Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SFŽP ČR Úpravy dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu při MŠ
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 1
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Operační program Životní prostředí – Prioritní osa 6
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
OPŽP - PRIORITNÍ OSA 4 Petr Stejskal
OPŽP p rogramové období Operační program Životní prostředí  Usnesením vlády č. 867 ze dne 28. listopadu 2012 vymezen samostatný operační.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
OPERAČNÍ PROGRAM Životní prostředí Pro období
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Úvod do problematiky OPŽP
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Pracovní seminář pro žadatele o dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu Podpora přípravy.
Operační program Životní prostředí
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Setkání se starosty obcí Mgr. Vlastimil Peřina
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Zeleň ve volné krajině a v sídlech
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Operační program životní prostředí
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
1. Workshop pořizovatelů a projektantů k územní studii krajiny Kofinancování územní studie krajiny z NPŽP Petra Kolářová Odbor obecné ochrany přírody.
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků
Transkript prezentace:

Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR

Prioritní osa 6 Zlepšování stavu přírody a krajiny Globálním cílem prioritní osy 6 je zastavení poklesu biodiverzity a zvýšení ekologické stability krajiny

Prioritní osa 6 Oblasti podpory 6.1 – Implementace a péče o území soustavy Natura 2000, 6.2 – Podpora biodiverzity, 6.3 – Obnova krajinných struktur, 6.4 – Optimalizace vodního režimu krajiny, 6.5 – Podpora regenerace urbanizované krajiny, 6.6 – Prevence sesuvů a skalních řícení, monitorování geofaktorů a následků hornické činnosti a hodnocení neobnovitelných přírodních zdrojů včetně zdrojů podzemních vod

Koneční příjemci Implementační dokument, kap. 3  územní samosprávné celky a jejich svazky,  fyzické osoby,  právnické osoby, které jsou založeny k nepodnikatelským účelům, zejména obecně prospěšné společnosti,  občanská sdružení a církve,  příspěvkové organizace,  organizační složky státu (mimo pozemkové úřady),  státní organizace a další subjekty, jejichž zřízení obecně závazné právní předpisy umožňují a jejichž činnost není činností podnikatelskou ve smyslu Obchodního zákoníku,  právnické osoby, jímž je svěřeno nakládání s lesy ve vlastnictví státu,  správci vodních toků a správci povodí,  veřejné výzkumné instituce.

Hodnocení žádostí Hledisko přiměřenosti nákladů:  bude hodnoceno na základě „Nákladů obvyklých opatření OPŽP“, které umožňují podpořit standardní opatření v běžných podmínkách (+ navýšení o 50 %)  použití „Nákladů obvyklých opatření“ nemá vliv na způsob konstrukce rozpočtu  hodnocení i „Náklady obvyklých opatření“ budou zveřejněny na

Zadávací řízení Zadavatel je povinen v souladu s ustanovením § 6 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách dodržovat zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace.  zakázky zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb. – zadávací dokumentaci je nutno předložit ke SFŽP ke kontrole a schválení  zakázky malého rozsahu, zakázky s vyšší hodnotou podle Závazných pokynů pro žadatele a příjemce – rovněž doporučujeme před zahájením soutěže konzultovat a předložit ke schválení

Změny v Implementačním dokumentu  větší podpora revitalizací vodních toků (opatření obsažená v Plánech oblastí povodí)  realizace cestní sítě v oblasti podpory 6.5 již není ZV

13. výzva  alokace na schválené projekty z prostředků EU 500 mil. Kč pro oblast podpory mil. Kč pro oblast podpory 6.5  v oblasti podpory 6.4 mohou být podpořeny pouze žádosti na projekty, které dosáhnou hranice min. 20 bodů v hodnocení technické kvality

Návod na přípravu úspěšného projektu: věnovat pozornost Implementačnímu dokumentu, zejména části „podporované aktivity“ a „způsobilé výdaje“ nejlépe před zahájením projektové přípravy zahájit jednání s příslušným střediskem AOPK (s výjimkou 1.3.1) pečlivě vybírat konzultační a poradenské společnosti spolupracovat v procesu kontroly formální úplnosti a přijatelnosti konzultovat výběrové řízení i v případě veřejných zakázek malého rozsahu oznámit SFŽP každou změnu projektu

Michal Slezák Státní fond životního prostředí ČR Olbrachtova 2006/ Praha 4 tel.: