Portfolio projektů – firma sobě Odborná skupina pro optimalizaci a predikci projektů Pavel Pivoňka 25. srpna 2014 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
Advertisements

Logistické náklady Ivan Gros
RNDr. Martin Guth G-servis Praha, s.r.o. Třanovského 622/11
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Upozornění Tato prezentace je poskytována bez záruky a to jak implicitně dané nebo předpokládané. Prezentovaná řešení jsou sestavena z různých produktů.
Řízení lidských zdrojů
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Projektový management
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Profil HR poradce a školitele
Audit IT procesů ve FNOL
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
ISO 9001:2000. CONNEX Východní Čechy a.s. 22/6/2004-Seminář PVT Strana:2-Connex Card  Realizace a provoz jednotného platebního a odbavovacího systému.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Geo-informační systémy
6. Koncepce řízení projektů
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Odborná skupina Řízení portfolia projektů Pavel Pivoňka
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Naši klienti  V současnosti naše systémy užívá 45 zdravotnických zařízení  Naši klienti jsou  rozmístěni v rámci celé ČR (všechny regiony)  tvoří cca.
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
1 Informační strategie Zlínského kraje a první etapa její realizace Hynek Steska David Melichar
Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán.
CHOVÁNÍ JEDNOTLIVNCE V ORGANIZACI
Lidé ve službách.
1 Rychlá simulační analýza pro rozhodování o vstupu do tendru Tendr je pěkný příklad řízení těch hlavních změn Lepší je neoddělovat siamská dvojčata PM.
Pohled zhora. Z čeho vycházíme... Jedinou konstantou dneška je změna Změna musí být řízená Změny musí být dosaženo efektivně Projektů je kolem nás mnoho.
Dokumentace systému managementu jakosti
Projektové řízení – Project Management
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
© Ing. V. Šebek, CSc. Plánování a řízení projektů IS 1 7. Zadávání (definice) projektu  Zadávání (vznik) projektu  Zadání projektu  Formalizované zadání.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
6. Koncepce řízení projektů
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Plánování lidských zdrojů
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Řízená praxe Asistence oddělení vývoje , Informatické praxe 2011, Jitka Němečková.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Marketingový systém řízení KontrolaRealizacePlánování.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Postup stanovení ceny s pomocí marketingových nástrojů
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Transkript prezentace:

Portfolio projektů – firma sobě Odborná skupina pro optimalizaci a predikci projektů Pavel Pivoňka 25. srpna

PMO – oddělení, kde se spravuje portfolio P v PMO může mít mnoho významů zde zmíněné rozdělení ukazuje, že jiný význam než Projekt se mnoho nepoužívá. 2

Rozdělení PMO dle zákazníka Interní zákazník Externí zákazník Celkem Jeden zákazník 10%6%16% Více zákazníků 45%39%84% Celkem55%45%100% Tabulka ukazuje rozdělení projektových kanceláří podle počtu zákazníků, které podporují a podle typu zákazníka (Interní, Externí). Z tabulky plyne, že rozdělení mezi podporou projetů typu „firma sama sobě“ a „firma se živí projekty“ je téměř identické. Stejně tak jako to, že specializované projektové kanceláře pro jedno oddělení či projekt pro jednoho záíkazníka se vyskytují téměř zanedbatelně. 3

Typy parametrů portfolia Zadávané při zakládání projektu jednotlivými pracovníky Přidružené z již existujících informací v informačních zdrojích společnosti Vypočtené z předchozích dvou a z jejich kombinací 4

Příklady parametrů Jsem (nebo které oddělení je) přímým účastníkem projektu Jedná se o interní nebo externí projekt Jaké jsou odhadované náklady projektu NPV např. v horizontu 5let - dá-li se vypočítat 5

Příklady parametrů Vztah k firemní strategii Sponzor projektu (zákazník) Projektový manažer „Zdravotní“ stav projektu Poslední report o stavu projektu 6

Příklady parametrů Množství lidských zdrojů potřebných k realizaci Fáze projektu dle stavového diagramu Nejbližší standardní milník Earn Value Analysis - EVA 7

Parametr: Množství lidských zdrojů potřebných k realizaci Řeší projektová kancelář neochotu manažerů rozdělovat a priorizovat práci? Jsou lidské zdroje nákladem projektu? Odpovědnost za vytížení / využití lidských zdrojů 8

Parametr: Fáze projektu dle stavového diagramu 9 IdeaKonceptNávrhRealizace ZrušeníPřerušení Ukončení

Parametr: Nejbližší standardní milník Postup dle vrcholového plánu Vytvořená šablona pro všechny projekty Management zajímá kdy proběhne další „exhibice“ 10

Parametr: Earn Value Analysis - EVA Mnoho učebnic a odborných textů hovoří o nutnosti implementace EVA do směrnice o řízení projektů Nikde nehovoří o tom, jak prakticky zjišťovat aktuálně dosaženou hodnotu EVA Před nasazením EVA se musí stanovit pravidla, co se bude dělat v případě konkrétních zjištění (a to i při řízení portfolia reportů). 11