GENESIS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Projekt HIP - HOP 7. B.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv15/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Hudební tělesa VY_32_INOVACE_03_Hudební tělesa.
vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová
obsah O kapeleAlba a ukázkyFotogalerie o kapele obsahdalší Vypsaná fixa je pardubická hudební skupina mající základ své hudby v punku, ale obohaceném.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Nyní má kapela čtyři členy.
Vývoj populární hudby ve světě v letech
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Guns N´Roses.
The Rolling Stones.
JAZZ-ROCK Jan Procházka (24, H).
Rolling Stones Rocková legenda.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
hrající široké spektrum žánrů pro pobavení posluchačů každého věku
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Funk Denisa Zouharová.
Tato skupina vznikla v roce 2006 František Soukup – skladba, text, produkce, klávesy Jakub Prachař – skladba, text, kytara Vojtěch Dyk – zpěv Jan Maxián.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Lukáš Chromý Gymnázium Židlochovice Prima 2014/2015
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
 Původ Braintree, Essex, Anglie!BraintreeEssexAnglie  Žánry techno hardcore alternative rock rave breakbeat big beat electropunk industrial Žánrytechno.
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Vietnamská hudba.
HUDEBNÍ NÁSTROJE NÁSTROJOVÉ SKUPINY
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Mikuláš Francán.
Pink Floyd je anglická hudební skupina založená v roce 1964, která se dostala do povědomí díky svému psychedelickému rocku. Postupem času se kapela žánrově.
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
Anotace Prezentace seznámí žáky s vývojem českého big beatu a s jeho interprety. Uvědomí si jeho návaznost na světovou hudbu. V průběhu si nově získané.
 70. – 80. léta – folková a country hudba  DUM je určen pro žáky 9. ročníku dle ŠVP Škola pro život ZŠ Netvořice  Hudební výchova  Prezentace na interaktivní.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
Our Last Night Post-hardcorová hudební skupina. O skupině Our Last Night je Americká hudební skupina Založena roku 2004 Skupina je stále aktivní, d ě.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

GENESIS

Historie Genesis je britská art-rocková skupina, vzniklá v roce 1967 ze školní skupiny The Garden Wall. Zakládajícími členy byli Peter Gabriel (zpěv, flétna, hoboj), Tony Banks (klávesy), Anthony Phillips (kytara), John Mayhew (bicí) a Mike Rutherford (kytara, basová kytara). V roce 1970 tragicky zahynul (utopil se) Mayhew a na jeho místo ve skupině nastoupil Phil Collins. V tomtéž roce odešel ze skupiny Phillips, kterého po půlročním hledání nového kytaristy nahradil Steve Hackett. Toto složení bývá označováno za „klasické“, a během období 1971 - 1975 vydala kapela klíčová alba Nursery Crime, Foxtrot, Selling England By The Pound a koncepční dvojalbum The Lamb Lies Down On Broadway. Hudba tohoto období je charakteristická dlouhými instrumentálními sóly, složitou kompozicí a tendencí k experimentování. Během živých vystoupení si kapela získala osobitou tvář především díky převlekům, které Peter Gabriel používal Právě hraje skladba JESUS HE KNOWS ME

Historie Po turné v roce 1975 kapelu opouští zpěvák Peter Gabriel, jeho post zaujímá Phil Collins, který až do té doby zpíval pouze výjimečně (skladba For Absent Friends). Během živých vystoupení kapelu na bicí doprovázeli nejprve Bill Bruford (turné 1976) a od turné k albu Wind And Wuthering až po turné We Can't Dance pak bubeník Chester Thompson. V toce 1978 behěm mixování živého dvojalba Seconds Out opustil kapelu kytarista Steve Hackett a vydal se na sólovou dráhu, skupina nadále zůstala ve třech, na živých vystoupení ji doprovázel kytarista Daryl Stuermer. Phil Collins ze skupiny v roce 1996 vystoupil a nahradil jej zpěvák Ray Wilson. Od posledního evropského turné 1998 skupina nebyla aktivní až do roku 2007 aktivní. V té době hrála skupina ve složení Genesis: Ray Wilson, Tony Banks, Mike Rutherford, Nir Zidkyahu, Nick D'Virgilio Právě hraje skladba I CAN´T DANCE

Historie V roce 2007 se kapela vydala na turné Turn it on again v původním složení (Phil Colins, Mike Ruthenford, Tony Banks). Jednou se zestávek na této velkolepé koncertní šňůře byla i Praha, kde Genesis vystoupili 20.6 Hudební styl skupiny se z původně progresivního rocku s teatrálními koncertními show Petera Gabriela v druhé polovině 70. let postupně přeměnil v komerční popovou hudbu, která si ale svůj progresivní původ v náznacích udržela i nadále Právě hraje skladba CONGO

Genesis Vypracoval František Langer 9.D 2007 copyright František Langer