÍRUČKA PRO HODNOTITELE Příručka pro hodnotitele popis celého procesu hodnocení doporučení kritéria – popis, bodové ohodnocení Dokumentace pro hodnotitele: Žádost, SP, projektová dokumentace, územní rozhodnutí Na CD – veškerá dokumentace vztahující se k příslušné výzvě (PPŽ, PPP, PD, PPH, text Výzvy, odborné posudky)

NÁLEŽITOSTI ODBORNÝCH POSUDKŮ Náležitosti odborných posudků: celý posudek je vyhotoven hodnotitelem (expertem) jako 1 originál, všechny listy posudku jsou pevně spojeny (sešity a přelepeny), všechny listy posudku jsou parafovány, všechny stránky posudku jsou očíslovány, posudek obsahuje jméno a příjmení hodnotitele (experta), posudek obsahuje místo a datum dokončení vypracování posudku,

NÁLEŽITOSTI ODBORNÝCH POSUDKŮ posudek obsahuje celé registrační číslo projektu, posudek obsahuje celý název projektu, posudek je podepsán hodnotitelem (expertem), v případě, že expert neudělí v nějakém kritériu žádný bod, uvádí se 0 bodů, všechna kritéria jsou řádně obodována a body jsou uváděny na příslušném místě, v celkovém zhodnocení projektu je uveden celkový počet udělených bodů projektu

NÁLEŽITOSTI ODBORNÝCH POSUDKŮ celkové zhodnocení projektu - závěr posudku obsahuje závěrečné stanovisko, zda expert doporučuje či nedoporučuje projekt jako celek ke spolufinancování. Expert by neměl vydat kladné stanovisko, pokud je projekt zjevně neproveditelný, neudržitelný a nebo rozpočet projektu je nepřiměřený a úprava rozpočtu by vedla k nedodržení minimální hranice projektu pro danou oblast podpory ROP.